ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ όλα όσα συμβαίνουν μετά την συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου! KOINO ANAKOINΩΘΕΝ!

Κοινοποίηση:
DHLWSEIS_TSIPRAXIEPISK-768x434

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλαίσιο συμφωνίας ιστορικού χαρακτήρα προς όφελος και των δύο πλευρών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Στο Κοινό Ανακοινωθέν Εκκλησίας-Πολιτείας στο οποίο κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το οποίο διάβασε ο κ. Τσίπρας αναφέρεται ότι “στόχος μας είναι να θέσουμε το πλαίσιο διευθέτησης και επίλυσης ιστορικών εκκρεμοτήτων, αλλά και να ενισχύσουμε την αυτονομία της Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι του Ελληνικού Κράτους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον ιστορικό της ρόλο στη γέννηση και τη διαμόρφωση της ταυτότητάς του”.

Μετά από έναν ειλικρινή διάλογο που διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού, έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε συναινετικές πρωτοβουλίες για τον εξορθολογισμό των σχέσεών μας.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός «στόχος να ενισχύσουμε την αυτονομία της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της» για να προσθέσει: «Εκφράζουμε την πρόθεσή μας να καταλήξουμε σε μια ιστορική συμφωνία».

Προτείνουμε:

1) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 1939, απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία έναντι ανταλλάγματος που υπολείπεται της αξίας της.

2) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε την μισθοδοσία του κλήρου ως μία έννοια αντάλλαγμα προς την περιουσία που απέκτησε.

3) Το ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται πια ως δημόσιοι υπάλληλοι.

4) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ότι θα καταβάλλει ετησίως στην εκκλησία με τη μορφή επιδότησης, ποσό αντίστοιχο

5) Η Εκκλησία παραιτείται κάθε άλλης απαίτησης για την εκκλησιαστική περιουσία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πάει δεν άφησαν τίποτα όρθιο, όσοι τους ψηφίσατε θα δώσετε λόγο στο Θεό.

Comments are closed.