Ανακοίνωση – διαμαρτυρία Ελλήνων φοιτητών στην παγκόσμια σελίδα

Κοινοποίηση:
mobile-internet

Σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση ΦΕΚ Β’ 987/22.03.2020 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-agp-oik-20036-2020.html) και ΦΕΚ 956/Β/21-3-2020 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-dia-gp-oik-20021-2020.html) βγήκε η απόφαση να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες οι οποίες στεγάζουν μεγάλο αριθμό φοιτητών όχι μονο απο την περιφέρεια, αλλά και απο χώρες του εξωτερικού. Φοιτητές που είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειάς τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το ΕΜΠ ανακοίνωσε σήμερα την διακοπή λειτουργίας των εστιών και των εστιατορίων (https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/1425-ektakta-metra-gia-diakopi-leitourgias-estion-kai-estiatorion4eWMo0ViKmZxwB0) και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Μην μείνουμε απλοί θεατές σε ένα έργο που μας επηρεάζει όλους.

Όλο αυτό το παραλήρημα αντιτίθεται στις συμβουλές των ιατρών (παγκοσμίως) και στο πνεύμα του #ΜένουμεΣπίτι καθώς και στις προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού για απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας – μετακίνισης.

Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και προσπαθούν να μας τα πάρουν.

Σε όλη αυτήν την κρίση που έχει προκαλέσει ο ιός COVID-19 έχουμε χρέος να προστατέυσουμε όχι μονο τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας.

Παρακαλούμε για την στήριξη και την αλληλεγγυή όλων για τη διασφάλιση των αναγκών των φοιτητών και τη δημόσια υγεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρε Δεν πάτε στο διάολο άπλυτα κομμουνια , που θέλετε και αλληλεγγύη , δεν σας φτάνει που σπουδάζετε δωρεάν , πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο ;;;;;
    Ζητήστε αλληλεγγύη από τους αριστερούς με τα 70 ακίνητα ο καθένας , ας σας βολέψουν αυτοί . Έτσι και αλλιώς αυτοί θα είναι οι μέντορες σας και μετά τον χαβαλέ των σπουδών .

Comments are closed.