ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ! Κάλεσμα για χειροκρότημα απόψε για τον… Μανώλη Γλέζο

Κοινοποίηση:
glezos

Στα social media κυκλοφορεί ένα κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, στις 21:00 απόψε το βράδυ όλοι να βγούμε στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουμε όχι τους γιατρούς και νοσηλευτές, ούτε για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν άδικα νικημένοι από έναν αόρατο εχθρό. Μας καλούν να χειροκροτήσουμε τον Μανώλη Γλέζο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

«Σήμερα, 30 του Μάρτη, εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων για την κοινωνία και τον λαό, έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος. Έφυγε μια μέρα σαν κι αυτή που εκτελέστηκε και ο Νίκος Μπελογιάννης για να μας θυμίσει ίσως πιο έντονα ότι θα βρίσκεται παρέα και με τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές σε κάθε μέρος και στιγμή, εκεί που ζουν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι. Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία με την πανδημία. Θα τον αποχαιρετίσουμε όμως, όπως και να ‘χει. Με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη», γράφει συγκεκριμένα το κάλεσμα που διακινείται στα social media.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΒΓΗΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΤΕΤΟΝ .ΑΜ ΔΕ ΚΑΚΑΚΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

  2. Τώρα θα εκμεταλευτούν τη μνήμη του, όπως χρησιμοποιούν όλους, για να κρυφτούν πίσω απ’ αυτόν. Δεν ακούει τίποτα εκεί που είναι τώρα η ψυχή. Όταν φύγεις απ’ αυτό το κόσμο η πόρτα κλείνει. Όλα μάταια. Βέβαια, άνθρωποι που αξίζουν πρέπει να διατηρούνται στη μνήμη των επόμενων γενεών ως παράδειγμα, όχι για ιδιοκομματικό όφελος.

  3. Η γυναίκα μου απαίτησε να αερίζομαι στο μπαλκόνι αλλά δεν προσδιόρισε την ώρα. Έχετε κάποια καλή ώρα να προτείνετε;

Comments are closed.