Η Εκκλησία ζητά να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ιερείς και ψάλτες

Κοινοποίηση:
unnamed_3

Η Εκκλησία της Ελλάδας ζητάει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού ιερείς και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές.

Όπως έγινε γνωστό, με επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας ζητάει την ένταξη της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, ιερείς, ιεροψάλτες, κ.α να αποζημιωθούν από το κράτος.

Η επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας

iera

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. να δωσουν σε περαστικους, προσκυνητες και καντηλαναυτες

  2. Τους παπαδες οσα και να τους δωσουν τοσα πιο πολλα θελουν ειναι σαν τα γυφτακια με τα χαρτομανδηλα στα φαναρια βρε αντε και να μου χαθητε καθηκια…. αντι να δωσουν σε αυτους ασ δωσουν σε ατομα που πραγματικα το εχουν αναγκη και που περνουν μονο 200 ευρω τον μηνα βοηθημα. ενας παπας σε ενα νεκτροταφειο να παει και να κανει μια βολτα ριχνοντας τρισαγιο το 200αρακι το εχει μεσα σε 3 ωρες στο πορτοφολη του.

  3. Το κρατος πρεπει να σταματηση πληρωμη στην εκλλησια η οποια εχει τεραστια περιουσια και μπορει καλυστα να ανταπεξελθη στα εξοδα της. Τελος πια,διαχορισμος εκλλησια/κρατος. Τα χρηματα αυτα μπορουν καλιστα να βοηθησουν αυτους που πραγματικα εχουν αναγκη.

  4. Οι εκκλησιά έχει περιουσία , ακίνητα που εισπράττει βαρβάτα ενοίκια ,( στις καλύτερες αγορές εχει ακίνητα που νοικιάζει , ΕΡΜΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κλπ) ας πληρώσει

  5. Η εκκλησία με την περιουσία των πολλών δις θέλει και το επιδοματάκι της. Εγώ λέω ξύρισμα τους τράγους και στη Σιβηρία γρήγορα, έτσι για να θυμηθείτε και λίγο αριστερές διακοπές. Σφίγγει και το δέρμα.

  6. Να βγάζετε σωστά την είδηση: Δεν ζητά να δοθούν τα 800 ευρώ στους Ιερείς, διότι αυτοί έχουν το μισθό τους, ζητά τα 800 ευρώ για τους νεωκόρους και τους ψάλτες που αυτοί πληρώνονται από την Εκκλησία, και τώρα που είναι κλειστές και δεν έχουν έσοδα, πώς θα τους πληρώνουν.

    1. Πολύ σωστά! Οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν ανάγκη, για τους άλλους (ψάλτες, νεωκόρους κλπ) τα ζητάει. Απορώ πως ο συντάκτης δεν το πρόσεξε και περιέλαβε και τους ιερείς ή το έκανε επίτηδες για να αρχίσει ο καβγάς;;;

    2. Ναι βεβαια οι ιερεις πληρωνονται απο το δημοσιο, ως διαμεσολαβητες. Τωρα μεσολαβουν για να παρουν το επιδομα και ολοι οι εργαζομενοι στην εκκλησια. Συγνωμη, η εκκλησια εκτος απο το να αυγατιζει την τεραστια περιουσια της, γιατι δεν πληρωνει και τις υποχρεωσεις της? Και μη μου μιλησετε για τα συσσιτια, γιατι και αυτα απο δωρεες των πιστων γινονται. Εδω εχουν το θρασος να ζητανε λεφτα για τις αποπερατωσεις των ναων, ενω με ενα μερος της περιουσιας της μπορει να στεγασει και ναπεριθαλψει ολους τους αστεγους της χωρας. Κατα τ’ αλλα διδασκουν και την παραβολη του πλουσιου !!!

      1. Γιατί λες ότι δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της;Από όσο γνωρίζω και ΕΝΦΙΑ πληρώνει, και λογαριασμούς ΔΕΚΟ και φόρους για εισοδήματα από ενοίκια…

  7. Λεφτά υπάρχουν. Τα έλεγε και ο Γιωργάκης. Τίποτα δε μάθαμε. Ξανά μνημόνια και πάμε από την αρχή.

  8. Καλύτερα να κοιτάξουν να βοηθήσουν φτωχούς και κάποιο νοσοκομείο γιατί το έχουν ανάγκη αν δεν το κάνουν τώρα πότε τελικά θα το κάνουν?

  9. Τωρα θυμηθηκα,που στα οποια πανηγηρια (ειδικα 15Αυγουστο) τα πιο φτηνα και (ελλεεινα κερακια) τα εχουν ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ!!!!

  10. Πολύ θράσος έχει η Εκκλησία. Με τόσο τεράστια περιουσία, με καμία δωρεά έως τώρα για τον κορωναϊο και ζητά και επίδομα???? !!!! Ντρπή στην “ιεραρχία” της Εκκλησίας !!!

    1. όλοι αυτόν κοιτάνε, ας μην είμαστε υποκριτές !

Comments are closed.