ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΚΑΣΜΑ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥΣ! “ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ” 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΟΒΕ! ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ! 41 ΤΑΚΑΤΟ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΦΤΩΧΕΙΑ

Με τίτλο «Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας» το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών του ΙΟΒΕ δημοσιοποίησε την Τετάρτη τα στοιχεία για την ευημερία των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα της έκθεσης είναι σοκαριστικά και απογοητευτικά καθώς καταγράφουν πως 6 στους 10 συμπολίτες μας (61%) «μόλις που τα βγάζουν πέρα»!

Το 56% εκτιμά ότι θα υπάρξει νέα άνοδος των τιμών με ίδιο ή και ταχύτερο ρυθμό το προσεχές διάστημα. Μόλις το 17% δηλώνει ότι αναμένει μια σταθερότητα.

Το 12% των πολιτών δηλώνει πως αντλούν χρήματα από τις αποταμιεύσεις για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, καταγράφοντας αύξηση 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το 7% έως 8% δηλώνουν πως «έχουν χρεωθεί», ενώ το 19% απαντά πως καταφέρνει να αποταμιεύει λίγο ή πολύ.

Το 83% των νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο και το 15% την θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή

Οι οικονομικές δυσκολίες καταδεικνύονται επίσης από τον δείκτη επου μετρά την πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές (έπιπλα, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ,) τους προσεχείς 12 μήνες. Το 55% (από 49%) των καταναλωτών προβλέπει ότι θα προβεί σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες ενώ μόλις το 5% (από 4%) αναμένει ότι θα πράξει το αντίθετο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Το 1981 επεφτε αγριο ξυλο και κυνηγημα πισω στα χωρια απο τις πολεις. Μετα ηρθε η παλια βαρια νεα δημοκρατια και αρχισαν να γλυφουν και να βολευονται μαζι με τα αναρχοκουμουνια…

  2. Οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν εχουν καταλαβει τιποτα και μην ακουτε παραμυθια περι 900 ευρω μαζι με πληθος επιδοματων ειναι τουλαχιστο 1500. Ο γαμπρος μου με την αδελφη μου και οι δυο βολεμενοι Δ.Υ νεοδημοκρατες τωρα πριν ψηφιζαν πασοκ και συριζα τσακωνουν μαζι 3000 και γκρινιαζουν οτι τους εχουν κοψει το κεφαλι. Ο γαμπρος μου λεει ξερεις ποσα θα επαιρνα τωρα κανονικα τουλαχιστο 2500 με 3000…. Χώρια κατι αναδρομικα και κατι αναπροσαρμογες λεει εξτρα καθε τοσο κατι χιλιαρικακια… Και οσο για δουλεια παπαρια ολο αρρωστος και αδεια ειναι και οταν ειναι στη δουλεια το μισο ειναι εξω για καφε… Αλι απο εμας ιδιωτικοι υπαλληλοι και ελευθεροι επαγγελματιες κλαψτε μας…

    1. Τι είπαμε ότι ψηφίσατε εσείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, φίλε πατριώτη;

    2. ΓΙΩΡΓΑΡΕ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΣΟΥ, ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΣΙ? ΤΟ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΨΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ Δ.Υ ΤΑ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΩΣΕΣ ΟΜΩΣ.

  3. Παπαρια ριγανατα ! Εκαστος 100+ κιλα και βαλε ! Μονο που οι περισσοτεροι γυρισανε νηστικοι απο τα χωρια τους επειδη η πρωτογενης παραγωγη μας τελειωσε! Ατελειωτες ουρες στα σουπερμαρκετ! Παει περιπατο και το καλαθι του Θυμιου στις ελληνικες ταινιες!

  4. Τα μισά γίδια ψήφισαν 41% και τα άλλα μισά πήγαν για καφέ, τι άλλο περιμένατε καλά να πάθετε.

  5. Οι χοιροβοσκοι πειναλες νεοελληνες θα ψηφισουν πρωκτοκασελα τωρα και θα αναβαθμιστουν σε κοπρολαγνους

  6. Πληρότητα σε ξενοδοχεία,καραβια γεματα ,στις εθνικές ουρές αυτοκινητων και ολα αυτα όταν οι οκτώ σιους δεκα πεινανε;

    1. ναι γιατί πάντα υπάρχουν αυτοί που έχουν και αυτοί που κουτσά στραβά ένα σκ στις αργίες θα πάνε κάπου για να μην τρελαθούν…τι σημαίνει αυτό? ότι πάει η οικονομία καλά? ότι δεν δυσκολεύεται ο Έλληνας να βγάλει το μήνα?ότι δεν χρωστάει ? ότι δεν κλείνουν μαγαζιά? ότι δεν σαρώνει τα πάντα η ακρίβεια ? η καραμέλα με τα γεμάτα ξενοδοχεία και τα καταλύματα σε δύο αργίες το χρόνο, είναι για τα πουλημένα μμε μία παλιά τακτική που έχει κουράσει πλέον

  7. ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…ΠΑΝΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4ΩΡΟ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΣΤΑ WOLT ΚΑΙ ΤΑ EFOOD ΠΑΙΡΝΟΥΝ 20-30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΡΕΝΤΟ ΧΑΛΑΝΕ ΚΙ’ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ 2-3 ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΟΚ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΕΡΑ…ΧΑΛΑΣΑΝ ΗΔΗ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΙ’ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

  8. Όλα πάνε τέλεια, το λέει ο ηγέτης, ο Άδωνις, ο Φλωρίδης, ο Χατζηδάκης και οι υπάλληλοι του κόμματος που σουλατσάρουν νυχθημερόν στα σάιτ μη τυχόν και πέσει το ποσοστό στις ευρωεκλογές.

  9. Και οι 4 στους 10 βουλιαξαν την μυκονο κ κερκυρα κ τα πλοια για τα νησια στο αιγαιο;;; Ανωμαλη χωρα πανω σε ολα τα αλλα τα καλα…..

  10. Και ολοι αυτοι που ξεχυθηκαν στα νησια και τις εθνικες οδους τις μερες του πασχα ηταν εκτος συναγωνισμου ? Ουτε 0,001 % δεν πειναει στο ελλαδισταν. Μαλλον Μακελειο ξεχνας τα επιδοματα που περνουν ολοι οι κατοικοι με τον εναν η τον αλλο τροπο εκει οποτε συμπληρωνουν τα εισοδηματα τους . Ολα λοιπον ειναι ψεματα περι πεινας κλπ κλπ.

    1. η χειρότερη χρονιά … η κρίση και η ακρίβεια έχουν διαλύσει σχεδόν τα πάντα… μόνο βολεμένος ή πληρωμένος αν είναι κάποιος αρνείται την πικρή πραγματικότητα …η ζωή είναι τροχός όμως…

      1. Οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν εχουν καταλαβει τιποτα και μην ακουτε παραμυθια περι 900 ευρω μαζι με πληθος επιδοματων ειναι τουλαχιστο 1500. Ο γαμπρος μου με την αδελφη μου και οι δυο βολεμενοι Δ.Υ νεοδημοκρατες τωρα πριν ψηφιζαν πασοκ και συριζα τσακωνουν μαζι 3000 και γκρινιαζουν οτι τους εχουν κοψει το κεφαλι. Ο γαμπρος μου λεει ξερεις ποσα θα επαιρνα τωρα κανονικα τουλαχιστο 2500 με 3000…. Χώρια κατι αναδρομικα και κατι αναπροσαρμογες λεει εξτρα καθε τοσο κατι χιλιαρικακια… Και οσο για δουλεια παπαρια ολο αρρωστος και αδεια ειναι και οταν ειναι στη δουλεια το μισο ειναι εξω για καφε… Αλι απο εμας ιδιωτικοι υπαλληλοι και ελευθεροι επαγγελματιες κλαψτε μας…

Leave a Response