Δεκάδες συλλήψεις διεθνώς για απάτες ηλεκτρονικού εμπορίου, μία έγινε στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
hackers-656x410

Με 60 συλλήψεις, συνολικά, μία εκ των οποίων στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε διεθνής αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των απατών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce).

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Europol, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019, συμμετείχαν τραπεζικά ιδρύματα, έμποροι ηλεκτρονικών καταστημάτων και αστυνομικές Αρχές από 19 χώρες, μεταξύ των οποίων και η ΕΛ.ΑΣ, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 40 έρευνες, ενώ τα 60 άτομα που συνελήφθησαν, συνολικά, διέπραξαν τουλάχιστον 6.500 απατηλές συναλλαγές, εκτιμώμενης αξίας 5.000.000 ευρώ. Παράλληλα, αποτράπηκαν απατηλές συναλλαγές ύψους 93.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι στην Ελλάδα συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείτο συστηματικά σε απάτες μέσω διαδικτύου με αγγελίες σε ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, διερευνήθηκαν υποθέσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο της δράσης, για τις οποίες το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Europol να προσφύσεις για ότι αισχρό γίνεται στη Ελλάδα, και ποτέ στις μόνο λέξη διωκτικές αρχές Ελλάδας. Για να υποχρεωθούν οι δήθεν διωκτικές αρχές Ελλάδος υπάλληλοι υπουργείων και απευθείας διορισμένων βολεμένων να πράξουν υπό μάρτυρες τι Europol. Κατατέθηκε στη Εισαγγελία Κατερίνης το 2015 η δραστηριότητα με απτά παραστατικά ντοκουμέντα και ακριβή στοιχεία συμβασιούχου ωρομίσθιου εκπαιδευτικού Θ.Ζ για πολλά συναπτά έτη του δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης που διεξήγαγε μαθήματα στις ειδικότητες Μαγειρικής και Τουριστικών Μονάδων. Οι για 10 και χρόνια πράξεις του περιλάμβαναν: αποστολή με το γνωστό τρόπο-μέσο που έχουν τα δημόσια ΙΕΚ των θεμάτων εξετάσεων προόδου και εξεταστικής που θα έβαζε ο ίδιος στα μαθήματα που δίδασκε. Οι μαθητές, οι πιο πολλοί κομπάρσοι και όχι μαθητές, λάμβαναν τα θέματα πριν τις εξετάσεις τα γνωρίζανε και έτσι τα έγραφαν αφού αυτά έμπαιναν. Πολλοί εξ αυτών ούτε καν τα μάθαιναν και απλά τα αντιγράφανε με διάφορους τρόπους. Ο συγκεκριμένος συμβασιούχος δεν έβαζε απουσίες στους μαθητές δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης, και τα μαθήματα του πολλές φορές γινότανε με ελάχιστους μαθητές και με κάλυψη της διευθύντριας Μ.Κ. πολιτικής μηχανικού και υποδιευθυντή Ι.Κ. ηλεκτρολόγου που τον κάλυπταν και έβαλαν και ένα υπάλληλο γραμματείας ΙΕΚ με “παπάκι” να τον παρακολουθεί στο 5ο Λύκειο που συστεγάζεται το ΙΕΚ Κατερίνης. Αντί οι αρχές να ακυρώσουν πάνω από 5000 βεβαιώσεις αποφοίτησης ΙΕΚ μαθητών για παράνομες εξετάσεις στα μαθήματα του, τον παρείχαν κάλυψη γιατί το 2014-2015 μαθήτρια στο ΙΕΚ Κατερίνης ήταν η Στυλιανή Μακρίδου Κουκοδήμου σύζυγος του νυν δημάρχου Κατερίνης ο οποίος “ασθένησε πολύ ξαφνικά” τις ημέρες που παραδόθηκε η υπόθεση στη εισαγγελία Κατερίνης. Από τι σχολική χρονιά 2015-2016 και μετά το υπουργείο παιδείας σταμάτησε να δημοσιεύει όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς δημοσίων ΙΕΚ προσλαμβάνοντας τους έως σήμερα κρυφά που αυτό απαγορεύεται. Είχαν διώξει και το δωσίλογο αστυνομικό Ε.Σ. της Δίωξης που υπέθαλψε και φυγάδευσε τους κακοποιούς για κακουργηματικές πράξεις του ΙΕΚ Κατερίνης & Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης πριν στείλει η αστυνομία τη υπόθεση στη εισαγγελία Κατερίνης. Άμα θυμάστε Ε.Σ. ένας με μόνο κοστούμια ράπτη και με πληρωμένες καταχωρήσεις στη εφημερίδα Π.Θ. για να μην μπορεί κανείς να τον σχολιάσει εκεί. Υπήρξαν και 900.000 που τον ψήφισαν να παραμείνει για να βοηθάει απατεώνες και κακοποιούς, χωρίς να τον ρωτήσουν ποτέ τι έκανε και έλαβε «προαγωγή» ξαφνικά 2015.

Comments are closed.