Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Κοινοποίηση:
meaculpa-elliniki-astynomia-5-696x522

Αναμορφωτικά μέτρα επιβλήθηκαν σε δύο ανήλικους που είχαν ληστέψει τον περασμένο Νοέμβριο έναν καθηγητή, έξω από λύκειο, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό και τη βέρα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που όμως απηλλάγη της κατηγορίας.

Το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έκρινε για τους δύο ανήλικους (σήμερα 16 και 17 ετών) ότι τέλεσαν την πράξη και αποφάσισε να τους επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους σε επιμελητή ανηλίκων, η υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και η παροχή κοινωφελούς εργασίας (διάρκειας 180 ωρών).

Οι δύο παραπάνω ομολόγησαν την πράξη τους και ζήτησαν συγγνώμη από τον καθηγητή. Για τον τρίτο ανήλικο το Δικαστήριο διατύπωσε αμφιβολίες ως προς το εάν τέλεσε την πράξη της ληστείας και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Και οι τρεις (εξωσχολικοί) κρατούνταν στο κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ανήλικοι πλησίασαν αρχικά τον 55χρονο καθηγητή, υποδιευθυντή λυκείου κι άλλους τρεις συναδέλφους του, που βρίσκονταν έξω από το προαύλιο του σχολείου. Αρχικά τους ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα, ενώ ύστερα από λίγη ώρα και, καθώς ο 55χρονος πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από παρακείμενο κατάστημα ψιλικών, του επιτέθηκαν με γροθιές και τον λήστεψαν. Τυχαία περνούσαν από το σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response