ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

    Κοινοποίηση:
    stratos_kammenos_12-7-630x420-750x430

    Γερνάει και μειώνεται ο Ελληνικός Στρατός και γι” αυτό τα Επιτελεία του «Πενταγώνου» έχουν σημάνει συναγερμό προκειμένου να αναστραφεί η αρνητική εξέλιξη για τις Ενοπλες Δυνάμεις σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα.

    Υψηλόβαθμες πηγές του «Πενταγώνου» σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, επισημαίνουν όμως πως το οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού του Στρατού – που έχει επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με τις μαζικές αποχωρήσεις στρατιωτικών, την απαγόρευση προσλήψεων μονίμων και το brain drain των νέων – δεν λύνεται μόνο με την αύξηση της θητείας.

    «Μία επέκταση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς θα συνεισέφερε στην αύξηση του δυναμικού μόλις κατά 8-10%, κι αυτό σε βάθος χρόνου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Αυτό που απαιτείται, λένε, είναι ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποχρεωτική θητεία στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών αλλά και προσλήψεις ΕΠΟΠ, έτσι ώστε να ανανεωθεί αλλά και να αυξηθεί σημαντικά το στρατιωτικό προσωπικό.

    Στην παρούσα φάση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας ούτε και σε προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ), πράγμα που επιτείνει τον προβληματισμό στα ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια, μολονότι αυτός δεν εκδηλώνεται ανοιχτά.

    Ποια είναι σήμερα η κατάσταση

    Ο στρατός της Τουρκίας διαθέτει 510.000 στελέχη (αν και μετά το πραξικόπημα εκτιμάται ότι απομακρύνθηκαν 30.000 αντιφρονούντες), και ο Ελληνικός, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, 133.000 (σε 80.000 υπολογίζονται οι μόνιμοι).
    Το δυναμικό του ελληνικού Στρατού Ξηράς υπολογίζεται στις 93.000 έναντι περίπου 400.000 του τουρκικού. Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 20.000 στελέχη και άλλα 20.000 η αεροπορία ενώ η Τουρκία 50.000 και 60.000 αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα globalfirepower.com που υπολογίζει τη στρατιωτική ισχύ των χωρών, η Τουρκία διαθέτει διπλάσια, σχεδόν, στρατιωτική ισχύ απο την Ελλάδα.

    Η Τουρκία διαθέτει 185.000 άνδρες σε εφεδρεία, ενώ η Ελλάδα 280.000 – ένας από τους ελάχιστους τομείς που υπερτερεί. Ωστόσο, η Τουρκία διαθέτει 35 εκ. κατάλληλους προς στράτευση άνδρες έναντι 4 εκ. της Ελλάδας, ενώ κάθε χρόνο 1.36 εκ. Τούρκοι φτάνουν σε στρατεύσιμη ηλικία, έναντι 105.000 Ελλήνων.

    Αν και οι δύο χώρες διαθέτουν ίσο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών (206 προς 207) η Τουρκία διαθέτει διπλάσιο αριθμό ελικοπτέρων (445 προς 224) και διπλάσιο αριθμό μεταγωγικών (439 προς 215) με μια συνολική αναλογία αεροσκαφών όλων των τύπων 6 προς 10.

    Διπλάσια δύναμη διαθέτει η Τουρκία και σε άρματα μάχης. 3.778 τανκς έναντι των 1.556 ελληνικών, 7.550 θωρακισμένα οχήματα έναντι 4.209 ελληνικών και 1.013 αντιαρματικά έναντι των 547 ελληνικών.

    Οι στόλοι των δύο χωρών παρουσιάζονται ισοδύναμοι σε γενικές γραμμές με την Τουρκία να διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό μικρότερων σκαφών (συνολικά 194 έναντι των 115 ελληνικών).

    Όμως η Τουρκία έχει τριπλάσιο προϋπολογισμό αμυντικών δαπανών, ύψους 18 δις δολ., έναντι 6 δις δολ. στη Ελλάδα, πενταπλάσια εργατική και συγκριτική αγοραστική δύναμη, και συντριπτικά μεγαλύτερη παραγωγή και στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Δηλαδή η Ελλάδα, έαν εμπλακεί σε κάποιο πόλεμο με τήν Τουρκία, έαν θέλει να έχει πιθανότητες νίκης, δέν μπορεί να πάει σε πόλεμο πού θά έχει διάρκεια γιατί έχει λιγότερα μέσα, τά οποία μπορεί να τα αντικαταστήσει δυσκολότερα σε σχέση με τήν Τουρκία…. Όσο γιά τους αριθμούς διατηρηστε καλύτερα επιφυλάξεις, είναι λογικό ότι υπάρχει προπαγάνδα με διαφορετικά νούμερα από τα πραγματικά, η κάθε πλευρά γιά τους λόγους τής!. Ο Ελληνικός Στρατός θα κυνηγήσει τους τούρκους έως τήν κόκκινη μηλιά (δηλαδή τα βάθει τίς μικράς Ασίας) μήν περιμένετε καμία βοήθεια από κανέναν ούτε από τους ρώσους, ούτε από τους Αμερικανούς/Άγγλους !. Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να προμηθευτεί με νέα όπλα ,να γίνουν πρόσληψης νέων στρατιωτικών καί νά αυξηθεί η θητεία και να γίνει μεταξή 15 καί 18 μηνών, γιά να υπάρχει Ελληνική οικονομία, πρέπει πρώτα να υπάρχει Ελληνικό κράτος, άρα δέν έχει νόημα η περικοπή δαπανών στήν άμυνα όπως γίνεται τόσα χρόνια, γιατί δέν θά πολεμήσει κανένας γιά τους Έλληνες παρά οι ίδιοι οι Έλληνες!!!!.

    2. Γιατι στεναχωριεστε και 2ον γιατι να ξοδεουμε λεφτα σε οπλα αφου θα μας σωσει το ξανθο γενος οπως μας ειπε ο αγιος Κοσμας ο αιτολος. Παω για φραπεδια το ιδιο να κανετε και εσεις

    3. εναν ΜΕΤΑΞΑ ΕΠΙ 3 σε σκληροτητα χρειαζετε η πατριδα γαι να τιμωρησει πρωτιστος τους προδοτες και να ορθοποδησει…..

    4. Το τέλος μας πλησιάζει, αν δεν έχει επέλθει ήδη.
      Δημιούργησαν μία επίπλαστη ευδαιμονία η οποία βασίστηκε στον δανεισμό, άνοιξαν τα σύνορα, έκλεισαν τα εργοστάσια, άλλαξαν το νόμισμά μας, η παραγωγή αγαθών αντικαταστάθηκε με την παραγωγή υπηρεσιών, η ελεγχόμενη κρίση με πρόφαση το χρέος έφερε το ξεπούλημα της εθνικής και ατομικής μας περιουσίας, οι νέοι οι οποίοι μπορούσαν να αναστηλώσουν την οικονομία έφυγαν για το εξωτερικό, άνοιξαν την κάνουλα της λαθρομετανάστευσης την ίδια στιγμή που το χρέος παραμένει αμείωτο και η φορολογία αυξανόμενη, ο στρατός αφοπλίζεται και μετατρέπεται σε εργαλείο της λαθρομετανάστευσης (περισυλλογή και σίτιση). Συνδυαστικά, προσθέστε στα παραπάνω: παροχή ιθαγένειας στους βαρβάρους, δραματική εγκληματικότητα, ηθική κατάπτωση, νοητική παρακμή, ξενόδουλο και διχαστικό πολιτικό σύστημα, capital controls, διαπόμπευση μας ως τεμπέληδες και ζήτουλες, αναρχοκομμουνιστική ιδεολογία που κυβερνά και φυσικά το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την Τούρκικη απειλή ενός αναπόφευκτου πολέμου.
      Αν δεν τελεστεί εθνική επανάσταση και δεν αναλάβει άμεσα την εξουσία ο στρατός, έτσι ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πατρίδος μας και να καθαρίσει αυτόν το οχετό που ονομάζεται Ελλαδιστάν, θα σβήσουμε για πάντα. Οι ελληνοποιημένοι λαθρομετανάστες θα εργάζονται στις πολυεθνικές των πετρελαίων και των υδρογονανθράκων, η χώρα μας θα διαμελιστεί λίαν συντόμως και θα μουσουλμανοποιηθούμε πλήρως.
      Μας κυβερνάνε ανθέλληνες, απάτριδες, αστράτευτοι, αδελφές, αλκοολικοί, χαπάκιδες, ναρκομανείς, πούστηδες, νάρκισσοι και απατεώνες και μερικοί, ακόμη και εδώ στο πατριωτικό αυτό site, περιμένουν να γίνουν εκλογές για να κυβερνήσει το κόμμα τους, γιατί το δικό τους κόμμα είναι διαφορετικό, δεν είναι σαν τα άλλα και καλά. Αδέλφια μου, καταλάβετε σας παρακαλώ πως: το παιχνίδι (πολίτευμα), οι κανόνες (νόμοι) και οι παίχτες (βουλευτές) είναι στημένα, το γήπεδο δε, ονομάζεται “Δημοκρατία” !!!

    5. Σε περιπτωση πολεμικης συρραξης να ξερετε οτι το μεγαλο πλεονεκτημα το εχει ο αμυνομενος. Αρκει βεβαια να εχει τα ματια του 14 και να ειναι ετοιμος ανα πασα στιγμη. Οποτε η Ελλας ως αμυνομενη εξ αρχης ειναι βεβαιοτατο οτι θα γονατισει την οποια υπεροπλια των μογγολων σε εξοπλισμο και μαχημες δυναμεις. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

    6. Και παλι τους πηδαμε ασαλιωτα.εχε χαρη που κυβερνουν ανδρεικελα………….

    7. Ξεχασατε να βάλετε τους Αλβανούς και βουλγαρους και λοιπους απέναντι από την Ελλάδα αρα… Και ας σκεφτούν ποιοι και γιατι υποστελεχωσαν τον στρατό μας κάποτε… Μήπως επειδη ανήκαν σε παρατάξεις πολιτικές έστω και σαν ιδεολογικά.. Ε αυτο ξεπληρωνετε σήμερα κύριοι μας προδωσατε ειστε μονοι σας απλα τα πράγματα… Κάποτε παρακαλαγαμε εμεις να μπουμε εχει η θα έρθει η ωρα να παρακαλατε να μπούμε εσεις εμάς.. Αλλα τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αρα…

      1. Οι Αλβανοί δεν έχουν στρατό ούτε μέσα. Οι Βούλγαροι ελάχιστα πράγματα. Και τα δυο τα κράτη δεν τα συμφέρει να πέσει η Ελλάδα. Αν πέσει αυτοί θα γίνουν μια χαψιά χωρίς να πέσει τουφεκιά.

    Comments are closed.