Καρδίτσα: Σφοδρή βροχόπτωση το βράδυ της Παρασκευής – Σε εξέλιξη το «κύμα» κακοκαιρίας

Κοινοποίηση:
karditsa

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην Καρδίτσα από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής (19/04), για την οποία έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ, έχει σταλεί και μήνυμα από το «112» για αποφυγή μετακινήσεων.

Προς το παρόν, τα φαινόμενα είναι ήπια, με έντονη βροχή κατά περιόδους, ενώ, στις βουνοκορφές σημειώνονται χιονοπτώσεις καθώς η θερμοκρασία υποχώρησε σημαντικά. Ωστόσο, από τις 20:15 απόψε, δυνάμωσε η βροχόπτωση μέσα στην Καρδίτσα.

Μέχρι τις 20:30 περίπου, 25 χιλιοστά βροχής είχαν πέσει σε Μουζάκι (όπου νωρίς το απόγευμα υπήρξε και διακοπή ρεύματος) και στην Πεζούλα (6°C), ενώ, στην πόλη της Καρδίτσας κατεγράφησαν περί τα 60 χιλιοστά στις 21:15 (τα περισσότερα μέσα σε μία ώρα) και είναι η πρώτη σε βροχόπτωση περιοχή πανελλαδικά αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Γενικά, η εικόνα στη Θεσσαλία αυτή την ώρα είναι πως βρέχει απ’ άκρη σε άκρη.

Από τους περισσότερους Δήμους έχουν εκδοθεί συστάσεις για αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών μέχρι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (ή και νωρίτερα, εφόσον κοπάσουν οι βροχές).

Νωρίτερα σήμερα, έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, δεν λειτούργησαν προληπτικά όλα τα εσπερινά σχολεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response