Αυτός είναι ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος στην Ελλάδα! Σκληρό ντέρμπι στον Δήμο Ιωαννίνων

Κοινοποίηση:
481473563

O β’ γύρος των δημοτικών εκλογών ανέδειξε νέο δήμαρχο Ιωαννίνων τον Μωυσή Ελισάφ. Μετά από ένα θρίλερ 3 ωρών ο κ. Ελισάφ επικράτησε έναντι του σημερινού δημάρχου Θωμά Μπέγκα με διαφορά περίπου μίας ποσοστιαία μονάδα.

Στα 161 εκλογικά τμήματα στα Ιωάννινα το ποσοστό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ έφτασε το 50,33%, ενώ του νυν δήμαρχου 49,67%. Μάλιστα πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο Εβραϊκής καταγωγής που εκλέγεται στην Δημοτική αρχή Ελληνικής πόλης.

Σε δήλωση του ο κ. Ελισάφ από το εκλογικό του κέντρο ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του. Ειδικότερα ανέφερε:

«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα.

Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα.

Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με ένα στόχο… Τα Γιάννενα της νέας εποχής».

Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος
Ο κ. Ελισάφ, είναι καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.

Επί 17 έτη είναι πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, είναι μέλος του ΔΣ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε επί διετία και γενικός γραμματέας του ΔΣ του ΚΙΣΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. ..στην φάτσα σαν ανάποδο γαμώτο μοιάζει ο μούσης.. Φρίξο έπρεπε να σε λενε και οχι μωυσή. Έτσι είναι ολοι οι εβρεοι φυσικά. Κακάσχημοι, μεσα κι εξω..
    Έχετε δει τα μουτρα των θηλυκών τους; Θεωρούνται οι πιο άσχημες γυναίκες σε ολο τον πλανήτη! Μόνο για γ@μήσι και καμιά ξεπέτα κάνουν κι αυτό πάντα με προφυλακτικό!
    ..
    ..
    Μην προσβάλεστε, δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου ουτε είμαι ρατσίστρια. Δεν με ενδιαφέρει η ράτσα που κατάγονται οι εβρέοι -ας κατάγονται και απ’ τα ποντίκια. Οι Έλληνες έχουν φυλή, τα ζωα εχουν ράτσα… Και μιας και λεει ο ελισαφ πως ειναι και ντοκτοράς θα του πρότεινα να διαβάσει μια πραγμάτεια του Όττο Βάινινγκερ που γράφει για τον χαρακτήρα των θηλυκών εβρέων! Σίγουρα, αναφέρεται και για την μανούλα του!

    ..εν συντομια, ο Βάινινγκερ θεωρεί “νοητικό έγκλημα” τού Θεικού Νου που έφτιαξε τους εβρέους!!!

    ..σημείωση: ο Βάινινγκερ ήταν αυστρογερμανός και εβρέος και φυσικά τα βιβλία του ανήκουν στα.. απαγορευμένα.

  2. γιατι μαλωνετε καλε;
    ο στεφανοs λεσβοs δεν ειναι του συμεων;
    ο μπινεδοφελοπουλοs φαλακρο μπιφτεκι δεν ειναι του γιοσεφ;
    το καρατζαπαπαροφερι ειναι αιληνοσ;δεν προδωσε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ με το τζεφρυ μινεικο τσαντ;με το μπενιζ ελον;με το μπεν χιραμ το αλοιθωρο;

  3. Θα μπορούσε ο κύριος να μας δείξει τις φορολογικές του δηλώσεις παρακαλώ και να μας εξηγήσει γιατί πληρώνει φόρος στο ΚΙΣΕ και όχι στο Ελληνικό κράτος;

  4. Λιγο πριν τις εκλογες το ΚΙΣ ειχε βγαλει αυτη την ανακοινωση…..ο νοων νοειτω!

    ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ

    Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποψήφιος δήμαρχος στα Γιάννενα είναι ο Μωυσής Ελισάφ. Με το κείμενο αυτό θέλουμε δημόσια να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητά του. Γνωρίζουμε και αγαπάμε αυτή την πόλη, αλλά δεν είμαστε δημότες της. Ο λόγος που παρεμβαίνουμε υπέρ της υποψηφιότητάς του δεν είναι για να υποδείξουμε στους Γιαννιώτες τι πρέπει να κάνουν στις εκλογές, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ ως δημάρχου Ιωαννιτών έχει μια πολιτική και ηθική σημασία που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του δήμου και αφορά όλη την Ελλάδα.

    Ο Μωυσής Ελισάφ δεν θέλει να γίνει δήμαρχος επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει. Είναι σπουδαίος γιατρός και πανεπιστημιακός δάσκαλος, με διεθνή αναγνώριση στον τομέα της ειδικότητάς του. Αυτό που τον κινεί να θέσει υποψηφιότητα είναι η αγάπη για τον τόπο του και η θέληση να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στην προκοπή του. Γέννημα-θρέμμα των Ιωαννίνων, αυτός και οι πρόγονοί του, έζησε όλη του τη ζωή του εκεί, με μόνη εξαίρεση τα χρόνια των σπουδών του στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη όμως και η τιμιότητα δεν αρκούν για μια πετυχημένη δημαρχιακή θητεία. Χρειάζεται και η γνώση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων του δήμου.

    Ο Μωυσής Ελισάφ διαθέτει αυτή τη γνώση, γιατί έχει θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει δώσει δείγματα. Η θητεία του ως προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του δήμου περιγράφεται από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών του αντιπάλων, ως εξαιρετικά επιτυχημένη. Ο συνδυασμός του οποίου ηγείται, τα «Γιάννενα-Νέα εποχή», έχει συγκροτημένη πρόταση με υλοποιήσιμες προσδοκίες. Το πρόγραμμά του δεν είναι κούφιες ρητορείες, είναι καρπός γνώσης και επίγνωσης των πραγματικών δυνατοτήτων του δήμου. Η αρετή της επίγνωσης είναι πολύ σημαντική για κάθε είδους υποψηφιότητα, πολύ περισσότερο για μια αυτοδιοικητική.

    Για τον λόγο αυτό η υποψηφιότητα του Ελισάφ συγκεντρώνει στήριξη που διατρέχει τον πολιτικό ορίζοντα, από την Κεντροδεξιά ώς την Αριστερά. Αυτό ακριβώς ορίζει μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ο Μωυσής Ελισάφ είναι ενεργός πολίτης σε όλη τη ζωή του, από τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας -όταν η πολιτική δράση είχε κόστος- μέχρι σήμερα. Η πολιτική του ένταξη και δράση δεν υπήρξε ποτέ δογματική και διχαστική, αλλά είχε και έχει πάντοτε όλα εκείνα τα γνωρίσματα ενός ανθρώπου με μεγάλη παιδεία, που σκέφτεται, αμφιβάλλει, συζητάει, ρωτάει, αναθεωρεί.

    Αφήνουμε για το τέλος κάτι εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω: επιτέλους ένας Ρωμανιώτης Εβραίος δήμαρχος στα Γιάννινα! Σε μια πόλη στην οποία το εβραϊκό στοιχείο υπήρξε ανέκαθεν κατεξοχήν ενσωματωμένο στην πολιτική κοινότητα. Επιτέλους, ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα!

    Το γεγονός αυτό θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία για την Ελλάδα και για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Οσο ρίγος και αποστροφή μπορεί να δημιουργεί στη Χρυσή Αυγή το ενδεχόμενο του πρώτου Εβραίου δημάρχου στην Ελλάδα, άλλο τόσο πρέπει αυτό να κινητοποιεί τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

    Στο σημείο αυτό χρειάζεται μια κρίσιμη επισήμανση. Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια μιας κάποιας πολιτικής ορθότητας απέναντι σε κάθε είδους μειονότητες, είθισται στην Ελλάδα (και σε όλη την Ευρώπη) να τοποθετούν οι παρατάξεις στα ψηφοδέλτιά τους έναν, δύο ή και περισσότερους μειονοτικούς, προκειμένου να δείξουν ότι δεν αδιαφορούν για τα κρίσιμα προβλήματα των ανθρώπων που διαφέρουν μειονεκτώντας: μετανάστες, εθνικές ή θρησκευτικές μειονότητες, πρόσωπα που ανήκουν στη λεγόμενη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ούτω καθεξής.

    Η τάση αυτή είναι καλοδεχούμενη, διότι συμβάλλει με τον τρόπο της στο να μαθαίνουμε όλοι μας να δεχόμαστε το διαφορετικό και να αποδεχόμαστε συνανθρώπους μας που αποκλίνουν από τα επικρατούντα κοινωνικά πρότυπα. Η περίπτωση ωστόσο του Μωυσή Ελισάφ δεν είναι τέτοια. Δεν είναι προϊόν μιας de facto ποσόστωσης.

    Εδώ πρόκειται για την πορεία ενός ανθρώπου ο οποίος αναδείχθηκε στους χώρους όπου ανέπτυξε τη δραστηριότητά του και στην κοινωνία γενικότερα, όχι λόγω της ετερότητάς του, αλλά εντελώς ανεξάρτητα από αυτήν. Αυτοί είναι οι λόγοι που η υποψηφιότητα του Μωυσή Ελισάφ μας αφορά όλους. Θα αποφασίσουν βεβαίως οι Γιαννιώτες για την τύχη της και εκεί, στα Γιάννενα, θα κριθεί και θα δοκιμαστούν ο ίδιος και ο συνδυασμός του. Η νίκη του πάντως θα είναι μια νίκη με μακροπρόθεσμη σημασία για τον τόπο μας και για τη δημοκρατία μας!

    1. Μπράβο, μπράβο.., μια χαρά το είπες το ποιηματάκι σου δημητράκη. Πάρε τώρα ενα γλυφιτζουράκι να μην κλαις και άιντε στα τσακίδια απο εκει που ηρθες κι εσυ και ο εβρέος γιατρός σου.
      ..τελικά, δημητράκη, οι εβρέοι θα μείνουν πάντα καταραμένοι να μην εχουν δική τους γη. Αμα θες, βαλτους τους στο δικό σου σπίτι..και δως τους και την γυναίκα και την κόρη σου να βολευτούν. Αμα εχεις και γιο, δωστους τον κι αυτόν. Ετσι κι αλλιως αμφισβητείται η πατρότητά σου.
      ..
      ..νοθα- νοθεια-οθων-κοθωνια-οθονια

      1. Το ειπα στην αρχη αγαπητε “ο νοων νοειτω” αλλα εσυ προφανως δεν δύνασαι να νοησεις…
        Δεν φταις εσυ ομως, η πουτ@ν@ η “Δημοκρατια” φταιει που σε θεωρει αξιο να εκφραζεις και γνωμη δια μεσω της ψηφου σου.

  5. Αρε τεμαχια γιαννιωτες ….καταντησατε παλαιστινιοι ….απο την Συρια -Λιβανο ….αθιγγανοι….

  6. ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΛΑ!!ΠΑΓΟΥΡΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!!

  7. Οί εβραίοι είναι θανάσιμοι εχθροί τής Ελλάδας.Σόρος,Χείνριχ Κίσινγκερ,Μαντλέν
    Ολμπράιτ (Μαρί Αννα Κορμπελοβά Πράγα 1937) πρώην υπουργός εξωτερικών
    ΗΠΑ.
    Γιάννης

    1. χωρίς το μούσι φέρνει στον Κίσινγκερ ο δήμαρχος

  8. Ενώ οι χριστιανοί ορθόδοξοι Έλληνες δήμαρχοι που καταληστευουν τα ταμεία των δήμων σε όλη την Ελλάδα τόσα χρόνια, και τους νοιάζει μόνο να καταχραστουν χρήματα είναι καλύτεροι..

  9. Θέλω να συλλυπηθώ τους Γιαννιώτες για την επιλογή τους και να τους θυμίσω ότι όπως στην Θράκη η Τουρκάλα είπε ότι αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία θα υποστηρίξω την Τουρκία γιατί η Τουρκία είναι η μητέρα- πατρίδα, τα ίδια και ο Εβραίος δήμαρχος αν βρεθεί σε δίλημμα να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ελλάδος ή του Ισραήλ πιστεύετε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδος? Τα συμφέροντα του Ισραήλ θα υπερασπιστεί γιατί το Ισραήλ είναι η μητέρα-πατρίδα. Τόσο βλάκες είσαστε?

  10. Εβραίος δήμαρχος επιτρέπεται να βγει μόνο στους Φούρνους Ικαρίας

  11. Η πλάκα είναι ότι κάποιοι βρίζουν τους ψηφοφόρους! Μα και οι περισσότεροι ψηφοφόροι Ελληνοποιημενοι Εβραίοι Τούρκοι Βούλγαροι Σκοπιανοί κλπ είναι.Ε ρε γλέντια..

  12. Πατροκοσμα….το πηραμε στραβα το τιμονι.

  13. Ποιος να σας καταστρεψει βρε κατεστραμενοι…

    1. Το φλοτέρ το έχεις κάψει εσύ. Αφού είμαστε κατεστραμμένοι γιατί οι Εβραίοι λυσσάνε να σπρώχνουνε δικούς τους ανθρώπους σε καίριες θέσεις? Μπορεί οι Εβραίοι και τα τσιράκια τους να έχουν δαγκώσει άγρια την Ελλάδα αλλά η Ελλάδα δεν πεθαίνει. Ο πόλεμος συνεχίζεται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δυστυχώς για την Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες που είναι ηττοπαθείς όπως εσύ ή πουλημένοι που πολεμούν για παγκοσμιοποίηση, ανοιχτά σύνορα, αντικατάσταση των Ελλήνων από λαθρομετανάστες,κλπ.

  14. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ‘’Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ’’ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ‘’ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ’’ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ?!?

    Υ.Γ. Μερικά ωραία videakia!!!

    1. Η αλήθεια για τους Εβραίους
    https://www.youtube.com/watch?v=Nxbo89CF8mA

    2. Κ. Πλεύρης: Εβραίοι, η αλήθεια (A’)
    https://www.youtube.com/watch?v=HFCNnlXGQFk

    3. Κ. Πλεύρης: Εβραίοι, η αλήθεια (Β’)
    https://www.youtube.com/watch?v=fflea6eQXAo

    4. Κ. Πλεύρης “εβραίοι & καταστροφή της Πατρίδας”
    https://www.youtube.com/watch?v=_CxqBLPdhEw

    5. Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ “ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΕΒΡΑΙΟΙ & ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” 17-09-14
    https://www.youtube.com/watch?v=8LMAwl-Lgng

    1. . Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ «ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΕΒΡΑΙΟΙ & ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» 17-09-14
      Στηριξαν και διαφημισαν το βιβλιο αυτο του Πλευρη οι ιδιοι οι Εβραιοι δεν μπορειτε να μαντεψετε το γιατι

  15. Εδώ έχουμε βγάλει εβραίους πρωθυπουργούς δήμαρχο δεν θα βγαζαμε;

  16. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΓΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ! ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΕΟΣ ! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ! ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΒΟΔΙΑ !

  17. Ελληνας ειναι μαλιστα ποιο Ελληνας απο κατι αλλα παλιοτομαρα που ριμαξαν την Ελλαδα…τι σημασια εχει τι ειναι στο Θρησκευμα αν ειναι αξιος ανθρωπος λες και εσεις ειστε πιστοι χρηστιανοι…τι μας λες ωρε…και γιατι να μην διοικησει το δημο καποιος αλλος…κακο ειναι? Μπορει να διοικει καλυτερα… καθηστε ρε ανοιξτε τα ματια σας ρε διπλα σε κανεναν ικανο ανθρωπο να μαθετε τουλαχιστον και αφηστε τα χαζα…

    1. Τι ειναι αυτα που λες ρε γαμω την μητρα που σε πεταγε ,εβραιομπολσεβικε;;;;;
      Eλληνας και Εβραιος ειναι οροι αντιθετοι.Αν σε ειχα προδοτη μπροστα μου θα σε σκοτωνα με γυμνα χερια!!!

    2. τι λες ρε ηλιθιε ποιος Ελληνας, καραεβραιος είναι, οι εβραιοι είναι φυλη και μαλιστα αυτή που κυβερνα και καταστρεφει τον πλανητη,αντε στα τσακιδια τομαρι.

  18. Δεν υπάρχει πια λόγος να κρύβουν την καταγωγή τους.
    Η Ελλάδα τους ανήκει.

  19. Καλα εδω εχουμε αθεο πρωθυπουργο ο εβραιος δημαρχος μας πειραξε

  20. κι αυτοι που κυβερνουν την ερμη Πατριδα μας εβραιοι είναι,αλλα με ελληνοποιημενα ονόματα,γιαυτο την ριμαξαν

  21. Μπράβο Γιαννιώτες, δεν είχατε αναμεσάς κανέναν άξιο Ελληνα και βγάλατε τον Εβραίο;

  22. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

Comments are closed.