ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ η Διεθνής Αμνηστία: «Εγκληματίες πολέμου οι Ουκρανοί»

Κοινοποίηση:
oukrania-irpin

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα με έκθεσή της την κυβέρνηση του Κίεβου για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων στην Ουκρανία!

Συγκεκριμένα αναφέρει την έκθεσή της ότι «Μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών έχουμε όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται για να αποκαλύψουμε ότι ο ουκρανικός Στρατός δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές θέτοντας σε κίνδυνο τους αμάχους, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» επιβεβαιώνοντας το ακέραιο τις σχετικές ρωσικές καταγγελίες.

Και εκθέτοντας κυβερνήσεις όπως η ελληνική η οποία υιοθετούσαν τις θέσεις του ουκρανικού καθεστώτος ότι «Οι Ρώσοι βομβάρδιζαν αμάχους» όταν ήταν σαφές ότι ειδικά στην περίπτωση της Μαριούπολης όχι απλώς δεν τους βομβάρδιζαν, αλλά καθυστέρησαν την κατάληψή της γιατί οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ χρησιμοποιούσαν τους αμάχους ως «ασπίδες».

Ειδικά για το Μαιευτήριο της Μαριούπολης που έχει «δεσμευθεί να ανοικοδομήσει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χρησιμοποιούσαν το υπόγειό του ως στρατηγείο! Και τους ορόφους τους είχαν μετατρέψει σε αποθήκες πυρομαχικών!

Επίσης «στην Μαριούπολη, τεθωρακισμένα οχήματα τοποθετήθηκαν στους πρώτους ορόφους των σπιτιών, οι άνθρωποι κρατούνταν στη μέση. ως ανθρώπινες ασπίδες, και ελεύθεροι σκοπευτές και στρατιώτες με MANPADS.

Υπάρχουν στοιχεία για το πώς ελεύθεροι σκοπευτές του Στρατού της Ουκρανίας και του Αζόφ σκότωσαν παιδιά από τριών έως πέντε ετών μαζί με τους γονείς τους, πώς ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές, ναρκοθετούσε σπίτια.

Επίσης, πυροβόλησαν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούσαν να διαφύγουν και να εγκαταλείψουν τους τόπους των εχθροπραξιών».

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ναρκοθετούσαν επίσης μέρη όπου οι άνθρωποι αντλούσαν νερό, δεν άφηναν τους πολίτες να βγουν από τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φλέγονταν, όπου αναπτύχθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα δήλωσε «εξοργισμένος από τις άδικες κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας» και ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ κατηγόρησε τη Διεθνή Αμνηστία ότι μετέχει σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» εξυπηρετώντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου.

Δεν τους είχε πειράξει βέβαια η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας όταν τον Ιούνιο κατηγόρησαν την Ρωσία ότι βομβάρδιζε περιοχές που κατοικούσαν άμαχοι…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Στο πλευρό της Ρωσίας και τού Πούτιν μεχρι τη νίκη. Πουτιν ξεβρωμισε την περιοχη απο τα ναζιστικα σκουπιδια

  2. Οί φίλοι τής κούλας στήν Μαριούπολη τό τάγμα αζόφ κρυβόταν πίσω από παιδιά καί γυναίκες.Στά σπίτια στήν Μαριούπολη πρώτο πάτωμα κάτοικοι,στό δευτερο όροφο οπλισμένοι αζοφίτες.Στό τρίτο πάτωμα κάτοικοι στό τέταρτο οί ναζίδες τού Ζελένσκι μέ βαριά όπλα.Αυτό γινόταν σέ όλες τίς πολυκατοικίες τήν Μαριούπολης.Τό έχουν επιβεβαιώσει χιλιάδες κάτοικοι από τήν Μαριούπολη.
    Η κούλα δέν είναι στήν σωστή πλευρά τής ιστορίας.
    Γιάννης Λάκων

  3. Δεν του φτανε η αμερικλανικη μιζα του γοβατου, κονομησε κι απ το λαθρεμποριο οπλων! Βλαδιμηρε κλειστονα σ ενα στεγανο δωματιο, βαλτου μια πυρηνικη μπομπα στο κωλο και παντα το κουμπι! Το παιξε και πατριωτης με τα οπλα των δυτικων που τελικα θα ψωφησουνε στη πεινα εξ αιτιας των πιονιων της ΝΤΠ κυβερνισκων τους! Ψωρος ουτε ο χαρος δεν σε θελει μ@κ@κ@ δεν βαρεθηκες?

  4. ευτυχως που καποια απο τα ζωα ξυπνησαν και αρχισαν να βλεπουν την αληθεια. ο δε κουλης που βρισκεται στην “σωστη πλευρα της ιστοριας” σε λιγο καιρο θα βρισκεται στο σωστο δενδρο με το σωστο σκοινι. οσο για εσας ελληνικα γιδια που εισαστε με τον πουστη τον ζελε και τους αντιχριστους και εβραιους της ουκρανιας εχει προβλεψει ο Θεος. κανατε το εμβολιο ετσι δεν ειναι? για να δουμε θα ψησετε αρνακι του χρονου το πασχα? εγω λεω οχι.

  5. ΑΣ στειλουν πρωτα το πουτιν στη χαγη για τα εγκληματα πολεμου που κανει και μετα βλεπουμε.

  6. Μιζοτάκη,στείλε κι άλλα όπλα στους εγκληματίες,μόνο αμάχους σκοτώνουν

  7. απο την δυση φυσικα κανενα σχολιο γιατι αυτο δεν τους συμφερει αυτος ο πανι-βλακας Ο αρχι@δο Ζελενσκι σκοτωνει τον λαο του λες και ειναι κατσαριδες ισοπεδωσε μια μεγαλη χωρα και την γυρισε πισω αιωνες για ενα καπριτσιο εαν ο χιτλερ ηταν δαιμονας αυτος μαλλον ειναι ο γιος του και εχει και το θρασος να ζητα απο την κινα υποστηριξη βρε ηλιθιε κοψε τα σκληρα ναρκωτικα και δες την πραγματικοτητα

Comments are closed.