Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ άλλαξε status ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ Αμερικανική βάση

Κοινοποίηση:
rosia-oukrania

Εμπλοκή της Ελλάδας και στο θερμό επεισόδιο στην Κριμαία. Αμερικάνικο κατασκοπευτικό RC-135V που απογειώθηκε από τη Σούδα πήγε για αναγνωριστική αποστολή σε Κριμαία-Donbas.

Την επόμενη του ναυτικού επεισοδίου στο στενό του Kertch που ενώνει τη Θάλασσα Azov με τη Μαύρη Θάλασσα, ένα στρατιωτικό αμερικανικό αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς τις ακτές της Κριμαίας αναφέρουν ουκρανικά μίντια.

Ένα αναγνωριστικό στρατηγικό αεροσκάφος RC-135V της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ απογειώθηκε από τη βάση της Σούδα στην Κρήτη και κατευθύνθηκε και κατευθύνθηκε προς τη Μάυρη Θάλασσα μετέφερε τη Δευτέρα το ουκρανικό site Ukraïnski militarni portal. Ο λογαριασμός twitter Plane Radar δημοσιεύει εικόνες  radar παραουσιασμένες ως αυτές που εντοπίζουν τη διαδρομή του αεροσκάφους…

«Το κατασκοπευτικό αμερικανικό αεροπλάνο μπήκε στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Στις 7h50, h ώρα Κιέβου το Boeing RC-135V, απαντώντας σε κλήση BASTE41, απογειώθηκε από τη βάση στη Κρήτη για αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει το site.

Σύμφωνα με την πηγή στις  »8h30, το αεροπλάνο βρισκόταν εντός του βουλγάρικου εναέριου και κατευθυνόταν προς τις ακτές της Κριμαίας. Στις 10:15 CET. άρχισε να παρακολουθεί τη γραμμή της οριοθέτησης στο Donbas. Πλησίασε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε απόσταση 37 χιλιομέτρων.11:55 CET. Προχώρησε σε αναγνωριστική πτήση κατά μήκος της Ρωσικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας. »’

soyda2

Αυτή η πτήση επέρχεται στη συνέχεια της αύξησής εντάσεων  Ρωσίας-Ουκρανίας που ξέσπασε από το θερμό ναυτικό επεισόδιο στο στενό του Kertch.

Η Ρωσία χαρακτήρισε  «προβοκάτσια» το επεισόδιο και άνοιξε μια ποινική υπόθεση μετά την παραβίαση των συνόρων της. Μετά από αίτημά της το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί στις  18h, h Ελλάδας για το επεισόδιο.

Ο ΥΠΕΞ Ρωσίας Λαβρόφ αφού χαρακτήρισε προβοκάτσια τους ελιγμούς των 3 ουκρανικών πλοίων τόνισε : «η Ρωσία καλεί με αποφασιστικό τρόπο τους δυτικούς κηδεμόνες του Κιέβου να καλμάρουν αυτούς που αναζητούν να κερδίσουν πολιτικούς πόντους καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και άλλα γεγονότα στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με το λογαριασμό twitter του Mil Radar το αμερικάνικο USAF RC-135V 64-14841 JONAS21 αναχώρησε από τη Βάση της Σούδας σχεδόν 0500z για αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

dimpenews.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παλι πεδιο μαχης των αφεντικων της θα γινει η Ελλαδα ;;;; παλι θα μας πουλησουν τις παπαριες περι κατακτητου στον οποιον πρεπει να αντισταθουμε ;;;;;;
    Αν μας διαλυσει ο Πουτιν , θα κλαιμε για το κακο που μας εκανε ο απανθρωπος “κατακτητης” …. οπως καναμε και με τον κακο Χιτλερ.
    Η ιστορια επαναλαμβανεται ….

Comments are closed.