Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών συνεχίζεται

Κοινοποίηση:
4274661

Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, «πριν από τριάντα χρόνια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού και καθιέρωσε τη 19η Μαΐου, ως Ημέρα Μνήμης».

«Η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξανασυμβούν στην σε όλη στην ανθρωπότητα τέτοιες φρικαλεότητες»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, «ως Ημέρα μνήμης, γιατί η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξανασυμβούν στην σε όλη στην ανθρωπότητα τέτοιες φρικαλεότητες. Όμως ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται. Θα τον δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός της χώρας».

Καταληκτικά ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «δεν μπορώ να μην πω, κλείνοντας, ότι πριν από λίγες εβδομάδες έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που προσπάθησε πάρα πολύ, έδωσε μεγάλη μάχη, αγωνίστηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Αιωνία του η μνήμη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response