Εκοιμήθη σε ηλικία 59 ετών ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Κοινοποίηση:
ΠΑΥΛΟΣ

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος.

Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος, έχασε την μάχη με την ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε. Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995. Είναι διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

 Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα. Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. εμ εκαμνε την επιλογη του ο μπαρμπαπαυλος αντε κι καλα μυαλα σταλα τραγια τους μπολιοκρακτες διαφιμιστακιες

  2. Τυχερα τα σκουληκια…σπανιες φορες τετοιος μεζες κυριο πιατο ….γεμιστο με οτι σκ@τ@ εκανε μασαμπουκα …

  3. το “εκοιμηθει” μου αρεσει…. λετε ο θεος να αναστησει τετοιους καρ@γκιοζηδες, πισω γλ@ντηδ@ς?????

  4. Αυτό το τέλος να έχουν όλοι οι υπέρμαχοι των εμβολίων και μάλιστα αυτοί που ως κατέχοντες υψηλές θέσεις κατατυράνισαν τους συνανθρώπους τους!!!!!

  5. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΛΙΟΥ-ΜΠΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΦΙΜΩΤΡΩΝ .ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

  6. Στέφανε, ήταν συτός που έκανε μήνυση σε πιστό; Ήταν υπέρμαχος των εμβολίων; Αν ναι, ψάξε και το θέμα τι λεφτά πήραν οι μητροπόλεις και δεχτήκανε το κλείσιμο εκκλησιών και Ανάσταση στις 10!

  7. Ο Μακαρίτης ήταν φανατικός υπέρμαχος των εμβολίων , όσοι Παπάδες της Δράμας και των χωριών της δεν έκαναν το εμβόλιο είχαν τραβήξει του Χριστού τα πάθη από τον Μακαρίτη , επίσης να πούμε ότι είχε και πολύ καλές σχέσεις με το προξενείο στη Θράκη όπου και πήγαινε πρώτος σε κάποιές εκδηλώσεις , καλά θα κάνετε στο Μακελειό να ψάξετε έργα και ημέρες του, Υ.Γ δεν πρόλαβε την τέταρτη δόση ήταν άτυχος.

Comments are closed.