16/06/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΚΕΡ@Τ@ΔΕΣ! Διαδηλώσεις ΚΑΙ στη Γεωργία: Αμερικανοί «διαδηλωτές» και ερωτήματα για πιθανή εμπλοκή της CIA – (VIDEO)

Κοινοποίηση:
Diadhlwseis-georgia-shmaia-georgias-oukranias-ee-2048x1371-1

Στη Γεωργία, οι διαδηλώσεις κατά του νόμου περί “ξένων πρακτόρων” συνεχίζονται με έντονο ρυθμό, προκαλώντας πολιτική αναταραχή στη χώρα.

Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο απαιτεί από ΜΚΟ και μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν πάνω από 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό να καταχωρούνται ως “πράκτορες ξένης επιρροής”, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η παρουσία Αμερικανών στις διαδηλώσεις

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, παρουσιάζουν ότι πρόκειται για τουρίστες και περαστικούς, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια από την CIA.

Η κυβέρνηση της Γεωργίας δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την εμπλοκή ξένων παραγόντων, όσο οι εντάσεις αυξάνονται.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, έθεσε βέτο στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι αντιβαίνει στο σύνταγμα και στις ευρωπαϊκές αξίες.

Παρ’ όλα αυτά, το βέτο πιθανότατα θα ανατραπεί από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στο κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους, υπογραμμίζοντας ότι η υιοθέτηση του νόμου θα μπορούσε να βλάψει τις φιλοδοξίες της Γεωργίας για ένταξη στην ΕΕ.

 Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προειδοποίησε ότι η Γεωργία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ενώ εκπρόσωπος της ΕΕ τόνισε ότι η υιοθέτηση του νόμου θα αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτο ειναι αληθεια. Ανταλλασω διαφορα σχολια για το θεμα στο twitter με διαφορους που εχουν Γεωργιανους accounts και υποκινουν διαδηλωσεις αλλα ειναι προφανες απο τον τροπο που γραφουν οτι ειναι ΑΜερικανοι η Αγγλοι!!

  2. Η Γεωργία δεν είναι Ουκρανία, αδελφός λαός με τους Ρώσους, εάν κάνουν καμμία μ@κ@κί@ οι Γεωργιανοί, σε ώρες τα ρώσικα τάνκς θα μπούν και θα τους ισοπεδώσουν, θα βρέξει φωτιά ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, πόλεμος τύπου “Γάζα”. Μην ξεχνάτε ότι στο παρελθόν ό Πούτιν είχε μπεί Γεωργία και σε μερικές μέρες κήρυξε ανεξάρτητες Αμπχαζία και Οσετία με τον Γεωργιανό πρόεδρο να τρώει τη γραβάτα του.

  3. πότε τα έκανε αυτά η σια για να τα κάνει και τώρα? απαπαπα… καθαρή σύμπτωση

Comments are closed.