ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΓΑΖΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ! ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – “Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ” ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΓΚΑΛΑΝΤ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Israeli soldiers take position in the Gaza Strip

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press ισραηλινά τανκς έφτασαν στα 200 μέτρα μακριά από τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα τη νύχτα.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δηλώνει ότι η παλαιστινιακή οργάνωση έχει αποδεχθεί την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που υποβλήθηκε από τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ωστόσο, απαντά ότι η πρόταση απέχει πολύ από τις απαιτήσεις του Ισραήλ, αλλά η κυβέρνηση θα στείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, το πολεμικό συμβούλιο αποφάσισε ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Ράφα, όπου δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι ανατολικές συνοικίες.

Δείτε live:


 Το Ισραήλ θα δώσει τον έλεγχο του περάσματος σε αμερικανική εταιρεία μισθοφόρων
Το Ισραήλ έχει υποσχεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο ότι η περιορισμένη επιχείρησή του στην πόλη Ράφα της Γάζας επικεντρώνεται στο να βγει το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο από τον έλεγχο της Χαμάς, ώστε να αποτραπεί το λαθρεμπόριο όπλων και άλλων απαγορευμένων αγαθών, αναφέρει η Haaretz.

Το σχέδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να μεταβιβαστεί ο έλεγχος της βασικής διάβασης σε μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία ασφαλείας μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης των IDF. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την ανώνυμη εταιρεία, η οποία απασχολεί πρώην επίλεκτους στρατιώτες των ΗΠΑ και είναι ειδικός στη διασφάλιση στρατηγικών περιοχών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την εταιρεία εάν χρειαστεί.

Θα χρειαστεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, ώστε μια εταιρεία μισθοφόρων να αναλάβει τον συνοριακό έλεγχο σε εμπόλεμη ζώνη, την στιγμή που η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποκλειστεί τόσο από την Ράφα, όσο και από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ.

Israeli military vehicles operate in the Gazan side of the Rafah Crossing, amid the ongoing conflict between Israel and Palestinian Islamist group Hamas, in the southern Gaza Strip, in this handout image released on May 7, 2024. Israel Defense Forces/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY
 Στο Κάιρο η αντιπροσωπεία του Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Κάιρο της Αιγύπτου για συνομιλίες σχετικά με την εκεχειρία στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή αντιπροσωπεία να «παραμείνει σταθερή στους όρους που είναι απαραίτητοι για την απελευθέρωση» των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και στις «βασικές απαιτήσεις για την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ».

Συγκέντρωση διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο Παρίσι
Διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι. Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στην Place de La Republique, κρατούν σημαίκες της Παλαιστίνης και ζητούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

 Politico: Η κυβέρνηση Μπάιντεν καθυστερεί τις αποστολές βομβών στο Ισραήλ
Ρεπορτάζ του politico αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία επέτρεψε τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα μέσω μαζικών μεταφορών όπλων και χρηματοδότησης, καθυστερεί την αποστολή δύο ειδών βομβών ακριβείας για να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στο Τελ Αβίβ.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο, έρχεται την ώρα που Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιμένουν σε μία χερσαία επιχείρηση στη Ράφα.

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚH «ΒOΜΒΑ» Η ΡAΦΑ: ΦOΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 600.000 ΠΑΙΔΙA ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕI

Γάζα: Αντιφατικά μηνύματα από το Ισραήλ για τη Ράφα – Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο – Αρνητικός ο Νετανιάχου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response