ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Χ.ΣΠΙΡΤΖΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ! (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Κοινοποίηση:
karystianou-aslanidis

«Έχει ήδη διαταχθεί από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο συσχετισμός της εν λόγω δικογραφίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με την δικογραφία για τη σύμβαση 717/2014», αναφέρεται επίσης στο αίτημά τους.

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ,κατέθεσαν αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για την άρση ασυλίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τους καλούν το ελληνικό Κοινοβούλιο να «συμμορφωθεί με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παραγωγού δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιλογής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».

Επίσης αναφέρεται ότι «Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα αίτια του δυστυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών έχουμε δηλώσει παράσταση προς την υποστήριξη της κατηγορίας. Εντωμεταξύ έχει ήδη διαταχθεί από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο συσχετισμός της εν λόγω δικογραφίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με την δικογραφία για τη σύμβαση 717/2014».

Όπως αναφέρουν, «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Να αποδοθει δικαιοσυνη το γρηγοροτερο και να δικαστουν χωρις ελεφρυντικα υπουργοι και παραγοντες του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Να καταργηθει το εκτρωμα νομος του ,αλητη Τουρκογλου(Βενιζελου) ,και ο Μητσοτακης να αφησει τις καθυστερησεις.Αυτη η υποθεση θα ειναι η ταφοπλακα του.
    Και τελος ο ζαιος Αρβανιτης να τσακιστει να φυγει απο την Καρυστιανου διπλα,μιας και ειναι ενας αριστερος παπατζης βρωμικος ανθελληνας που θελει να βγαλει λαδι ολους τους ζαιους υπευθυνους του δυστυχηματοςτων τεμπων.

  2. Ο Ζαίος Σπίρτζης δεν φοβάται & προφανώς δέχεται την άρση ασυλίας, διότι υπάρχει ζήτημα παραγραφής για τον ίδιο.
    Ο Καραμανλής του Αχ. τρέμει ολόκληρος, στο που μπορεί να οδηγηθεί η όλη κατάσταση.
    Ο δε Κούλης, γνωρίζει ότι πλησιάζει το τέλος της καριέρας του.
    Ο Άδωνις & ο Βορίδης περιμένουν τον Κούλη στην γωνία για την αρχηγία της ΝΔ, αλλά κυρίως καραδοκεί ο Δένδιας.

  3. Η υπερίσχυση του Δικαίου της ΕΕ αφορά μόνο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που απαγορεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Όταν μιλάμε για ποινικές ευθύνες υπουργών, αυτές καταλογίζονται μόνο με την άδεια της Βουλής, δηλαδή της πλειοψηφίας, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος διότι έτσι επιτάσσει το Ελληνικό Σύνταγμα που, …συνταγματικώς, επιστημονικώς και εθνικώς αποτελεί τον υπέρτατο νόμο της χώρας!!!! Ρωτήστε και τον σκατόχοντρο με το στικάκι που βγάζει γνωματεύσεις υπέρ της συμμορίας κούλη

  4. Εχω απορια γιατι δεν ηταν η αρση ασυλιας για ολους ;;; Ειναι μια αλυσιδα ολοι.Περιεργο ολο αυτο.Κατι βρωμαει

  5. γιατι αρση ασυλιας μονο σε αυτους τους δυο? αμεση αποσυρση αυτου του φασιστικου βενιζελικου εκτρωματος..

  6. Μυρίζει μπαρούτι .Να θυμάται ο Μητσοτάκης ότι υπάρχουν οι πατριώτες του καναπέ των σοσιαλ και του φραπέ, υπάρχουν αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο ..αλλά υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν στωικά την κατάλληλη στιγμή όταν η αγανάκτηση δεν θα έχει που να ξεχειλίσει άλλο και θα εκραγεί

  7. ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΕΝΑ … ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ????

Comments are closed.