Ζελένσκι: Οι εισβολείς πήγαν περίπου 500 χιλιάδες Ουκρανούς στη Ρωσία

Κοινοποίηση:
ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodomir Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν στη Ρωσία περίπου 500.000 Ουκρανούς από τα εδάφη που κατέλαβαν.

Απευθυνόμενος στο πορτογαλικό κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ζελένσκι είπε: «Οι Ρώσοι εισβολείς έχουν ήδη απομακρύνει τουλάχιστον 500 χιλιάδες πολίτες μας (στη Ρωσία) από τα κατεχόμενα εδάφη. Αυτό είναι απέλαση, αυτό έχουν κάνει τα πιο τρομερά ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος .” χρησιμοποίησε τη φράση.

Δηλώνοντας ότι τα έγγραφα των απελαθέντων Ουκρανών κατασχέθηκαν και στερήθηκαν την επικοινωνία, ο Ζελένσκι είπε: «Οι πολίτες μας είναι διασκορπισμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας».

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι απελευθέρωσαν περίπου 1000 οικισμούς που κατελήφθησαν από τη Ρωσία σε έναν πόλεμο 57 ημερών πλήρους κλίμακας, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές ακόμη κατεχόμενες πόλεις και οικισμοί.

Σημειώνοντας ότι ζήτησαν από τους λαούς του ελεύθερου κόσμου να βοηθήσουν τη χώρα τους με όπλα για να την υπερασπιστούν ενάντια στη ρωσική εισβολή, ο Ζελένσκι είπε: “Τάνκς Leopard, τεθωρακισμένα οχήματα, αντιπλοϊκοί πύραυλοι Harpoon, αυτά είναι τα πράγματα που έχετε και εσείς. μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ελευθερίας της Ευρώπης. Γι’ αυτό κάνω αίτηση στη χώρα σας για να μας παράσχει αυτή τη βοήθεια”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σ. Λαβρόφ: Ο Ζελένσκι απαντά, ανάλογα με το τι πίνει και καπνίζει»

    …..αντιπλοϊκοί πύραυλοι Harpoon……
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ.
    ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ;

Comments are closed.