Εξεταστική για Τέμπη: Live η εξέταση του Καραμανλή

Κοινοποίηση:
kostas-karamanlis

Το ανθρώπινο λάθος «έδειξε» για την τραγωδία των Τεμπών, ο Κώστας Καραμανλής, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, τονίζοντας ότι τα συστήματα ασφαλείας συνεισφέρουν στην ασφάλεια, όμως και αυτά άνθρωποι τα χειρίζονται.

«Με ρωτούν αν για όλα φταίνε οι άνθρωποι τότε γιατί να φέρνουμε νέες τεχνολογίες;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών. «Η απάντηση είναι ότι όσο περισσότερο εξελίσσουμε την τεχνολογία, τόσο αναβαθμίζουμε τα επίπεδα ασφαλείας. Για αυτό άλλωστε έδωσα την παράταση για να ολοκληρωθεί η περιβόητη σύμβαση 717», επισήμανε.

«Σε ότι αφορά αυτά τα συστήματα, σαφώς και θα συνέβαλλαν στην αύξηση της ασφάλειας αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα. Γιατί και αυτά τα συστήματα ανθρώπους χρειάζονται να τα χειρίζονται», επισήμανε.

«Το πιο σημαντικό είναι να τηρείται ο ευλαβικά ο κανονισμός κυκλοφορίας. Σύμφωνα με όλους όσους κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή, παραβιάστηκε κατά συρροή το βράδυ εκείνο του δυτυχήματος ο Κανονισμός Κυκλοφορίας», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως «αυτή είναι πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αφήνουμε από έξω».

Ο ίδιος επανέλαβε πως παραιτήθηκε αμέσως μετά το δυστύχημα και εξέφρασε για ακόμα μια φορά την οδύνη του, λέγοντας πως «το πρώτο που αισθάνομαι είναι να εκφράσω για ακόμα μια φορά προς τις οικογένειες των θυμάτων και προς όλους όσους επιζήσανε, τη βαθύτατη οδύνη μου. Ως γονέας μπορώ σέβομαι τον πόνο τους, ως πολιτικός καθήκον μου είναι να λάμψει η αλήθεια».

«Θα μου επιτρέψετε να κοιτάξω στα μάτια όλους του ‘Έλληνες και τις Ελληνίδες που θέλουν να μάθουν την αλήθεια», συνέχισε, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να ωραιοποιήσω αυτή την πραγματικότητα, όμως δεν πρόκειται να αφήσω να αιωρούνται αναπάντητες απόψεις που είναι ανυπόστατες. Δεν πρόκειται να τροφοδοτήσω μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση πάνω από ένα τέτοιο θέμα. Είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή, δεν κρύφθηκα ποτέ , δεν έπαιξα θέατρο και δεν θα το κάνω τώρα».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως δεν θα πρέπει να επιτρέψουν τα μέλη της εξεταστική να γίνει πολιτική καπηλεία επάνω σε αυτό το θέμα. «Η απάνθρωπη εκμετάλλευση του πόνου δεν έχει θέση στην αίθουσα. Παραιτήθηκα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κρυφτώ πίσω από ευθύνες άλλω».

«Παραιτήθηκα ενάντια στην πεπατημένη της πολιτικής πρακτικής στο δημόσιο βίο. Έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού και θεώρησα ότι αυτό ήταν αυτονόητο. Δεν με απασχόλησε η μικρότητα αντιπάλων που με αμφισβήτησαν, ενώ οι ίδιοι δεν έδειξαν ευθιξία να παραιτηθούν από οποιαδήποτε θέση για οποιοδήποτε λόγο», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Τελικά φταίνε οι νεκροί… που μπήκαν στο τρένο…!!!

  2. Βάλτε το μ@@νοπανο σε ένα τρένο με άγνωστο προορισμό.
    Θα τα κάνει πάνω του και ας αναλάβει μετά την πολιτική ευθύνη !

  3. Θα σε ξεβρακώσει και θα σε κανονίσει καταλλήλως σίχαμα ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Φλώρος ο κύριος Βρεττός και ο κύριος Σαράκης!!

  4. Για να καταλάβετε πόσο καθυστερημένους μας θεωρούν αυτές οι σκατόφατσες που κυβερνάνε, όλο αυτό το διάστημα τα δουλικά τους στις ειδήσεις, τα κανάλια δηλαδή, άνοιξαν πάλι συζήτηση για το Μάτι. Αντιπερισπασμός παιδικής νοημοσύνης επειδή πλησιάζει η επέτειος των Τεμπών. Αρνούμαι να κάνω τον μαλάκα, ούτε τους ψήφισα ούτε θα τους ψηφίσω ποτέ, μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Οι Σερραίοι που τον ψήφισαν κοιμούνται ήσυχοι; Καλά κάνω εγώ που πιστεύω ότι τα ζώα είναι ανώτερα όντα απο τους ανθρώπους.

  5. Ορθή η τοποθέτηση τού Καραμανλή . Δέν είναι δυνατον ένας Υπουργός νά είναι πανταχού παρών γιά νά ελέγχει τους άχρηστους πού βρίσκονται σέ θέσεις κλειδιά. Αμέτρητα τα παραδείγματα ανίκανης επίβλεψης μέ χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανικανότητα ελέγχου καί συντονισμού τών επιχειρουντων στην τραγωδία στό Μάτι , από τό πολυδιαφημιζονενο Κέντρο Επιχειρήσεων Προστασίας κατά φυσικών καταστροφών καί άλλα φαιδρα !

  6. * Κ.Καραμανλης = Βερα στο αριστερο
    * Τσαβλαριδης = Βερα στο αριστερο
    * Καποιοι που βρισκονται, πισω απο τον Τσαβλαριδη = Βερα στο αριστερο
    * Σπιρτζης = Βερα στο αριστερο

    Υ.γ. Τυχαιο; Δεν νομιζω!

Comments are closed.