Εξετάζεται από την BioNTech αν το εμβόλιό της προστατεύει και από την μόλυνση από τον ίδιο τον κορονοϊό

Κοινοποίηση:
εμβόλιο biontech

Δυναμικά κινούνται BioNTech και Pfizer στην προσπάθειά τους για να «ρίξουν» άμεσα στην αγορά το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ωστόσο ο πλανήτης αγωνιά, καθώς η πανδημία έχει «γονατίσει» την ανθρωπότητα.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας μελετά εάν το εμβόλιό της κατά της Covid-19, που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας, προστατεύει και από τη μόλυνση από τον ίδιο τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Διευκρίνισε δε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής σχετικά με την προστατευτική δράση του εμβολίου και απέναντι στον Sars-CοV-2, εκτός της προστασίας από την Covid-19 που παρέχει, θα γίνουν γνωστά σε διάστημα 3 έως 6 μηνών.
Η ανακοίνωση γίνεται την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τη χορήγηση επείγουσας έγκρισης του εμβολίου των BionTech/Pfizer με ταχεία διαδικασία, παίρνοντας προβάδισμα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ε.Ε. επέκρινε την ταχεία διαδικασία που ακολούθησε η βρετανική αρχή και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία ελέγχου και έγκρισης του εμβολίου είναι περισσότερο ενδελεχής.

Ο επιχειρηματικός και εμπορικός διευθυντής της BionTech, Σον Μάρετ, υπερασπίσθηκε τη διαδικασία που ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο και υπογράμμισε πως «η MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Ιατροφαρμακευτικών Προϊόντων) έθεσε τα ίδια λεπτομερή ερωτήματα με κάθε άλλη Ρυθμιστική Αρχή».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει λάβει στοιχεία από τις BionTech/Pfizer για το εμβόλιο και ότι τα εξετάζει για ενδεχόμενη έγκριση για επείγουσα χρήση, μία έγκριση που αποτελεί σημείο αναφοράς για την έγκριση του εμβολίου από μεμονωμένες χώρες.

Αναφερόμενος στη Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή, δήλωσε στο Reuters: «Ο ΠΟΥ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την MHRA για την δυνατότητα αξιολόγησης ορισμένων πληροφοριών από την δική της αξιολόγηση», η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει την διαδικασία επείγουσας έγκρισης του Οργανισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δεν θα υπάρχει κάποιος ανθρώπινος παράγοντας που θα σε απορρίπτει άμεσα ,ώστε να μπορείς να βρίσεις, ν’ απαιτήσεις ,
    ν’ αντιδράσεις, αλλά ένα ψυχρό ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο οσονούπω θα υπαχθούμε κι’ εμείς ως οντότητες.

  2. https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/
    Αυτή η σελίδα ηλεκτρονικων εγγραφων στα σχολεία δημιουργήθηκε φέτος και είναι συνδεδεμένη με το taxis ( gov.gr)
    Το μητρώο εθνικού εμβολιασμού θα είναι συνδεδεμένο με το ΗΔΙΚΑ και συνεπώς με το
    taxis net.
    Άρα για να γράφεις στο σχολείο τα παιδιά σου θα γίνονται και οι απαιτούμενες διασταυρώσεις απ’ το σύστημα ,κι αν αυτά δεν είσαι εμβολιασμένα, το σύστημα θ’ απορρίπτει την αίτηση εγγραφής!!!!!!
    Κατ’ τ’ άλλα είναι προαιρετικό!!

Comments are closed.