ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ – Η κυβέρνηση επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά στο καράβι δεν… μπαίνουν

Κοινοποίηση:
limani-kabalas

Το απόλυτο χάος επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες σε ότι αφορά στα ταξίδια των πολιτών που διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με καράβι. Η κυβέρνηση επιδοτεί υποτίθεται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά οι εταιρείες με τα καράβια όταν εκδίδουν εισιτήρια δεν ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν τα ηλεκτρικά οχήματα αν είναι φορτισμένα πάνω από 40%.

Ηδη έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά όπου ανυποψίαστοι και ανενημέρωτοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να μην τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

Σε κάποιες περιπτώσεις επικράτησε ένταση μεταξύ των οδηγών και των Λιμενικών, ενώ υπήρξε και περιστατικό όπου απειλήθηκε μήνυση εναντίον του πλοιάρχου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο απόπλους του πλοίου.

Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών διαμαρτύρονται έντονα γιατί χάνουν τα χρήματά τους και αναστατώνεται όλο το πρόγραμμά τους, για κάτι στο οποίο δεν είχαν προειδοποιηθεί ούτε τους είχε ενημερώσει κανένας έγκαιρα.

Αναμφίβολα με την απόφαση αυτή και δεδομένου ότι τα περισσότερα μεσαία και μικρά νησιά δε διαθέτουν επαρκής ταχυφορτιστές, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτά, θα πρέπει να τα αφήσουν πίσω.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τέθηκαν λόγοι ασφάλειας γι’ αυτό πάρθηκε και αυτή η απόφαση, η οποία αναμφίβολα προβληματίζει τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων…

Εκτός από τα ηλεκτρικά και τα Plug-in hybrid των οποίων η φόρτιση δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 40% της χωρητικότητας, όσα οχήματα εφοδιάζονται με υγραέριο ή φυσικό αέριο το ντεπόζιτο δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%.

Ένα ακόμα στοιχείο που επισημαίνει το Υπουργείο είναι το βάρος που θα πρέπει να ελέγχει το πλήρωμα καθώς το αντίστοιχο των ηλεκτρικών οχημάτων είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα οχήματα με θερμικό κινητήρα. Παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η φόρτιση εντός του πλοίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δεν πειράζει, μόλις φτάστε στο νησί πάρτε μπαταρίες από το περίπτερο ή βρείτε μια ανεμογεννήτρια και πηγαίνεται από κάτω με το πολύμπριζο.

  2. Στις πόλεις των δεκαπέντε λεπτών για τις οποίες προορίζεται η ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχουν καράβια και μετακινήσεις με αυτά. Όταν το καταλάβει ο ραγιάς θα είναι πλέον αργά. Πέραν τούτου να μας πουν από ποια μελέτη προκύπτει ότι στο 40% της φόρτισης δεν αποτελεί κίνδυνο ανάφλεξης ή άλλης ζημιάς το όχημα και εφόσον υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης σε μεγαλύτερο ποσοστό φόρτισης γιατί το ελληνικό κράτος επιτρέπει την εισαγωγή και κίνηση των εν δυνάμει δολοφονικών για τους επιβάτες αυτών συσκευών; Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή με τα €μβολια νοιάζονταν για τις ζωές μας……. Καληνύχτα ραγιάδες.

Leave a Response