Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Κοινοποίηση:
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με αιτήματα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. 
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς άρθηκαν όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε εφαρμογή από το πρωί, λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στις 5:00 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας ενάντια «στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ πραγματοποίησε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί. Έτσι, αυτήν την ώρα κυκλοφορούν κανονικά τα λεωφορεία και έως τις 21:00 όταν θα ακολουθήσει η δεύτερη στάση έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία. Κάλεσε δε τα μέλη του στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response