Καιρός: Οι 5 περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Κοινοποίηση:
Kakokairia-

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει αισθητή πτώση που θα φτάσει και στους 11 βαθμούς

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, εφιστά την προσοχή των πολιτών στο κρίσιμο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου όπου τα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα και μάλιστα δεν αποκλειεί πιθανώς και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες, με αρκετό ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι δυτικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 20 βαθμούς, έως 24 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και τα δυτικά, με πιο ισχυρά φαινόμενα από το βράδυ σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response