ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ! Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους Εύζωνες: «Συμβολίζουν τη συνέχεια του έθνους και της Ιστορίας μας»

Κοινοποίηση:
ΦΦΦΦΦΦ

Επιτέλους, έκανε και κάτι σωστό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που μετρά πάμπολλα λάθη και αστοχίες στην έως τώρα θητεία της, προχώρησε -έστω και καθυστερημένα- σε μια κίνηση που κινείται ομολογουμένως στη σωστή κατεύθυνση.
Η πρώτη πολίτης της χώρας παρευρέθη στην τελετή εορτασμού του προστάτη αγίου της Προεδρικής Φρουράς, νεομάρτυρος αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε πως οι εύζωνες είναι οι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης, καθώς, όπως ανέφερε, «συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την κληρονομιά μας με τη δυναμική πορεία μας προς το αύριο. Διαλέξαμε την ημέρα που γιορτάζεται ο προστάτης άγιος της Προεδρικής Φρουράς για να κόψουμε φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας», σημειώνοντας πως οι εύζωνες έχουν ως αποστολή την τιμητική διαφύλαξη του θεσμού της δημοκρατίας.

Μάλιστα, επισήμανε, με αφορμή και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, πως οι εύζωνες, παραπέμποντας στους αγωνιστές της Επανάστασης, «συμβολίζουν τη συνέχεια του έθνους και της Ιστορίας μας. Είναι η ζωντανή υπόμνηση των αξιών για τις οποίες πολεμήσαμε και τις οποίες υπερασπιζόμαστε σε κάθε φάση της εθνικής μας διαδρομής: τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής μας κυριαρχίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πότε έγινε η φουστανέλα Εθνική ενδυμασία?
    Μήπως με την κάθοδο της Αρβανιτιάς?

  2. Θα της γυάλισε καποιος φουστανελας και της ξέφυγε ( Μακελιο ολο με κόβεις αν δεν με γουστάρεις πες μου στο μαιλ να τελειώνουμε )

  3. “Ο λύκος κι άν γέρασε κι άσπρισε τό μαλλί του
    μήτε τή γνώμη άλλαξε,μήτε τήν κεφαλή του”
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.