Για ζουρλομανδύα! Τι ισχυρίζεται ο ΠΟΥ για τον κορωνοϊό και το τραγούδι…

Κοινοποίηση:
germania-koronoios-23032020-ap

Σταματήστε να τραγουδάτε, να ουρλιάζετε, αλλά και να… παίρνεται έντονες ανάσες! Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, τόνισε την Τρίτη, ότι οι ασυμπτωματικοί φορείς μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό μέσω τραγουδιού, ουρλιαχτών, αλλά και μέσω των έντονων αναπνοών στο γυμναστήριο.

«Υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες που εξετάζουν πώς συμβαίνει αυτό (σ.σ: ο τρόπος μετάδοσης)… Τραγουδώντας, μιλώντας δυνατά, αναπνέοντας έντονα σε ένα γυμναστήριο. Είναι σαφές ότι εάν ο ιός υπάρχει στην ανώτερη αναπνευστική σας οδό, υπάρχει κάθε πιθανότητα να μεταδώσετε τον ιό» υποστήριξε ο κ. Ράιαν.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν ξέρουμε. Πάντως, θέλω να επισημάνω πως οι ασυμπτωματικοί άνθρωποι, που είναι θετικοί, κυρίως οι νεότεροι ηλικιακά, τείνουν να μην διαθέτουν υποκείμενα νοσήματα. Αλλά και πάλι, δεν θέλω να γενικεύω γιατί εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα πολλά στοιχεία για τον ιό» τόνισε με την σειρά της, η τεχνική επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στον ΠΟΥ, Μαρία βαν Κέρκοβ.

Υπενθυμίζεται πως χτες πάντως, η κ. βαν Κέρκοβ, είχε ισχυριστεί πως η μετάδοση της COVID-19 από ασυμπτωματικούς φορείς είναι «πολύ σπάνια», ενώ πολλές χώρες που εφαρμόζουν την ιχνηλάτηση των επαφών έχουν εντοπίσει ασυμπτωματικά περιστατικά, αλλά δεν διαπιστώνουν ότι προκαλούν περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων λοιμωξιολόγων που έσπευσαν να αντικρούσουν τις δηλώσεις της κ. βαν Κέρκοβ.

«Εξεπλάγην πολύ από τη δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» δηλώνει ο Λίαμ Σμιθ, καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, προσθέτοντας ότι δεν έχει δει τα δεδομένα στα οποία βασίζεται η δήλωση της Μαρία βαν Κέρκοβ.

Ο Κιθ Νιλ (Keith Neal), καθηγητής Επιδημιολογίας Μολυσματικών Νόσων στο University of Nottingham της Βρετανίας δήλωσε ότι την ώρα που η απάντηση στο ερώτημα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των ασυμπτωματικών φορέων στη μετάδοση της νόσου είναι ασαφής, το βέβαιο είναι ότι άτομα με συμπτώματα είναι υπεύθυνα κατά το μεγαλύτερο μέρος για τη διάδοση της νόσου.

«Αυτό ενισχύει τη σημασία της οδηγίας ότι κάθε άτομο που έχει οποιοδήποτε από τα συμπτώματα της COVID-19 πρέπει να επιδιώξει να κάνει το τεστ το συντομότερο δυνατόν και να απομονωθεί μέχρι να λάβει τα αποτελέσματα του τεστ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αν δε μου δημιουργούσαν αυτές οι δηλωσάρες την ανάγκη να ξεράσω
    ή και να ουρλιάξω (αλλα την καταπνίγω μην τους κολλήσω όλους)
    θα ήταν για τρελά και ασταμάτητα γέλια…
    Όμως δε γελάω γιατί μ’αυτές τις αηδίες έχουν μετατρέψει τον πληθυσμό
    σε ζόμπι…

  2. Σε λίγο ο κωρονοιος θα μεταδίδεται από το τηλέφωνο και από το ίντερνετ!!!!

    1. Κ απο τις σωληνωσεις της ευδαπ, ουτε με πυρηνικα δεν πεθαινει ο ιος

Comments are closed.