«Έρχεται» το Healthflix το 2024, η νέα πλατφόρμα των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κοινοποίηση:
οξγλκξ

Σαν το Netflix και το Ertflix, τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης λανσάρουν νέα ψηφιακά εργαλεία στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ένα από αυτά είναι το Healthflix!

Το Healthflix δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τηλεόραση για την Υγεία, η οποία θα παρέχει δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον πολίτη και τον επαγγελματία Υγείας, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω σε υγειονομικά ζητήματα.

Η νέα τηλεόραση εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ψηφιακής υγείας, η οποία θα είναι άμεσα διασυνδεδεμένη με τον «Σύμβουλο Υγείας», ένα δεύτερο ψηφιακό εργαλείο που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Healthflix με στόχο την εκπαίδευση του πολίτη στα θέματα της Υγείας

Το κανάλι Healthflix θα περιέχει ενημερωτικά προγράμματα που εκπαιδεύουν τον πολίτη σε σωστές συμπεριφορές υγείας, αλλά και χρηστικά βίντεο αναφορικά με την πλοήγησή του στις υπηρεσίες υγείας.

Επελέγη η μορφή της τηλεόρασης γιατί δεν προϋποθέτει ψηφιακές δεξιότητες, είναι εύκολη στη χρήση της και περισσότερο προσιτή στον πολίτη σε σύγκριση με άλλα ψηφιακά μέσα.

Στο κανάλι Healthflix, ο πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί οπτικοακουστικές οδηγίες για το πως μπορεί να χρησιμοποιεί, π.χ. την άυλη συνταγογράφηση και τη χρήση άλλων σημαντικών διαθέσιμων εργαλείων, τα οποία αν και σήμερα υπάρχουν, ο πολίτης δεν γνωρίζει τη σημασία τους, αλλά και πώς να τα χρησιμοποιεί.

Το Healthflix προορίζεται να καταπολεμήσει τη σύγχρονη μάστιγα του ψηφιακού αναλφαβητισμού, καθώς επίσης και την παραπληροφόρηση με τις καταστροφικές συνέπειές της, που τις βιώσαμε κατά την περίοδο της πανδημίας με το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει Videos On Demand και Live περιεχόμενο, με επικέντρωση την εκπαίδευση του πολίτη σε ζητήματα πρόληψης, καθώς επίσης και στη χρήση διαγνωστικών και θεραπευτικών εργαλείων, (self test, αντλίες ινσουλίνης κ.α.).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η νέα πλατφόρμα αναμένεται να βγει στον αέρα εντός του 2024 και πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ ήδη αρκετές Επιστημονικές και Ιατρικές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την παροχή οπτικοακουστικού υλικού.

Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης συνεντεύξεων τύπου, εκδηλώσεων και άλλων διοργανώσεων για την υγεία, μέσω live streaming.

Σύμβουλος Υγείας

Η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη με μια άλλη ψηφιακή πλατφόρμα, τον «Σύμβουλο Υγείας», ή αλλιώς MyHealthData app.

Η εφαρμογή αυτή, ουσιαστικά θα αντλεί δεδομένα από τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του πολίτη και με όλα τα διαθέσιμα δεδομένα αναφορικά με τις προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί.

Η εφαρμογή θα αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά και θα διαμορφώνει το ατομικό του προφίλ υγείας του πολίτη, σε σχέση με τους παράγοντες κινδύνου και σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό αντίστοιχης ηλικίας.

Παράλληλα, θα καθοδηγεί τον χρήστη στο ποιες είναι οι ενδεδειγμένες εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να υποβληθεί με βάση την ηλικία του, θα του υπενθυμίζει τα ετήσια τσεκ απ του, αλλά και σε ποιες βελτιώσεις θα πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα της ζωής του.

Επίσης, θα διαθέτει και ειδικές ειδοποιήσεις για τους εμβολιασμούς με βάση τις εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Ο Σύμβουλος Υγείας θα περιλαμβάνει και βιβλιοθήκες ενημέρωσης για την αντιμετώπιση και πρόληψη παραγόντων κινδύνου (Παχυσαρκία, Κάπνισμα, Αλκοολισμός, Ψυχική Υγεία κ.ά.).

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο σχεδιασμού του διαγωνισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η εμπιστοσυνη χαθηκε.Οτι μας λενε τα αντιθετα πρεπει να κανουμε.Τι μας ελεγαν;Τρεξτε καντετο ειναι για το καλο σας .Τωρα θελουν να μας συμβουλευουν για την υγεια μας ;;;; Ειναι για γελια !! Χαθηκε πλεον η εμπιστοσυνη για αυτους.Αυτοι μας κοροιδεψαν και συνεχιζουν για το χρημα.

Comments are closed.