ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ; ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ; ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;

Κοινοποίηση:
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Το εκκλησιαστικό δίλημμα είναι εάν την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος θα καλέσει την ΠτΔ να διαβάσει το «Πιστεύω» ως είθισται ή εάν θα την «τιμωρήσει» αποκλείοντας την και καλέσει το εκκλησίασμα.

Επίσης άλλο ερώτημα είναι αν η κυρία Σακελλαροπούλου κληθεί σε περίοπτη θέση, στον σολέα κάτω από την ωραία πύλη, ως είθισται ή θα υπάρχει θέση με το ποίμνιο.

Το τρίτο δίλημμα είναι εάν ο Αρχιεπίσκοπος θα παραβρεθεί ή εάν θα στείλει αντιπροσωπεία, υποβαθμίζοντας την εκκλησιαστική εκπροσώπηση, στο γεύμα που είθισται να παραθέτει η ΠτΔ στο προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Σε ότι αφορά στις παρελάσεις το ερώτημα είναι εάν θα ανέβουν στην εξέδρα οι μητροπολίτες, δίπλα στους πολιτικούς που ψήφισαν τον νόμο.

Ανακρίσεις!
Ο Ιερώνυμος έδωσε εντολή για εκκλησιαστικές ανακρίσεις σε βάρος του αρχιμανδρίτη του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, ο οποίος στοχοποίησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη διότι ψήφισε τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ανάρτησε ακόμη και φωτογραφίες με την σύζυγο και το νεογέννητο μωρό τους μέσα από την κλινική- τον χαρακτήρισε «απάνθρωπο», και του ζήτησε να αποχωρήσει από εκδήλωση κοπής πίτας.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε επίπληξη και σε βάρος του Αρχιδιάκονου Ιωάννη Μπούτση μετά το άρθρο του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με τίτλο: «´Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ζευγάς, ζευγάς». Επί ένα μήνα δεν θα τον συνοδεύει όπως συνέβη και στη Σχολή Ευελπίδων όπου κηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας.

Η εκκλησιαστική «τιμωρία» στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ήταν μια ακραία αντίδραση δεδομένου ότι η πολιτεία νομοθετεί. Θεωρείται δύσκολο να κυριαρχήσουν οι ήπιες φωνές. Τον τελευταίο λόγο έχει ο Αρχιεπίσκοπος…

Γελοιότητες: Η Δ.Ι.Σ «τιμωρεί» τους πολιτικούς-οπαδούς των ΛΟΑΤΚΙ+ μεταφέροντας την Κυριακή της Ορθοδοξίας από την Μητρόπολη στην Ι.Μ.Πετράκη

Με «αντίποινα» που προκαλούν το γέλιο στον απλό λαό, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιχειρεί να θολώσει την ανεπάρκεια της σε ότι αφορά τη στάση απέναντι στον εκτρωματικό νόμο για το γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ και συνακόλουθα την δυνατότητα να υιοθετούν ανήλικα παιδιά όλο αυτό το συνονθύλευμα ατόμων κάνοντας τι;

Μεταφέροντας τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας από την Ιερά Μητρόπολη, όπου παρίστανται παραδοσιακά αρκετοί πολιτικοί οι οποίοι αλιεύουν ψήφους μεταξύ των πιστών, στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Αυτό βέβαια, πέρα από την γελοιότητα της απόφασης, έχει και μία άλλη σημασία θετική για τους πολιτικούς-οπαδούς των ΛΟΑΤΚΙ+: Γλιτώνουν τις αποδοκιμασίες που σίγουρα θα είχαν στην γιορτή τη Ορθοδοξίας από τους πιστούς.

Να θυμίσουμε, ότι στον πρώτο γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Νέα Σμύρνη υπήρξε έντονη αστυνομική παρουσία φοβούμενοι τις αντιδράσεις των πολιτών.

Ένα κρίσιμο ερώτημα είναι γι’αυτούς που ήδη παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, είναι ότι διατρανώνουν πως απέκτησαν τρία παιδιά. Από που τα απέκτησαν τα τρία παιδιά; Γιατί ακούγονται πολλά σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο πήραν στα χέρια τους τις τύχες αυτών των παιδιών χωρίς καν να επιτρέπεται η υιοθεσία όταν αυτή έγινε.

Αυτό τους ρώτησε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης όταν τους κάλεσε για να τους συγχαρεί; Πώς απέκτησαν τρία παιδιά;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά τις Συνεδρίες της η Δ.Ι.Σ.:

– Ενημερώθηκε περί του Γράμματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, αναφερομένου στη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο. Ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό, την οδύνη, αλλά και την αγωνία τους επειδή απέτυχαν όλες οι προσπάθειες ειρηνικής διευθέτησης, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου.

– Αποφάσισε τον ορισμό Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών ως Συνοδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά την επίσκεψη Αυτού στο Κιλκίς, την 21η Ιουνίου 2024, λόγω των εορτασμών των Ελευθερίων της πόλεως. Επίσης, ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο περί των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

– Ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την υπογραφή στη Λευκωσία, την 27η Φεβρουαρίου 2024, του Μνημονίου Συνεργασίας για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία και εκπροσώπησε, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

– Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, περί της αποφάσεως του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για τη διοργάνωση, τον Οκτώβριο του 2025, Θεολογικού Συνεδρίου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Η Δ.Ι.Σ. έθεσε το Συνέδριο υπό την αιγίδα Αυτής και ενέκρινε τον διορισμό των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

– Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, περί της συμμετοχής του Διορθοδόξου Κέντρου, κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, ως μοναδικού Εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διακεκριμένων Ειδικών κατά του Αντισημιτισμού – The European Practitioners Network against Antisemitism (EPNA), το οποίο αποτελεί φορέα που περιλαμβάνει οργανισμούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πέραν αυτής, και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

– Αποφάσισε την έκδοση, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, του εγχειριδίου του Προκαθημένου του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ. Αράμ Α’, με τίτλο «Η Αρμενική Εκκλησία», το οποίο μετέφρασε στην ελληνική γλώσσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

– Ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο, Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, περί των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας, τα οποία θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

– Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως για τη διοργάνωση της Η’ Ημερίδος, με σκοπό την ενημέρωση των υπευθύνων Γραφείων Τύπου, καθώς και άλλων προσώπων που ασχολούνται με την επικοινωνία των Ιερών Μητροπόλεων των Περιφερειών Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024.

– Ενέκρινε την πρόταση του Ινστιτούτου Μελέτης Νεοπλασμάτων Πεπτικού (Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ.), να τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η Διημερίδα με τίτλο: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού και Μεταμοσχεύσεις».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. κατάρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στο διάλειμμα της Συνεδρίας ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Καλαντζής, προσέφεραν στον Μακαριώτατο Πρόεδρο και στα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το βιβλίο-βοήθημα για τους λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, με τίτλο: «Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου». Το βιβλίο επιμελήθηκαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., χαρακτήρισε εξαιρετικό και συγκινητικό το βιβλίο περί της Ιστορίας του Ελληνικού Πόντου, το οποίο αποτελεί καρπό αγαστής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, τονίζοντας ότι είναι ένα από τα εκπαιδευτικά βιβλία που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Εξέφρασε δε την ευχή η εκδοτική αυτή προσπάθεια να είναι οδηγός για την έκδοση και άλλων βιβλίων, που θα βοηθούν στη διδασκαλία της Ιστορίας και άλλων τόπων του Ελληνισμού.

Εκ της Δι­αρ­κούς Ιε­ράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Μάλλον παίζουν κρυφτό…
    Την Δευτέρα δηλαδή που είναι του Ευαγγελισμού δεν θα είναι στη μητρόπολη; Τότε θα τους δεχθούν;;

  2. Όταν υπάρχει μια εκκλησία που συμπεριφέρεται σαν να έχουμε θεοκρατικό καθεστώς, στην ουσία δεν έχουμε θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα.

  3. Προχθες επαθα σοκ, βλεποντας σε βιντεο τον εναν απο τους δυο, που πλαισιωναν τον ιερωνυμο, να παριστανει οτι κανει τον Σταυρο του! Φρικαρα με την κοροιδια, που υφισταμεθα! Δυστυχως, δεν το εσωσα!

  4. Τιποτα δεν θα αλλαξει….απλα…..λιγα wischi-waschi…..ψεκασμασα, τριψιμο, καλυψη, ετσι για τα ματια του κοσμου και απο δευτερα μια χαρα τα ιδια κ τα ιδια ……δεν υπαρχει σωτηρια για το ελλεϊδισταν…

  5. Ο Θεός μας δίνει ότι αξίζουμε, αυτούς αξίζουμε αυτούς μας έδωσε, ας δούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας σαν λαός και δεν θα μας αφήσει έτσι ο Ιησούς Χριστός.

    1. Ο Θεός δεν ασχολείται με τον άνθρωπο. Τον έχει χεσμένο.

  6. Αν ….ταχει και δεν ειναι αδερφω, να τους κλεισει τη πορτα των ναων στη μουρη διαφορετικα να παει σπιτι του! Μακαριστε Χριστοδουλε την ευλογια σου!

  7. Ο Λιάπης(Ιερώνυμος) έβγαλε τον σταυρό του όταν πήγε να δει τους λαθρομετανάστες σαν να τους έλεγε ότι εδώ που ήρθατε και τον σταυρό μας βγάζουμε επειδή είστε μουσουλμάνοι. Ετσι διατάζει τους πολιτικούς το Κατάρ που στέλνει το μαύρο χρήμα! Επειδή έχουν αγανακτήσει όλοι οι Ελληνες(και όχι μόνο οι πιστοί) που οι πολιτικοί δίνουν με νόμο παιδιά σε λοατκί, θυμήθηκε να μην κάνει λειτουργία στη Μητρόπολη γιατί φοβήθηκε μήπως πολίτες τους κράζανε! Παραιτήσου Λιάπη να αναλάβει κάποιος σαν τον αείμνηστο Χριστόδουλο που έχει κότσια νσ συγκρουστεί με τους ανθέλληνες που κυβερνάνε που είπανε ψυχοπαθή τον τζιχαντιστή Ιρακινό, που δεν είχε νοσηλευθεί ποτέ σε Ψυχιατρείο! Και μαχαίρωσε την κοπέλα στην Ερμού!

  8. Αυτα ειναι παπαριες Εαν θελει η εκκλησια ας παψει ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ; ΕΥΛΟΓΕΙ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ τελετες προβλεπομενες; απο το Συνταγμα και τα λεμε

  9. Ο Λιαπης που παριστάνει τον αρχιεπίσκοπο είναι αιρετικός .
    Όλα τα αλλά είναι για τα βλαχαδερα και τους γραικύλους .
    Και αυτά τα πουστικα που κάνει ας μάθει ότι μονον οι ψευτοχριστιανοι τον πιστεύουν .

  10. Τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος-έκτρωμα χαιρετίσματα. Έχετε δει νόμο που ψηφίστηκε να καταργηθεί; Εδώ ο ΕΝΦΙΑ που τον ψήφισαν σαν έκτακτο νόμο έχουν περάσει 10 χρόνια και δεν λέει να καταργηθεί. Ό,τι είναι να γίνει γίνεται πριν την ψήφιση του νόμου, μετά είναι αργά. Δυστυχώς η εκκλησία της Ελλάδος είναι ανεπαρκής και πουλημένη.

    1. Ο/Η Ποτέ δεν είναι αργά. Το νομοσχέδιο είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Θα καταργηθεί. λέει:

      🙂

  11. Η κοντη και αχρηστη προεδρος της δημοκτατιας μαλλον αυτη το κανονισε να μη παει και τα ριχνει δηθεν στην εκκλησια η οποια εκκλησια πλεον παραπαιει και ψαχνει καποιο χαρτι για να ανεβει στα ματια των λιγων πλεον πιστων.

  12. Aνεπαρκής και λιγος κατ εμε ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος…
    Επρεπε να μη επιτρεψει να ψηφιστει αυτος ο νομος με καθε τροπο και με καθε κοστος!!Τωρα οτι και να κανει ειναι φουμαρα,για τα ματια του κοσμου

Comments are closed.