Για αυτό ακριβαίνουν τα ενοίκια – Οι νέες «ευρωπαϊκές λύσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
enoikia_0

Τέσσερις στους πέντε Έλληνες μένουν σε σπίτια, για τα οποία πληρώνουν σχεδόν το μισό του μηνιαίου εισοδήματος.

Γενική αύξηση, με μικρές εξαιρέσεις, παρατηρήθηκε το 2020 στις ζητούμενες τιμές ακινήτων προς πώληση και ενοικίαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο το Spitogatos (spitogatos. gr), ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι ζητούμενες τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +3,3% στις πωλήσεις και +6,5% στις ενοικιάσεις, ενώ σημαντική μείωση τιμών, ανώτερη του 15%, παρατηρήθηκε σε ελάχιστες περιοχές της επικράτειας.
Το να μένεις λοιπόν στο δικό σου σπίτι γίνεται για αρκετούς άπιαστο όνειρο. Αλλά και στην ενοικίαση τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο κατοικήσιμος χώρος έχει γίνει ακριβότερος και διαρκώς αλλάζει…

Ποια είναι η «λύση»;

Η Deutsche Welle παρουσιάζει τις κοινωνικές κατοικίες συγκατοίκησης (Wohnhunsgemeinschaft), οι οποίες υπάρχουν στην Γερμανία και ζεις μαζί με άλλους, έχοντας το δωμάτιό σου.

Στην συνέχεια παρουσιάζεται η «λύση» της Ιταλίας, όπου Influencer του ιντερνέτ, κυρίως άντρες, συγκατοικούν επηρεάζοντας και άλλους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Η πιο «σοκαριστική «λύση» όμως που παρουσιάζεται, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 όπου ο κάθε πολίτης θα μένει μόνο σε 20-25 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η αύξηση των ενοικίων λοιπόν, οδηγεί σταδιακά στην οικειοθελή «λύση» της συγκατοίκησης ή στην αποδοχή περιορισμένου χώρου.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Συμφωνω και εγω στο κατι πρεπει να γινει…..να παρασκευαστει ενας νεος ιος….ποιο αποτελεσματικος.

  2. Δηλαδή κάτι σε big brother η ζωή στο μέλλον.. συγκατοίκηση και μαλλιοτράβηγματαΚαι όσο αυξάνεται ο πληθυσμός παγκοσμίως τόσο χειρότερη και στερημένη θα γίνεται η ζωή αυτών που υπάρχουν ήδη. Κάτι πρέπει να γίνει….

    1. Η ΝΤΠ η αυτοκρατορία του κακού εξαπλώνεται και θα κάνει ένα big brother τη ζωή μας, δεν φταίει ο υπερπληθυσμός στην Ευρώπη γιατί ο πληθυσμός μας μειώνεται, αν εξαιρέσουμε τους λ@thro.
      Όπως έλεγε και ο Γέροντας Παίσιος “να φτιάχνετε μικρά σπίτια γιατί αλλοιώς θα σας βάζουν και άλλους να μένουν μέσα.

Comments are closed.