«Εμείς οι Γερμανοί μηχανικοί ντρεπόμαστε» – Γιατί έγιναν «περίγελος» στο Βερολίνο

Κοινοποίηση:
1

Το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου ετοιμάζεται, επιτέλους, να ανοίξει τις πύλες του. Η τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου και θα είναι λιτή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Απλώς θα ανοίξουμε. Δεν θα γίνει κάποιο μεγάλο πάρτι», ανέφερε ο Ένγκελμπερτ ΛούτκεΝτάλντρουπ, επικεφαλής των αεροδρομίων της γερμανικής πρωτεύουσας. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Βερολίνου – Βραδεμβούργου ξεκίνησε τα κατασκευάζεται το 2006 και θα έπρεπε να έχει ανοίξει το 2011.

Ωστόσο, τα κατασκευαστικά προβλήματα και τα τεχνικά ζητήματα ανέβαλαν συνεχώς την ημερομηνία. «Οι συνεχείς καθυστερήσεις κατέστησαν το Βερολίνο και τη Γερμανία περίγελο», δεν δίστασε να παραδεχθεί ο Ένγκελμπερτ Λούτκε-Ντάλντρουπ, για να προσθέσει: «Εμείς οι Γερμανοί μηχανικοί ντρεπόμαστε».

Μίνι εορταστική εκδήλωση θα γίνει λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου, και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τέγκελ, που θα σηματοδοτεί το κλείσιμό του και την αντικατάστασή του από το νέο, το οποίο κόστισε 6 δισ. ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός έκανε λόγο για 2,7 δισ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ας είναι καλά η Ελλαδιτσα και τα γερμανικά μνημόνια που μας χωσανε . 6δις ευρώ……πολύ πιθανό να το πληρώσαμε εμείς το αεροδρόμιο τους από τα τοκοχρεωλυσια που σκαμε κάθε χρόνο στη μαμά Μέρκελ .

Comments are closed.