Διαιτολόγος αποκαλύπτει το ιδανικό πιάτο μετά από ένα… γερό μεθύσι

Κοινοποίηση:
Girl_with_hangover_3395625k

Σχεδόν όλοι το έχουν πάθει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους: το παρακάνουν το βράδυ με το αλκοόλ και το επόμενο πρωί ξυπνούν με ξερό στόμα, ναυτία και αφόρητο πονοκέφαλο.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να χρειασθούν αρκετές ώρες (αν όχι ημέρες) για να περάσουν. Εξαρτάται από τον οργανισμό και την ποσότητα του αλκοόλ που έχει καταναλωθεί. Υπάρχει, όμως, τρόπος να βοηθήσει κανείς τον εαυτό του; Διαιτολόγος, από το Γουότφοντ της Αγγλίας, αποκάλυψε ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για να καταπραΰνετε τα παρεπόμενα της μέθης.

Όπως εξήγησε, το πρωινό που θα φάτε όταν ξυπνήσετε πρέπει να εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

Να επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο (γλυκόζη) στο αίμα σας
Να υποστηρίξει το ήπαρ σας, το οποίο εργάζεται σκληρά για να μεταβολίσει το αλκοόλ που ήπιατε
«Εάν έχετε πιεί πολλή μπύρα ή κοκτέιλ με πολλή ζάχαρη, το σάκχαρό σας πιθανώς θα είναι εκτός ελέγχου όταν ξυπνήσετε», εξηγεί. «Για να το υποστηρίξετε, πρέπει να καταναλώσετε τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη μέσα σε 90 λεπτά από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε».

Όσον αφορά το ήπαρ σας «ο μεταβολισμός του οινοπνεύματος είναι απαιτητική διαδικασία. Επομένως, χρειάζεται υποστήριξη από καλής ποιότητας πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β».

Τι σας προσφέρει

Ποια είναι, λοιπόν, η ιδανική λύση; Να φτιάξετε μία ομελέτα με τα κατάλληλα συστατικά, τονίζει. Η ειδικός συνιστά να δοκιμάσετε την εξής συνταγή, εφ’ όσον εννοείται είστε υγιείς και δεν έχετε ιατρική αντένδειξη: τρία αυγά, μισό φλιτζάνι σωταρισμένα μανιτάρια, μισό αβοκάντο, λίγη φέτα, μια χούφτα βρασμένες τομάτες και λίγο ελαιόλαδο. Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά παρέχει ξεχωριστά οφέλη στη μάχη σας με το αλκοόλ:

Τα αυγά παρέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη καθώς και χολίνη (είναι ένα θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος)
Τα μανιτάρια είναι καλές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β που βελτιώνουν την πέψη, την ενεργητικότητα, την ψυχική διάθεση και την ηπατική λειτουργία
Τα αβοκάντο παρέχουν ωφέλιμα λιπαρά και είναι πλούσια σε κάλιο και σε βιταμίνη Ε. Το κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση και την κατακράτηση υγρών. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική, τονώνει το ανοσοποιητικό και διεγείρει την αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.
Η φέτα επίσης παρέχει πρωτεΐνης. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Β12 η οποία τονώνει την ενεργητικότητα.
Οι μαγειρεμένες ντομάτες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες και ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση. Έτσι μειώνει το έντονο στρες που προκαλεί η υπερκατανάλωση αλκοόλ στον οργανισμό
Και άφθονο νερό

Να συνδυάσετε την ομελέτα σας με άφθονο νερό, για να καταπολεμήσετε την αφυδάτωση που προκαλεί το οινόπνευμα, προσθέτει η ειδικός. Και αν θελήσετε να πιείτε καφέ, προτιμήστε κάποια ποικιλία χωρίς καφεΐνη. Και αυτό, διότι καφεΐνη μπορεί να εντείνει τις παρενέργειες του αλκοόλ, όπως ο πονοκέφαλος, λόγω των επιδράσεών της στον οργανισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι να πει ο παπαρας αυστραλοπιθηκος στους Ελληνες ?????? Το παναρχαιο αντιδοτο στο μεθυσι ειναι ο ψιλοκομενος ΠΑΤΣΑΣ Ρωτηστε εναν οποιοδηποτε Ελληνα που το τζουζει

Comments are closed.