Φάμελλος για Μάτι: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τον Μητσοτάκη, δεν υπάρχει αλλαγή του ΠΚ που να συνδέεται με την τραγωδία»

Κοινοποίηση:
φαμελλος

Κατηγορηματικά διέψευσε τον πρωθυπουργό ο Σωκράτης Φάμελλος αναφορικά με τη σύνδεση της αναθεώρησης των Κωδίκων το 2019 με τις ποινές – «χάδι» όσων καταδικάστηκαν για την τραγωδία στο Μάτι.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Είναι πολύ μεγάλο ψέμα, δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή που να συνδέεται με το Μάτι».

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός, ο οποίος αμέσως μετά την τοποθέτηση του αποχώρησε από την Ολομέλεια, είχε αναπαραγάγει τον ισχυρισμό πως οι επιεικείς ποινές των κατηγορουμένων για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς συνδέονται με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος έφερε ως παράδειγμα τη στάση της Ρένας Δούρου κατά τη διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης, προτρέποντας τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Ζωή Ράπτη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Θάνο Πλεύρη να πράξουν το ίδιο και να ζητήσουν επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών.

«Να αποπέμψει τον Βαρτζόπουλο ο Μητσοτάκης»

Αναφερόμενος στις σκοταδιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο κ. Φάμελλος αναρωτήθηκε γιατί δεν βρίσκεται στην Ολομέλεια και ζήτησε από τον (απόντα) πρωθυπουργό να τον αποπέμψει.

Κλείνοντας, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για την ανάγκη να προκύψει μια «δημοκρατική συμμαχία» με «πρωτοβουλία όλων των δημοκρατικών πολιτών» προκειμένου να δωθεί ενόψει ευρωεκλογών «ένα πρώτο μήνυμα ανατροπής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: