Γιώργος Ζαπάντης: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του Έλληνα ομογενή [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
κατάλογος

Σε κλίμα βαθιάς όδυνης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες η κηδεία του 29χρονου ομογενούς που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.
Σπαραγμός επικράτησε στο τελευταίο αντίο του Γιώργου Ζαπάντη, του ομογενή που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια σύλληψης από Αμερικανούς αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, καθώς χτυπήθηκε πολλές φορές από τέιζερ.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ενώ τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδερφή του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Ιερός Ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν γέμισε με δεκάδες ομογενείς, οι οποίοι καυτηρίασαν την απουσία των επίσημων φορέων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και των Ελληνοαμερικανών πολιτικών που εκλέγονται στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ομιλία του τόνισε πως: «αποχαιρετούμε ένα νέο παιδί, ένα παιδί της ομογένειας, που ο σκληρός παραλογισμός τον στέρησε από την οικογένειά του».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σαν κοινότητα και αμερικανική κοινωνία είμαστε θυμωμένοι για την απώλειά του και προέτρεψε τους πάντες να μην το ξεχάσουν όχι για να εκδικηθούμε, αλλά για να προλάβουμε τον άδικο χαμό και άλλων».
Επίσης, το STAR αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος. Δεν υπάρχει πιο αφύσικο πράγμα μία μητέρα να κηδεύει το παιδί της. Η φύση είναι τα παιδιά να κηδεύουν τους γονείς τους. Είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι για την αδικία».

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του Ελληνοαμερικανού, Αθανασία Ζαπάντη, απαιτεί δικαίωση και δεν μπορεί να ηρεμήσει όσο ξέρει πως οι αστυνομικοί που της «πήραν» τον γιο της, δεν τιμωρήθηκαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ‘ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ” ΚΑΝΕΙΣ..
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

  2. Κρίμα ρε Λεβέντη
    Ήρθαν μες το σπίτι σου σε συνέλαβαν ενώ σε φόνευαν λες και ήσουν κάποιος εγκληματίας που κυνηγάνε καιρό και μπουκάρανε στο σπίτι σου με το έτσι θέλω!

Comments are closed.