Καρναβάλι στην Βραζιλία μετά από 2 χρόνια – 90% πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρίο

Κοινοποίηση:
br

Μετά από δυο αναστολές λόγω COVID-19, το Καρναβάλι της Βραζιλίας επέστρεψε αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο τουριστικός τομέας αντιμετώπιζε έλλειψη εισόδων.

Καθώς εκατομμύρια θεατές απολάμβαναν την παραδοσιακή γιορτή σε μια ασυνήθιστη εποχή του χρόνου, οι διάσημοι «blocos», ή μουσικοί θίασοι, επέστρεψαν για να παρελάσουν στους δρόμους στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, ενώ οι χορευτές σάμπα φώτισαν ξανά το Sambadrome, έναν ειδικό χώρο που χτίστηκε για το καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αρχικά προγραμματισμένο για τα τέλη Φεβρουαρίου, το καρναβάλι ακυρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 λόγω της Omicron.

Ωστόσο, οι πιέσεις από τον τουριστικό τομέα, ο οποίος δεν θα άντεχε άλλη μια χρονιά χωρίς την πιο κερδοφόρα περίοδό του, οδήγησαν στην μετάθεση για τα τέλη Απριλίου.

Αν και δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί ξένοι τουρίστες, το καρναβάλι “πλημμύρισε” από Βραζιλιάνους, οι οποίοι αναζωογόνησαν τον τουριστικό κλάδο, φτάνοντας στα ύψη την πληρότητα των ξενοδοχείων.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν μεταξύ 85 και 90% αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Ένωση των Ξενοδόχων της Βραζιλίας.

Άλλες πολιτείες είδαν επίσης υψηλά ποσοστά, όπως το Ρεσίφε με 70%, η Φλοριανόπολη με 65%, το Νατάλ και το Αρακάγιου με 60%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Θέση για την εγχώρια τηλεκαρναβαλου άσχετη ειδική κράτησαν?

Comments are closed.