Αγγίζει το όνειρο της πρόκρισης ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (3-2)

Κοινοποίηση:
Φορτούνης

Αγγίζει το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League o Oλυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» που για 65 λεπτά ήταν καταιγιστικοί και βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 χάρη στα τέρματα των Φορτούνη (8΄), Γιόβετιτς (32’) και Τσικίνιο (57’) δέχθηκαν δύο τέρματα από την τουρκική ομάδα για το τελικό 3-2 και πλέον είναι υποχρεωμένος να τα δώσει όλα στην ρεβάνς του «Σουκρού Σαράτσογλου» την επόμενη εβδομάδα .
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζολάκης, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα. Οι Έσε και Τσικίνιο ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τους Φορτούνη και Μασούρα να ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τα άκρα και τον Γιόβετιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην αιχμή του δόρατος.
Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν μόλις στο 8’ να ανοίξουν το σκορ. Μετά από πρέσινγκ του Μασούρα και κόντρα στην απομάκρυνση του Σογιουντσού, ο Φορτούνης κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής και με υπέροχο συρτό σουτ εκτός περιοχής εκτελεί τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.
Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0 στο 27ο λεπτό, όταν ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του Κάρμο μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή και στο 32’΄ζςευγάρωσε τα τέρματά του κόντρα στην Φενέρμπαχτσε μ’ ένα κινηματογραφικό γκολ!
Με πρωταγωνιστές τους Κώστα Φορτούνη και Στέφαν Γιόβετιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με την 18η ασίστ του φέτος – που αποτελεί ρεκόρ σεζόν για τον 31χρονο άσο – υποδέχθηκε τη μπάλα από τα αριστερά και συνέκλινε προς τα μέσα, προσποιήθηκε έξω από την περιοχή ότι θα σουτάρει και πάσαρε κάθετα στον Γιόβετιτς που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και πλάσαρε, με τον Λιβάκοβιτς να μαζεύει για δεύτερη φορά την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.
Η πίεση του Ολυμπιακού ψηλά έφερε εκ νέου αποτελέσματα, με τον Τσικίνιο να κάνει το 3-0 ενάντια στη Φενέρμπαχτσε στο 57ο λεπτό! Οι αμυντικοί της Φενέρ υποχρεώθηκαν σε λάθος μετά από το ασφυκτικό πρέσινγκ των Πειραιωτών, με τον Ελ Κααμπί να στρώνει στον Πορτογάλο που έγραψε το 3-0 μέσα σε αποθέωση.
Η Φενέρ όμως αντέδρασε. Αρχικά στο 61’ ήρθε η πρώτη προειδοποίηση, με τον Οσάγι-Σάμουελ να χώνεται στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Τζολάκης του είπε «όχι». Ακολούθησε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Τούρκους δύο λεπτά μετά, με τον Σιμάνσκι να κάνει εξ επαφής κεφαλιά και τον Τζολάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Στο 67΄ο Ρέτσος ανέτρεψε τον Οσάγι-Σάμουελ και ο Τάντιτς μείωσε σε 3-1. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Κασβετσί στο 74’

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response