Πήρε εισιτήριο για το Final -4 του Βερολίνου ο Ολυμπιακός με θρυλική άλωση της Βαρκελώνης (59-63)

Κοινοποίηση:
Ολυμπια

Αν και έπαιζε με την πλάτη στον… τοίχο, κυνηγώντας για 35 λεπτά μέσα στη Βαρκελώνη, οι ΜακΚίσικ και Παπανικολάου βγήκαν μπροστά στα τελευταία λεπτά και έσπρωξαν τον Ολυμπιακό στη νίκη (63-59) επί της Μπαρτσελόνα, για το δεύτερο break στη σειρά (3-2) και την πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου!

Μπορεί επιθετικά να μην έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι», αλλά η άμυνά τους τους κρατούσε από την αρχή και έτσι οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν πάνω από το +8.

Ο ΜακΚίσικ έδωσε στους Πειραιώτες το πρώτο προβάδισμα (47-49) στο ματς, στο 35’, με τον Αμπρίνες να ισοφαρίζει προσωρινά (49-49), αλλά να ακολουθούν μεγάλα τρίποντα από τον Αμερικανό και τον Παπανικολάου για το +8 (49-57), στο 37’. Στον εναπομείναντα χρόνο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν κάποια εύκολα λάθη δίνοντας την ευκαιρία στους Καταλανούς να επιστρέψουν στο τρίποντο (54-57), στα 1:12’’ αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή στο τέλος και πήραν το μεγάλο ροζ φύλλο.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο ΜακΚίσικ με 12 πόντους και τον ακολούθησε ο επίσης εξαιρετικός Παπανικολάου με 11π. Συγκλονιστική εμφάνιση και από τον Μιλουτίνοφ με 10π. και 10 ριμπάουντ.

Από τους Καταλανούς, ξεχώρισε ο Λαπροβίτολα με 17π.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response