ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 16 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΕΚΡΟΥΣ! ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ! M@Λ@ΚΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    Κοινοποίηση:
    tsipras

    Περαστικός ήταν τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Μάνδρα, το απόγευμα της Πέμπτης, αφού παρέμεινε μόλις δέκα λεπτά σε ένα «προστατευόμενο» από δυσάρεστες εκπλήξεις, χώρο, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει την κριτική, επειδή δεν πήγε νωρίτερα στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής -και ενώ στο μεταξύ είχαν πάει σχεδόν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

    Ο πρωθυπουργός «στρίμωξε» ουσιαστικά την επίσκεψη αυτή, στο υπόλοιπο πρόγραμμά του, καθώς αμέσως μετά αναχώρησε για το Γκέτεμποργκ, όπου θα παραστεί, την Παρασκευή, στη «διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη», που συγκαλούν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν!

    Το γεγονός, δε, ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο ταξίδεψε στη Σουηδία, έχει τη βάση του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει αναχωρεί για τέτοιου είδους αποστολές, μπορεί και να εξηγεί και τον λόγο της καθυστερημένης αυτής επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην περιοχή: δεν θα ήταν… πρέπον και θα χτυπούσε άσχημα στους πάντες, να φτάσει μέχρι την Ελευσίνα, για να μπει στο αεροσκάφος και να μην ρίξει μία ματιά στα κατεστραμμένα. Προφανώς, το επιτελείο του σκέφτηκε ότι, αφού είναι στο… δρόμο του η Μάνδρα, γιατί να μην σταματήσει για λίγο και στον τόπο του μαρτυρίου.
    Η «πρεμούρα» του κ. Τσίπρα να φύγει το συντομότερο από τη Δυτική Αττική ήταν τέτοια, που η επαφή του με την καταστροφή και την τραγωδία, που βιώνουν οι άνθρωποι της περιοχής, ήταν μάλλον επιφανειακή, αν όχι και προσχηματική, απλώς για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους.

    Ο πρωθυπουργός απέφυγε να συναντήσει οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους από τη φονική πλημμύρα, ενώ δεν πήγε καν στα πιο προβληματικά σημεία της περιοχής. Κατά το δεκάλεπτο που παρέμεινε στον τόπο του δράματος, συνοδευόταν από τους υπουργούς Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Τόσκα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ συνομίλησε με στελέχη του κρατικού μηχανισμού που χειρίζονται την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας στην Ελευσίνα, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών.

    Eνημέρωση 20:06

    Σοκ Τσίπρα από την καταστροφή: Μίλησε για ακραίο φαινόμενο και παθογένειες

    Για καταστροφή, και ακραίο καιρικό φαινόμενο, που όμως εντάθηκε λόγω της συσσωρευμένης αδράνειας της χώρας και τις παθογένειες δεκαετιών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη για τη θεομηνία, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και τοπικοί φορείς.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος μετά την επίσκεψή του στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από την καταστροφική καταιγίδα.

    Είχα την ευκαιρία, ανέφερε, σήμερα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστρoφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε. «Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο, ωστόσο αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας και της συσσωρευμένης θα έλεγα αδράνειας των συσσωρευμένων προβλημάτων της χώρας» τόνισε.

    Ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι στη σύσκεψη πρωτίστως συζητήθηκε το επιχειρησιακό σκέλος, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. «Η προσπάθεια των ανδρών της πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν και άλλους ανθρώπους εν ζωή, να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών» επισήμανε.

    Όπως τόνισε ακόμα, τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη απασχόλησε επιχειρησιακά επίσης η άμεση αποκατάσταση των νοικοκυριών, η άντληση των υδάτων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και βεβαίως άμεση προτεραιότητα τα συνεργεία των μηχανικών για να καταγράψουν τις πληγές, τους πληγέντες. «Είναι δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση, επούλωση των πληγών και αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε επιχειρήσεις» δήλωσε.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης της πολιτικής προστασίας θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Για τους ανθρώπους, όμως που έχασαν τους δικούς τους για όλους εμάς που ζούμε ένα βαρύ πένθος νομίζω ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ας αποτελέσει επαναλαμβάνω το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες συσσωρευμένες δεκαετιών. Δεκαετίων δυστυχώς» είπε.

    «Ας είναι οι άνθρωποι αυτοί που χάσαμε οι τελευταίοι, και ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου επιδείξουμε εγρήγορση στην αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών και του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΡΗΝΕΙ 16 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, – ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ – ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΦΟΝΙΣΣΑ» ΔΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΠΟΥΘΕΝΑ» ΤΟΣΚΑ! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙ “ΣΠΑΝΙΟ” ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΓΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ “ΣΠΑΝΙΟ”!!!!!

    2. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΧΙ ΕΓΩ ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΙΚΗΣ ΣΑΝΟΚΟΡΟΙΔΙΑΣ Κ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΠΕΙΤΕ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΚΙΜ-ΤΣΙΠΡΟΥΝ
      ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ Κ ΜΠΑΖΩΤΕΣ ΡΕΜΑΤΩΝ

    3. Στεφανε προσεχε..
      Μην σε χωση μεσα ο κατσαπλιας και εχης τραβηγματα..
      Ειδη εχης οικογενειακα προβληματα..
      Μην εχης και αλλα στο κεφαλη σου….

    4. αφού δεν τον πήραν οι ξεφτίλες δήθεν. 3λλιν3ς και δηθεν ” οικογενειάρχες” με τις λεμονόκουπες και τα δίκανα, πολύ καλά τα είπε…και στ “@rx…*του και όποιος κι αν πέθανε. Και”ολοι” μαζι τωρα να πληρωνουνε και παραπανω φορους για να τα “χτισουμε” ντε οτι γκρεμισανε οι “αλλοι”. Ε τωρα ομως να μην κλαιτε!!!!!! να ψηφισετεεεεεεε Φωφη …Τσιπερ, Κουλκουλ…..ογλου …..αντε και καλο διορισμο…….με το αιμα των χαμενων.!!!!!! Ξεφτίιιιιιιιιλεεεεςς ρόοοομοπες ξεκουμπωτεεεεεςς!!!!!

    5. τα δελτία καιρού λένε το ίδιο ΄΄συσσωρευμένη αδράνεια συσσωρευμένων προβλημάτων της χώρας΄΄ θα κάνει λέει δημοσία δαπάνη τις κηδείες, το είδα σε σχόλια αυτό, φαντάσου σε πόση απελπισία είναι που σκανάρουν οι δικοί τους όλο το διαδίκτυο, στην Κατερίνη χαμός, συσσωρευμένη αδράνεια όπως λέμε θεσμοί, νέες μόδες χαχα

    6. Ειναι ντροπη….Ουτε οι Ναζι στην κατοχη τετοια πραγματα.
      Οταν εμαθε ο εκει κοσμος την επισκεψη του..τσιρκου πηγε να διαμαρτυρηθει,να φωναξει,να κανει την παρουσια του αισθητη.
      Αισθητες εγιναν ομως μονο οι σφαλιαρες και τα χαστουκια που εφαγαν απο τους ενστολους και μη φρουρους του τσιρκου….!!
      Οταν κανεις ρεπορταζ Χιο να το κανεις ολοκληρωμενο.
      ΣΥΡΙΖΑ ..και καταστροφη και θανατος και ξυλο…….

    7. ακου και σημειωνε τι θα σου γραψω και βαλτο καλα στο μυαλουδακι σου…
      πρωτον, ετοιμαζουν να ψηφισουν τελη του ετους το νομοσχεδιο για τα ενεργοβορα κτηρια
      (Μόνο 38 από τα 509.000 κτίρια που ελέγχθησαν πήραν πιστοποιητικό Α
      ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2014 06:00 εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ)
      δευτερον, κατευθυνουν οπως και οπου θελουν τον καιρο και με την οποια ενταση…
      τριτον, αυριο στις βρυξελλες εχει πανευρωπαικο συμβουλιο για την… κλιματικη αλλαγη εντελως τυχαια…
      τεταρτον, οι νεκροι “βοηθουν” να επισπευσθουν οι διεργασιες ολοκληρωσης με την “αναγκαιοτητα και πιεση” απο τον ιδιο το λαο που θα δεχθει τα νεα μετρα αδιαμαρτυρητα για το καλο του!

    Comments are closed.