Γιώργος Γεραπετρίτης: “Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου”

Κοινοποίηση:
Γιώργος Γεραπετρίτης

Για αλλοίωση της δήλωσής του περί ΜΕΘ και αριθμού νεκρών από τον κορωνοϊό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«“Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ”. Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο επίμαχο απόσπασμα της δήλωσής του, στην ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45%-50%».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το παραπάνω απόσπασμα, ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας «ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» και έκανε λόγο για «τυμβωρυχία» και «προσβολή της κοινωνίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλά αυτοί τις μαλακίες τις πετάνε με το φτυάρι.

Comments are closed.