Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για ομόφυλα ζευγάρια: «Είναι αδέρφια μας, και εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι»

Κοινοποίηση:
arxiepiskoposkritis44-750x375

Τη θέση του σε ότι αφορά τους ανθρώπους ως παιδιά του Θεού , που δεν μπορεί να διαχωρίζονται στη βάση του αν είναι ή όχι ομόφυλοι ή ετερόφυλοι, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος μιλώντας στις Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV και τον Γιώργο Σαχίνη, ενώ μέσω συζητήσεων και εντάσεων που έχουν το τελευταίο διάστημα διατυπωθεί πανελλαδικά, με φόντο το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης πάντως φάνηκε να διατυπώνει διαφορετικές ανησυχίες σε ότι αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι μια τέτοια πρόβλεψη απαιτεί πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν θα πρέπει καν να αφήνουν περιθώριο όποιας συζήτησης, αν από μόνες τους δεν προχωρήσουν και δεν αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση. Τέτοιες απαραίτητες διαδικασίες χαρακτήρισε, την επιστημονική προσέγγιση που θα αφορά στα παιδιά, την ανατροφή τους και την πνευματική και ψυχολογική τους κατάσταση.

«Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά. Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις ίνα μην κριθείς», είπε μεταξύ άλλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

34 Σχόλια

  1. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΣΤΕ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΛΟΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΛΘΟΛΟΜΑΙΟΥ….

  2. Τι να περιμένει κανείς από ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο παχηλός μισθός, τα τυχερά, οι Μερσεντές κουρσάρες, τα ολόχρυσα άμφια και η καλοπέραση!!!! Είναι αυτοί μαθητές του Χριστού; Μήπως είναι καλύτερα να χωρίσει η Εκκλησία από το κράτος, ούτως ώστε να μη πληρώνουμε, τουλάχιστον, αυτούς τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!!!!! ;;;

  3. οι γνωστοι ανωμαλοι τραγοι του τουρκου σκλαβου Βαλθολομαιου και οι νεοταξικες αποψεις τους

  4. τι μπαρουφες μας λες;;και επειδη δεν ειστε αγιοι εσεις,πρεπει οι πουστηδες να παιρνουν παιδακια;;επειδη εσεις ή καποιοι απο σας καβαλιεστε, θα πρεπει να νομιμοποιησουμε την ανωμαλια;;;τραβα ξυρισου μονος σου

  5. Καλα τωρα ασε το τι ειπε ο Χριστος γιατι αν τα κανουμε οτι ειπε δλδ αγαπατε αλληλους τοτε θα επρεπε να δινουμε συνχωρεση στα μεμετια που μας σφαζαν 400 χρονια κι ακομα μας κοντραρουν.
    Μ αυτη τη λογικη πρεπει συνεχεια να συνχωρεις τον καθε ληστη η φονια και να λες δεν πειραζει

  6. Αρχιεπίσκοπε Κρήτης, την κουνάς την αχλαδιά…;;;;;

  7. Τελικά στην Ελλάδα η εκκλησία έχει γεμίσει παπαδιές, πάνε οι οι εποχές που ήταμ γεμάτη παντελωνάτους παπάδες.
    Α ρε πασοκ, τα @$@%#% όλα, είσαι παντού και πάντα, και τα πρόβατα μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  8. ….άγιοι γίνεσθε ότι εγώ άγιος ειμί…..
    Έτσι απλά μας το είπε ο Κύριος.
    Τα άλλα είναι ”πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια”….

    1. Καθε αλλο παρα γνησιος και μαλλον γιαλαντζη Αϊ στον δ……….ολο

  9. Οι πουτσαβλαντωνάκηδες κρητίκαροι δεν μασάνε… Εδώ πηγαίνουν με την κατσίκα…εν τούτοις παπαδαριό ίσον πούστηδες….. ΌΛΟΙ… όλοι λουγκρες είναι….Τους αρέσει το λερωμένο κοκορέτσι με κοντοσούβλι…..

  10. Αδερφές σας θες να πεις παππούλη κι εσύ. Όχι αδέρφια.

  11. Τον ξεσκονίζεις τον κουραμπιέ, ε κρητίκαρε; Σαν τον Κούλη, τον Κασελάκη και τον Ανδρουλάκη, όλοι σας πολλοί “άντρες”, από την Κρήτη…

  12. Οντως ως πνευματικόςδεν είσαι άγγελος…αλλά αιρετικός….

    Πεταξε το ρασο και κάνε άλλη δουλειά….διότι οι αρσενοκοίτες ναι μεν είναι συνάνθρωποί μας, αλλά δεν συνιστούν υποκειμενα γάμου…καθότι ο γάμος είναι το μυστήριο της τεκνοποίησης….και ευλογείται από την εκκλησία μας…

    Το ότι μπορούν να συμβιώνουν (2 και περισσοτεροι αν το θέλουν) δεν σημαίνει ότι θα καταργήθεί και η έννοια του πατέρα και της μητέρας από τις ανωμαλίες τους….

    Η θέση της εκκκλησίας πρέπει να γίνει ξεκάθαρη στο θέμα των γκέϊ, αλλιώς θα εκφυλιστεί ο θεσμός της όπως το έκανε ο Αν-Ελπιδοφόρος με την (θεία ??) βάπτιση υιοθετημένων από ομοφιλόφιλο ζευγάρι….

  13. Κρίμα. Κι εσύ παπά, θα κριθείς όπως όλοι μας.

  14. Ο άνθρωπος είναι αιρετικός και δε ξέρει καν τι αναφέρει η Αγία Γραφή. Σαν τον Κονάνο κι αυτός, το παίζει καλός και διπλωμάτης αλλά στη πραγματικότητα δεν πιστεύει στον Χριστό και διδάσκει ΨΕΜΜΑΤΑ στους πιστούς. Ανάξιος και για ξύρισμα. Δε παραξενεύομαι που είναι από τη Κρήτη, το νησί της μαφίας…

  15. Ένας φλογερός Αμβρόσιος Καλαβρύτων έμεινε αλλά γέρασε και αυτός ! Είχε το θάρρος και τη τόλμη να τα λέει σταματά και να αφορίζει και μερικούς! Τώρα όσο για τον Κρήτης η ομοφυλοφιλια καταδικάζεται από την Εκκλησία με πρώτον τον Απόστολο Παύλο,!! Διαχωρίζονται σε κιναιδους και αρσενοκοιτες σύμφωνα με τις Γραφές!!!

  16. Τελικά εκεί στη λεβεντομανα είσαστε πολλοί. Έχετε γεμίσει όλο το τόπο. Τώρα ειδικά θα ξεσαλωσετε και εσείς. Όσο για το παραμύθι περί λεβεντιάς δεν έχει δράκο αλλά πουστη. Όσο για πατριώτες συκιές γεμάτες σύκα.

  17. Σεβασμιοτατε επειδη τα λες οπως σε βολευει και οχι οπως τα ξερεις-γιατι αποκλειεται να μην ξερεις-οτι Ο Χριστος ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;;;;;;ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΜΕΝ ΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.

  18. Δεν ξέρει αν τους λένε ομόφυλους ή ομοφυλόφιλους; αρσενοκοίτες τους λένε,το λέει στη Καινή Διαθήκη.

  19. Θα το ξαναγράψω και θα ήθελα τη γνώμη σας αν συμφωνείτε και ιδιαίτερα του Γρηγορίου..Η σημερινή Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι η πνευματική Εκκλησία Του Ιησού Χριστού αλλά είναι κοσμική εκκλησία.Αυτό σημαίνει οτι άγετει και φέρεται από τον Καίσαρα.(Όπου Καίσαρας η πολιτική ή στρατιωτική ηγεσία).Η εκκοσμίκευση της παρούσας εκκλησίας είναι προφανής και πολυεπιπεδη.Επίσης υπάγεται στο μισθολόγιο της κρατικής εξουσίας που και αυτό με τη σειρά του σημαίνει οτι πρέπει να υπακούν στον εργοδότη τους.Γι αυτό δεν παίρνουν ξεκάθαρη,ενάντια θέση στο παρόν ζήτημα.Τον κλήρο λοιπόν τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός στον εργοδότη του το κράτος και όχι στον Θεό.Σε ποιά μισθοδοσία ήταν εγγεγραμμένος ο Κύριος Ιησούς Χριστός,οι απόστολοι και μαθητές του;Γιατί άραγε;(Ευχαριστώ κ.Χίο).

  20. Το τι λέει, αγαπητέ γενιοφόρε, η επιστήμη αλλά και ποιό το κύρος της επιστήμης το γνωρίζουμε καλά και από την εποχή του Covid (μη βάλεις μάσκα-βάλε μάσκα, ένα τσίμπιμα θα είναι – πέντε δόσεις μετά και άλλες τέτοιες αυτοακυρώσεις και ασυνέπειες), την άποψη της εκκλησίας θα μας την πείς, αν συνάδει με την ανθρώπινη οντολογία ως εικόνα του Θεού η απόφαση αυτή μπορείς να μας εξηγήσεις. Λόγια καθαρά ή Παπάς-Παπάς ή Ζευγάς-Ζευγάς, όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

  21. Μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, το πουλημένο αιρετικό τσιράκι του Βαρθολομαίου.

    Τελικά η Κρήτη μόνο καταστροφή έχει φέρει στο Ελληνικό Έθνος επί 100 χρόνια μετά την ένωση.
    Μητσοτάκηδες, Βενιζέλοι, Κασελάκηδες, Βαρδινογιάννηδες, Κεφαλογιάννηδες, πουλημένοι τύποι όπως ο παραπάνω.
    Και αν δεις τους περισσότερους Κρητικούς, χλεχλέδες αριστεροί που τρώνε ξύλο από τους Πακιστανούς (κυριολεκτικά), και έξω από τα δικαστήρια σκίζουν τα ρούχα τους ότι δεν είναι ακροδεξιοί. Και το λένε αυτό οι δαρμένοι.

    1. Τα λέμε χρόνια αδερφέ,όλα έχουν ξεκινήσει από την εποχή του Εβραίου μπενι σελον βενιζέλου.
      Έχουν γεμίσει τα αυτοκίνητα τους με σημαίες της κρήτης αλλά ντρέπονται να βάλουν Ελληνική Σημαία.
      Ξέχασες και τους Μαρινάκηδες,χατζηδάκημπολάκη,Σκυλακάκη και δεν έχει τελειωμό,
      Επίσης οι 9 στους 1ο αντιπροσώπου αυτοκινήτων μάντεψε από που είναι
      Χανιαδάκης,θεοχαράκης,Σφακιανάκης,Σαρακάκης,πουλάκης αν το ψάξεις θα βρεις και άλλους.
      Μιλάμε για άτομα που τα ξέρουν όλα έχουν πάντα δίκιο και έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.

  22. Άλλο η διάκριση και άλλο η κρίση αιρετικο σκουπίδι . Ο κίναιδος είναι ανώμαλος και ο Απόστολος Παύλος μας το λέει πεντακάθαρα πως να τους αντιμετωπίζουμε .
    Στολίδι της κολάσεως είσαι και εσυ και το γνωρίζεις , αλλά οι αμαρτίες σου σε τύφλωσαν και σε κουφάναν .

  23. Τι μισόλογα είναι αυτά που λέει ο παπάς; Τέτοιες θέσεις εξυπηρετούν απόλυτα τον Κούλη. Αν έχουν άντερα στην εκκλησία να αφορίσουν όσους βουλευτές το ψηφίσουν. Αλλά όλοι θέλουν να τα έχουν καλά με την κυβέρνηση και το σύστημα, να παίρνουν τα λεφτά και να μην ενοχλούν.

  24. Θελει ποιμνιο ο κακομοιρης και στη Κρητη την κουνανε την αχλαδια . Οι αντρες παπουλη εχουν καταλαβει το ψεμα της εκκλησιας . Οποιος ειναι ΕΛΛΗΝ δεν ειναι χριστιανος παπουλη. Ψαξε προς τους γκει γιτι εμεις σας καταλαβαμε.

    1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
      Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
      ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΑΜΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
      ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      ΑΓΙΟΙ ΣΦΑΓΙΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
      ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ
      ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ

  25. Ο “παπας” ειναι ενας ΑΓΑΜΟΣ Δ.Υ. με μηνιαιο μισθο ~2.500Ευρω και παιρνει “διαταγες” ,αν και Ελληνικης υπηκοοτητας”, απο τον “αγιο” Κων/πολεως Βαλθολομαιο ,τουρκικης υπηκοοτητας.Συνεπως, τι γνωριζει αυτος απο οικογενεια!..Μονον ο λεγομενος “κατωτερος” κληρος μπορει να εχει γνωμη.

  26. μήπως εννοεί τα αίσχη που κάνανε μερικοί μέσα στην Αγία τράπεζα; εκει που ευλογούν το αίμα του Χριστού ευλογούν και τις ανομίες; Ποιο αφεντικό υπηρετεί το Χριστό ή τον Βαάλ; Πες του να προσευχηθεί να του απαντήσει

  27. Καταντια! Εχει γιομησει η εκκλησια δημοσιουπαλληλακια πισωγλεντηδες!
    Μακαριστε Χριστοδουλε την ευλογια σου!

  28. Παπά μου υπάρχουν στις τάξεις σας μέσα στην εκκλησία πάρα πολλοί πισωγλέντηδες, άτομα που θα έπρεπε η εκκλησία να είχε διώξει προ πολλού να κάνετε μια αυτοκάθαρση αλλά τότε θα έφευγε ο μισός κλήρος. Οι ομοφυλόφιλοι παπάδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν από την στιγμή που έχετε στις τάξεις σας άθεους αρχιμανδρίτες. Οπότε πρώτα καθαρίζεται το “σπίτι” σας και μετά εκφέρεται γνώμες.

Comments are closed.