Αργεντινή: Χιλιάδες Ρωσίδες φτάνουν στη χώρα για να γεννήσουν

Κοινοποίηση:
pexels-leah-kelley-618923-1-1024x683 (1)

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Guardian, στη Ρωσία λειτουργούν γραφεία για τη διευκόλυνση των εγκύων που επιλέγουν να γεννήσουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής


Δεν ευθύνονται οι μαγευτικές παραλίες, ούτε το γοητευτικό ταπεραμέντο της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Η αιτία που χιλιάδες ζευγάρια από τη Ρωσία ταξιδεύουν στην Αργεντινή για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, είναι αρκετά πιο πεζός και συνδέεται άμεσα με τον πόλεμο και τις δυτικές κυρώσεις.

Όπως εξηγεί πρόσφατο ρεπορτάζ του Guardian, ήδη πριν την 24η Φεβρουαρίου, πολλές ρωσίδες έγκυοι επέλεγαν να γεννήσουν στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, όχι εξαιτίας της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, αλλά προκειμένου τα παιδιά τους να αποκτήσουν διπλή υπηκοότητα – και το πολύτιμο διαβατήριο που τη συνοδεύει. Πλέον, με τα ταξίδια στις περισσότερες χώρες του κόσμου να είναι σχεδόν αδύνατα για τους ρώσους πολίτες, η ανάγκη αυτή έχει καταστεί ακόμη πιο επιτακτική και η Αργεντινή έχει μετατραπεί σε μια από τις ελάχιστες διεξόδους για την κάλυψή της.

Ο Γκεόργκι Πολίν, πρόξενος της Ρωσίας στην Αργεντινή, εκτιμά ότι περίπου 2.000 – 2.500 συμπατριώτες του μετανάστευσαν στη χώρα στη διάρκεια του έτους, εκ των οποίων πολλές ήταν έγκυοι γυναίκες που επιθυμούσαν να γεννήσουν εκεί. «Του χρόνου ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τις 10.000», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η Πολίνα Τσερεποβίτσκαγια, μια Ρωσίδα που βρίσκεται στην Αργεντινή για αυτόν ακριβώς το σκοπό, παραδέχεται στον Guardian ότι «ένα αργεντίνικο διαβατήριο θα άνοιγε πολλές πόρτες για το παιδί μου».

Υπηκοότητα για όλη την οικογένεια
Πέραν των απογόνων τους, οι Ρώσοι γονείς εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο μια διέξοδο και για τους εαυτούς τους, αφού, ως γονείς αργεντίνων πολιτών, στη συνέχεια μπορούν να γίνουν επίσης αργεντίνοι υπήκοοι, ακολουθώντας μια απλουστευμένη διαδικασία που απαιτεί λιγότερα από δυο έτη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ρωσιδες να χορευουν αργεντικο ταγκο… πολυ προχωοο…..

Comments are closed.