Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό με το οποίο έριξε δεύτερη “πόρτα” στον Ηλία Κασιδιάρη

Κοινοποίηση:
KASIDIARIS-5756410

Ο Άρειος Πάγος έδωσε στη δημοσιότητα το σκεπτικό με το οποίο έριξε “πόρτα” για δεύτερη φορά στον Ηλία Κασιδιάρη για τις εκλογές.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάφου, ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «κόπηκε» κατά την ανακήρυξη των κομμάτων και δεν μπορεί να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, καθώς αποτελεί «τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη».

Ο Άρειος Πάγος δημοσιοποίησε το σκεπτικό των 354 σελίδων, της ανακήρυξης των κομμάτων που έχουν τα νόμιμα προσόντα να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές. Σκεπτικό στο οποίο αναφέρεται η πορεία της Χρυσής Αυγής, η δράση, δηλώσεις, κ.λπ. του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και των άλλων 28 υποψηφίων βουλευτών του επίμαχου συνδυασμού, οι οποίοι ήταν στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ ορισμένοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου 2015, με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, κατέληξαν οι αρεοπαγίτες, με την υπ΄ αριθμ. 95/2023 απόφαση του Α1 Τμήματος, ότι δεν υφίσταται η συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» προκειμένου να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα επαναλαμβάνει μέρος του σκεπτικού τής προηγούμενης υπ΄ αριθμ. 8/2023 απόφασής τους με την οποία είχε «κοπεί» και πάλι ο Ηλίας Κασιδιάρης από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται: «Η πραγματική ηγεσία του κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη».

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος αναφέρει, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Έγινε δεκτό ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έπαυσε να είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.

Ότι, επανειλημμένα και κατά τρόπο πανηγυρικό, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπό την ως άνω ιδιότητά του, υπό το πρόσχημα της νομιμοφάνειας και το μανδύα νέου νόμιμου πολιτικού κόμματος, συνέχιζε και συνεχίζει την πολιτική, ρητορική και δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, την οποία ενστερνίζεται και υποστηρίζει ενθέρμως, την ενέταξε δε στο πρόγραμμα δράσης του ως άνω κόμματος, διεγείροντας και παροτρύνοντας το λαϊκό αίσθημα σε αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Ακόμα, οι αρεοπαγίτες αναφέρουν:

«Συνακόλουθα, ο ελεγχόμενος εκλογικός σχηματισμός, αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, η συμμετοχή του οποίου (κόμματος) στις εθνικές εκλογές της 21ης-5-2023 αποκλείστηκε, δυνάμει της ως άνω αποφάσεως 8/2023 του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, για τους λόγους που εκτίθενται σ’ αυτήν και παρατίθενται ανωτέρω. Δι΄ αυτής της μεθοδεύσεως δολίως και κατά κατάχρηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγεσθαι δια του προβλεπόμενου στη διάταξη της παρ. 1 εδαφ. α’ του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012 συνασπισμού ανεξάρτητων υποψηφίων επιχειρείται η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 25ης-6-2023 του αποκλεισθέντος κομματικού σχηματισμού, δηλαδή του πολιτικού κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, με σκοπό να καταστρατηγηθούν οι περιορισμοί εκλογιμότητας και να παρακαμφθεί ο έλεγχος της συνδρομής των δι’ αυτών τεθεισών προϋποθέσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές».

Αναφορικά με τους 28 υποψήφιους βουλευτές του συνδυασμού των ανεξάρτητων υποψηφίων “ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ο Άρειος Πάγος, αναφέρει:

«Οι φερόμενοι ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι συνασπισμού, που δήλωσε υποψηφίους σε μεγάλο αριθμό εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκεκριμένα σε εικοσιοκτώ (28) εκλογικές περιφέρειες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν αναδειχθεί ως σημαίνοντα, “αξιόλογα”, στελέχη του κόμματος “ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα”, το οποίο, στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, με ιδρυτή και αρχηγό μέχρι σήμερα τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μάλιστα, μετέχει του ως άνω συνδυασμού ως “ανεξάρτητος” υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθήνας, αρκετοί δε εξ αυτών ήσαν, στον αμέσως προηγούμενο της ιδρύσεως του εν λόγω κόμματος χρόνο (21-5-2020), στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και μετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές του 2015 και 2019, στις ευρωεκλογές του 2019 καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επικεφαλής και υποψήφιοι στα αντίστοιχα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Τα ανωτέρω αποδεικνύονται από τις επανειλημμένες αναρτήσεις και δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και συνεντεύξεις αναρτημένες στο διαδίκτυο του Ηλία Κασιδιάρη και των ως άνω υποψηφίων, που επαναλαμβάνονται μέχρι και σήμερα και διακινούνται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των επίσημων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Ο Κασιδιαρης εκανε νεο κομμα και αυτοι στον Αρειο Παγο, πουλωντας τρελα , μιλανε ακομα για Χ.Α. !!! Δικαιοσυνη καθ’ υπαγορευση των πολιτικαντηδων της ΝΔ και του κλεφτοΠΑΣΟΚ και οι 10 ανωτατοι δικαστες του Α1 τμηματος λειτουργοντας σαν πιονια τους εγιναν επιορκοι!!! Δικαιοσυνη της πλακας σε μια Μπανανια με εναν λαο για τα…πανιγυρια!!!! Αυτοι οι πολιτικοι σας αξιζουν ραγιαδες και αυτη η ” δικαιοσυνη” , που δεν αφηνει τους πολιτες να αποφασισουν μονοι τους ποιοι θα μπουν στην Βουλη!!!

  2. Μιλησαν καιι οι σφουγγοκωλαριοι της συμμοριας της Ν.Δ ντροπη σας ρε Πιστευω να ξερετε την σημασια της λεξης ειναι αυτοι που “Σκουπιζανε τους κωλους των αφεντικων τους οταν χαιζανε”

  3. Για τα σκουπίδια είναι το σκεπτικό τους. Ταιριάζει γάντι στα κόμματα της σαπίλας που πενήντα χρόνια τρέφονται από τις σάρκες του ελληνικού λαού. Να μας πουν σε ποιες αντιδημοκρατικές ενέργειες υποκίνησε το κόμμα του Κασιδιάρη τους έλληνες. Καταραμένοι να είναι εις τους αιώνας των αιώνων. Από την οργή του Ζώντος Θεού δεν πρόκειται να γλιτώσουν.

  4. Σκεπτικό και παπαριές… Ή ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη με εντολή Κυριάκου.. αποφάσισε… Το σκεπτικό ένα και μοναδικό η πάρτη μας μη χάσουμε τις θεσούλες μας, άμα δεν κάνουμε ότι πει ο αφέντης

  5. Πάμε Σπαρτιάτες κ ας μην τους ήξερα μέχρι χθες….

  6. Ποια δικαιώματα αναγνωρίζει η «ελληνική δημοκρατία»; όπως απέδειξαν με την κορωνοχούντα κανένα.

  7. Να τους χαιρεται η μανα τους αυτους τους αεροπαγιτες , απορω τι σπουδαζαν τοσα χρονια

  8. το σκεπτικο ηταν απλο…”ας φυλαξουμε λιγο ακομα τον κωλο μας…θα μας τον σκισει ο Θεος στο μελλον σιγουρα,αλλα μη μας τον κανει σαν οκα ο λιακος απο τωρα!”…σταυρωσον σταυρωσον αυτον!ηρωας αθανατος και ηδη αγιος/αγγελος Κυριου ο ηλιας!

  9. Όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης, οδήγησαν στον γκρεμό την Χώρα ενώ τα στελέχη τους πλούτιζαν σε κάθε τους θητεία.
    Τί έκανε ο Άρειος Πάγος για την υπονόμευση της εθνικής μας ανεξαρτησίας;
    Απαγόρευσε στον Ηλία Κασιδιάρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
    Ελλάς, Ελλήνων δικαστών.

  10. Ο ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ 6% ΤΟ 2019 ΠΗΓΕ ΣΤΟ 16% ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ . ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΙΓΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ,ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΨΗΦΙΖΩ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Comments are closed.