Επιστολή αναγνώστη μας με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό : “Ο λαός αυτός δεν φοβήθηκε τίποτα και κανέναν ! Μην το κάνετε εσείς”

Κοινοποίηση:
1940-albaniko-metwpo

Αγωνία εκφράζει στην επιστολή που έστειλε ο αναγνώστη μας, ο οποίος θέλει με αυτήν να τονίσει οι Έλληνες είναι ένας φιλειρηνικός λαός, ο οποίος όμως όταν πρέπει ξέρει και το θεωρεί ως υπέρτατο καθήκον να υπερασπίζεται την πατρίδα του. Το ίδιο ζητά ο αναγνώστης να πράξει και η πολιτική ηγεσία της Χώρας..

Πιο αναλυτικά ο αναγνώστης μας αναφέρει :

“Ο πιο αδιάφορος Ελληνας έχει συνειδητοποιήσει ότι η κρίση με την Τουρκιά είναι σοβαρή και απρόβλεπτη με όλα τα ενδεχόμενα δυστυχώς ανοικτά. Ζούμε κάθε μέρα υπό το καθεστώς απειλών και πάρα την προσδοκία αποκλιμάκωσης διαπιστώνουμε την αναβάθμιση της επιθετικής πολίτικης των γειτόνων μας.
Στρατηγοί και αναλυτές μας βομβαρδίζουν με τα επιχειρησιακά τους σχεδία και μας προειδοποιούν για την χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να προκύψει από ένα “ατύχημα”.
Παρουσιάζουμε σαν ατύχημα την προσήλωση και την αυταπάρνηση των πληρωμάτων των φρεγατών μας ,που έχουν ορκιστεί να φυλάξουν κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης και θάλασσας;
Γιατί θα πρέπει να ανησυχώ για ενδεχόμενο “ατύχημα”;
Προκάλεσα κάτι;
Αμφισβήτησα τα κυριαρχικά δικαιώματα της γείτονας χωράς;
Απείλησα κάποιον λαό;
Η χωρά μου γενέτειρα της δημοκρατίας εξακολουθεί να αποδεικνύει ,ότι έχει ανεξάντλητες πήγες πολιτισμοί,με τις αποθήκες της να γεμίζουν ασφυχτικά ακόμη και από τις τελευταίες γεννήτριες που έχουν υποστεί τα πάνδεινα.
Σε μια διπλή κρίση με τα Ελληνοτουρκικά και με τον covid-19 αποδείξαμε τους περασμένους μίνες ,ότι ο λαός αυτός αντέχει ,είναι χουφτιαζόμενος από εκείνη την υπεροχή στόφα που μας έχει χαρίσει τόσες προσωπικότητες που παραμένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου
Δεν μας φοβίζουν οι ιοί , τρέμουμε την χρονιά ασθένεια που έχει το πολίτικο μας σύστημα το οποίο δεν παρουσιάζει ακόμη αντισώματα στην υποτακτικούς των “μεγάλων” δυνάμεων και εξακολουθεί να σαπίζει κάθε προσπάθεια συνοχής απέναντι στα εθνικά θέματα. Η ασθένεια αυτί τείνει να εξελιχθεί σε ανίατη και ενώ ο “ασθενής” άντεξε τον “γύψο”πασχίζει για μια ακόμη αναπνοή πάρα την “μηχανική” υποστήριξη των εταίρων της.
Ο λαός αυτός είναι περήφανος και μόνο στο πλαίσιο της αξιοπρέπειας που του αναλογεί μπορεί να αναπνέει ,διαφορετικά ασφυκτιά στις φρούδες υποσχέσεις και στην ανικανότητα εκείνων που βρεθήκαν στις θέσεις να κρίνουν το ριζικό αυτοί του τόπου….
Κύριε πρωθυπουργέ ,έχετε στα χεριά σας εκτός από την τύχη της χωράς ,την ευκαιρία να επουλώσετε τις χρόνιες πληγές του πολίτικου συστήματος και να ενώσετε πραγματικά την χωρά απέναντι σε οποία εξέλιξη….
Κάνεις δεν επιθυμεί πόλεμο …επιτελούς όμως φέρτε μας την “ειρήνη”ανάμεσα μας εξορκίστε το κακό ….μάθετε από τα λάθη μας ,δώστε μας την πολυτέλεια για μια φορά ακόμη ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε έρθει από τους “απέναντι”και να είστε σίγουρος αυτί θα είναι η μεγαλύτερη διαπραγματευτική σας ισχύ η αποφασιστικότητα δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων.
Μεις μπορούμε να σας εγγυηθούμε με την υστεροφημίας μας, πλούτος που αποκτήσαμε με αγώνες και αίμα πως δεν θα διαπραγματευτούμε σπιθαμή γης ,δεν θα διαπραγματευτούμε την ιστορία μας και το μέλλον των παιδιών μας…
Είμαστε έτοιμοι αν απαιτηθεί να κάνουμε το χρέος μας έναντι στους προγονούς μας και τους νεκρούς μας ,να δώσουμε ακόμη και την ζωή μας για κάθε νησί,βράχο,πετρά αρκεί να χωρά μια σημαία ,αυτί που έχουμε στην καρδιά μας την ΓΑΛΑΝΌΛΕΥΚΗ…..
Όλοι την έχουμε κύριε πρωθυπουργέ και πιστέψτε με είναι ο καλύτερο οδηγός στις πιο δύσκολες αποφάσεις η ΓΑΛΑΝΌΛΕΥΚΗ που κυματίζει…Εμπιστευτείτε την ,μαζί και αυτό τον λαό που είναι έτοιμος να δώσει ακόμη και την ζωή του για αυτί…..
Τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε;
Τι ακόμη;
Ο λαός αυτός δεν φοβήθηκε τίποτα και κανέναν ……Μην το κάνετε εσείς…..
Είμαστε διπλά σας…..
Η καλύτερη “συμμαχία σας”

Χρήστος Δεγγεστίνος”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. το ονομα.ειναι.Χρηστος Δεγγεστινος. Ευχαριστω

Comments are closed.