Είχε ηγέτη Σλούκα για την πρωτιά ο Παναθηναϊκός (77-71)

Κοινοποίηση:
Κώστας Σλούκας

Το έβδομο συνολικά φετινό ντέρμπι αιωνίων ήταν αυτό με το μικρότερο διακύβευμα από όσα προηγήθηκαν και απ’ όσα θα ακολουθήσουν.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε πολύ μεγάλη βραδιά τον αρχηγό του Κώστα Σλούκα ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής με 77-71 στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τον τρίτο γύρο της Basket League κι έτσι σφράγισε την πρωτιά τη κανονικής περιόδου, έχοντας την δυνατότητα να διεκδικήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας τον τίτλο του φετινού Πρωταθλητή από τους Πειραιώτες ενόψει των επερχόμενων τελικών.
Μία νίκη, η οποία επίσης επέτρεψε στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν να πετύχει την τρίτη της διαδοχική νίκη στην Basket League απέναντι στους «ερυθρόλευκους».
Στο 23-1 ανέβηκε ο Παναθηναϊκός (11-1 εντός και 12-0 εκτός έδρας), που έχει πλέον τρεις αγώνες για το φινάλε του TOP-6. Κέντρικ Ναν και Ντίνος Μήτογλου ήταν οι κορυφαίοι, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τον Ματίας Λεσόρ να ακολουθούν το βράδυ που ο Τζέριαν Γκραντ έμεινε εκτός δωδεκάδας για να είναι έτοιμος στα playoffs της EuroLeague και τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ή τη Βαλένθια.
Στο 22-3 έπεσε ο Ολυμπιακός (12-1 εντός και 10-2 εκτός έδρας), που πηγαίνει προς τα playoffs γνωρίζοντας ότι θα έχει το μειονέκτημα της έδρας στο πιθανό συναπάντημά του με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Ο Αϊζέια Κάνααν ήταν τεράστια απειλή για τους γηπεδούχους, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έγραψε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση, Γουόκαπ και Φαλ είχαν καλά διαστήματα, όμως οι Πειραιώτες λύγισαν στις λεπτομέρειες και σκέφτονται ήδη τη προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response