ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ – ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΤΕ – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Κοινοποίηση:
iran

Με την έναρξη των αντιποίνων από πλευράς Ισραήλ κατά του Ιράν να θεωρείται θέμα ωρών, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Στην μορφή και την ένταση της ισραηλινής αντίδρασης μετά τα προ ημερών χτυπήματα του Ιράν είναι εστιασμένη η διεθνής επικαιρότητα. Ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε χθες Τρίτη πως το Ιράν δεν θα βγει «αλώβητο» μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση αυτή.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν μετά την επίθεσή του εναντίον του Ισραήλ το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας πως «αναμένει» οι σύμμαχοί της να κάνουν το ίδιο σύντομα.

Την ίδια στιγμή ο Guardian επικαλείται Ιρανό διπλωμάτη, ο οποίος προειδοποιεί ότι ο Νετανιάχου στοχεύει να παγιδεύσει τη Δύση σε πόλεμο σε όλη τη Μέση Ανατολή. Ο επιτετραμμένος του Ιράν στο Λονδίνο, Seyed Mehdi Hosseini Matin, δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντήσει πιο σκληρά αν το Ισραήλ του επιτεθεί ξανά σε αυτό που αποκαλεί «άλλο ένα λάθος».

Οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν
«Τις προσεχείς ημέρες οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων με στόχο το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων του» για την ανάπτυξη «drones και πυραύλων», των «Φρουρών της Επανάστασης και του υπουργείου Άμυνας», ανήγγειλε σε ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτές οι νέες κυρώσεις, καθώς και άλλα μέτρα, θα συνεχίσουν την πίεση που ασκείται αδιαλείπτως στο Ιράν προκειμένου να περιοριστούν και να επιδεινωθούν οι στρατιωτικές του δυνατότητες», συνέχισε ο κ. Σάλιβαν.

Ακόμη, κατέστησε σαφές πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας τους για να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα νέα πλήγματα με drones και πυραύλους από το Ιράν. «Αναμένουμε ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα ακολουθήσουν με δικές τους κυρώσεις», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, που μοιάζει να συντονίζει τα βήματα με τις Βρυξέλλες.

Έρχονται εκατοντάδες κυρώσεις
Η ιδέα είναι «να μεγεθυνθεί το προϋπάρχον καθεστώς (κυρώσεων) με στόχο τα ιρανικά drones», σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Τζουζέπ Μπορέλ, έπειτα από έκτακτη σύνοδο, μέσω βιντεοδιάσκεψης, με τους ΥΠΕΞ των 27.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, πέρα από τις κυρώσεις που συνδέονται με τα drones και τους πυραύλους, οι ΗΠΑ επέβαλαν μέτρα σε 600 φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας από το ιρανικό καθεστώς» και διάφορα κινήματα συνδεόμενα με αυτό στην περιοχή, σημείωσε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Πώς και ποιους θα χτυπήσει το Ιράν
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ είναι απίθανο να χτυπήσει απευθείας το Ιράν, αλλά θα επικεντρωθεί σε πληρεξούσιους, ανέφερε στο μεταξύ το NBC.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν νωρίς το πρωί της Κυριακής είναι πιθανό να είναι περιορισμένη και μπορεί να επικεντρωθεί στο χτύπημα βασικών στόχων εκτός Ιράν, είπαν χθες τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο NBC.

Σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση των ΗΠΑ βασίζεται σε συνομιλίες με Ισραηλινούς αξιωματούχους πριν από την επίθεση και ότι η προσέγγιση του Ισραήλ μπορεί έκτοτε να έχει αλλάξει. Οι αξιωματούχοι που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο λένε ότι η έλλειψη σοβαρής ζημιάς που προκλήθηκε από την Τεχεράνη μπορεί να οδηγήσει την Ιερουσαλήμ να αναζητήσει μια λιγότερο επιθετική απάντηση.

Αντί να χτυπήσουν άμεσα το Ιράν ως απάντηση οι αξιωματούχοι λένε στο NBC ότι το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει τους πληρεξούσιους του Ιράν, όπως τις πολιτοφυλακές του στη Συρία ή την Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Κυρώσεις και για τη Χαμάς
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε νωρίτερα χθες πως «αναμένει» πως θα επιβληθούν νέες κυρώσεις. Τόνισε εξάλλου πως οι κυρώσεις σε βάρος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς δεν εμποδίζουν τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, υποσχόμενη πως οι υπηρεσίες της θα «εγγυηθούν» πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι αναμένεται να αναλάβει δράση τις επόμενες ημέρες, ενώ ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ εργάζεται πάνω σε αυτό. Το Ισραήλ έχει παροτρύνει τους συμμάχους του να επιβάλουν κυρώσεις στο πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών για το πρόγραμμα έληξαν τον Οκτώβριο. Οι κυρώσεις αυτές είχαν συνδεθεί με μια ευρύτερη συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Ψηφίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του ΟΗΕ, δήλωσαν χθες Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές.

Επικαλούμενοι τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι κίνησαν ξανά στις αρχές αυτού του μήνα τη διαδικασία με σκοπό την εισδοχή τους στον διεθνή οργανισμό που ανάγεται στο 2011. Όμως το εγχείρημα θεωρείται πως έχει από ελάχιστες ως μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας, με δεδομένη την αντίθεση των ΗΠΑ, κράτους-μόνιμου μέλους του ΣΑ.

Στο πεδίο της μάχης
Στο μεταξύ οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται. Ένας μαχητής της μονάδας Sheldag τραυματίστηκε σοβαρά χθες σε μάχη στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Ο μαχητής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, ενημερώθηκε η οικογένειά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Προς αυτούς που λατρεύουν τους φανατικούς μουσουλμάνους ξέρετε αυτούς που μπήκαν στο ισραήλ και δεν σεβάστηκαν ηλικιωμένους/γυναίκες/παιδιά/βρέφη εύχομαι όταν με το καλό γίνουν πλειοψηφία στην ΕΛΛΑΔΑ και στην ΕΥΡΩΠΗ να σας δείξουν την αγάπη που έδειξαν τους παραπάνω να δείτε με τα μάτια σας πόσο αγαπούν το κάτι το διαφορετικό σε πολιτισμό/θρησκεία και φυσικά πόσο αγαπούν τους ΛΟΑΤΚΙ+

    Εγώ πάντως ελπίζω το ισραήλ να μην κάνει πίσω και να χτυπήσει το ιραν αν μπορεί και να το ισοπεδώσει δεν είναι δύσκολο αρκούν δύο χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό ενέργειας + τεχεράνη

    Δεν με ενδιαφέρει καν αν με την ενέργεια του αυτή συμπαρασύρει και άλλες χώρες ακόμα και αν αυτό σημαίνει την κήρυξη παγκόσμιου πολέμου
    καιρός είναι να γίνει εκκαθάριση (μείωση πληθυσμού το λένε) στον πλανήτη

    Να μείνουν άνθρωποι που σέβονται τους άλλους ανθρώπους
    Ανεξάρτητα χρώματος δέρματος/φυλής/θρησκείας

    Αυτοί που δεν σέβονται τα παραπάνω δεν υπάρχει λόγος να ζουν.

    1. Έλα Ελιαχού σε καταλάβαμε.
      Δεν εισέβαλαν στο Ισραήλ οι Άραβες αλλά οι δήθεν Εβραίοι εισβολείς στην Παλαιστίνη έστησαν το παράνομο σιωνιστικό κράτος, αρπάζοντας την γη των εκεί κατοίκων.
      Η μεγαλύτερη μάστιγα της ανθρωπότητος η παγκόσμια συμμορία των Ιουδαίων.
      Ο μωαμεθανισμός έχει αφετηρία την εβραϊκή θρησκεία.
      Δεν είμαστε υπέρ των μουλάδων αλλά του Εβραίου εχθρού.

    2. Αδερφαρα τραβα να φας κανεναν πουτσο απο τους Ιουδαιους Πουστηδες κ αλλαξε Χωρα γιατι εδω ειμαστε Ελληνες Ορθοδοξοι κ τους Φονιαδες Βρεφων κ του Ιασων θα τους κρεμασουμε κ θα τους καψουμε . Κωλοπαιδο που θες κ να μειωσεις τον πληθυσμο μισανθρωπικο Μιασμα . Μαλακισμενα μαζευτειτε γιατι εαν γινει Εμφυλιος θα παιξουμε μπαλα με τα κεφαλια σας κ δεν θα σας σωσει ουτε ο γαμημενος Μπαφομετ που δοξαζετε .

      1. καταρχήν σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς

        άσε την μαγκιά πίσω από την οθόνη και το πληκτρολόγιο γιατί πίστεψε με από κοντά δεν σε παίρνει ή στο νοσοκομείο θα καταλήξεις ή θα δεις τα ραδίκια ανάποδα όποτε χαλάρωσε…και πούλα μαγκιά στα φιλαράκια σου.

        εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
        δεν υποστηρίζω κανέναν εκτός της ΕΛΛΑΔΑΣ
        η οποία είναι υπό κατάληψη/κατοχή από κάτι σαν εσένα που έκαναν λανθασμένες επιλογές έτσι τώρα στην ελλάδα δεν ανήκει τίποτα ούτε από το υπέδαφος ούτε από το έδαφος ούτε ο αέρας ούτε η θάλασσα και μάντεψε ποιοι θα πηγαίνετε σεζόν να δουλεύετε ως εργαζόμενοι (σκλάβοι) στον τουρισμό/εστίαση ή εργάτες στα διάφορα έργα ή στα χωράφια κάτι έξυπνοι σαν εσένα.

        εσύ είσαι η ΝΤΡΟΠΗ που υποστηρίζεις μουσουλμάνους τρομοκράτες φονιάδες παιδιών/βρεφών
        εκτός αν ξεχνάς τις φωτογραφίες με τα αίσχη που έκαναν οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες μέσα στο έδαφος του ισραήλ

        όσο για την μείώση του πληθυσμού μάλλον δεν σε έχουν ενημερώσει τα αφεντικά σου ότι είναι σε εξέλιξη να γίνει είτε με βιολογικά μέσα είτε με πυρηνικά μέσα

        μάθε να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι από το διαδίκτυο

        άντε βλάκα/ηλίθιε

  2. Ένα πράγμα θα πω μόνο μήπως και πάρουν χαμπάρι μερικοί άχρηστοι ψηφοφόροι.
    Είμαι πάντα με τους αντίθετους από αυτούς που υποστηρίζει ο μητσοτάκης και κάθε κωλόπανο που είναι στην δήθεν εξουσία.
    Μάλλον έφτασε η ώρα να δούμε διάφορα περίεργα αν τη βγάλουμε.

  3. Τα μεμέτια πάντως είναι του ΝΑΤΟ.. Τουρκία Αλβανία τεφάλ Κόσοβο Βοσνία… Ταλιμπάν ίσις κτλ οι Αλλάχμπαρ είναι το ΝΑΤΟ

  4. ΙΣΡΑΗΛ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΒΑΒΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΣΕΠΗΣ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    1. Γεια,Εμ δεν γνωρίζεις: Η Εβραϊκή Βίβλος στο πνεύμα είναι απλά απαράδεκτη. Διότι εκεί ο ιουδαικός βαρβαροθεός απαιτεί να εκπορνεύουμε τις συζύγους μας για να πάρουμε λεφτά,επίσης πως να γίνονται οι γενοκτονίες λαών μη Ιουδαίων. Μάθε οτι ο Χριστός ήταν Ελληνας,παιδί του Παλαιστινίου στρατιώτη πανδίρα και της Ελληνίδας ιέρειας Μαρίας. Πως μας την έφεραν οι Εβραίοι; Με τους Απαραίτητους πράκτορες,ειδικά ο Σαούλ/Παύλος ξεγέλασε τόσους με το “Σαούλ,ίνα τι με καταδιώκεις;”,και πολιτογράφησαν για Εβραίο τον Χριστό.Να διαβάσεις καλά τι καταθέτω.

Leave a Response