ΟΙ “ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ” ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΠΑΜΠΟΓΕΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Κ@ΛΟΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. ΑΛΛΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    loyketo

    Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι καμιά 10αριά συνταξιούχοι δημοσιογράφοι με την επικουρία αριστερών του ΠΑΜΕ , σκέφτονται και μάλλον θα υλοποιηθεί, απεργία διαρκείας της ΕΣΗΕΑ που θα συμπαρασύρει στο διάβα της υγιή μαγαζιά που δίνουν ένα μεροκάματο στους εργαζόμενους για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

    Την απεργία την αποφασίζουν κάτι μπαμπόγεροι και κάτι δουλόφρονες διεθνιστές αριστερόφατσες που υποτίθεται διαμαρτύρονται για το Ταμείο των Δημοσιογράφων που αφού κουρεύτηκε από τους μασκαράδες της προηγούμενης καταστροφικής συγκυβέρνησης και αφού μπήκαν μέσα αρπακτικά και έφαγαν τα υπόλοιπα λεφτά(κάποιοπι προφυλακίστηκαν για αυτά τα χάλια), τώρα οι κομμουνιστές και κάτι άλλοι συμμορίτες άλλο που δε θέλουν να δεχτούν τα ρολά και να περνάνε ότι μέτρο θέλουν χωρίς αντίσταση.

    Προς το παρόν φαίνεται να αποφασίζεται απεργία 48 ωρών.

    Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ ανακοινώνει ότι δεν θα δεχτεί καμία τέτοια πρόστυχη κινητοποίηση που εξυπηρετεί τους κυβερνώντες και τους χρεωκοπημένους εκδότες και όχι τα νοικοκυρεμένα μαγαζιά που βγάζουν ένα μεροκάματο.

    Κι αυτό γιατί αυτοί οι λίγοι που αποφασίζουν για ανάλογες κινητοποιήσεις δεν τολμούν να τις κάνουν στα κυριακάτικα φύλλα των χρεωκοπημένων αλλά τα κάνουν στις καθημερινές εφημερίδες, που οι περισσότερες τελείωσαν και πεθαίνουν μπαίνοντας μέσα.

    Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μια αυτόνομη οικονομικά και αυτοδύναμη επιχείρηση που ζει από την κυκλοφορία των αναγνωστών του(τιμή 0.80 ευρώ που ποτέ δεν άλλαξε μέχρι σήμερα) ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ και αρχίζει την ενημέρωση και τις αποκαλύψεις για τους κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες του Τύπου και των ΜΜΕ αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα και τα ανδρείκελα των Βρυξελλών, που μας οδήγησαν εδώ. Σε μια ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΛΗΤΩΝ.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Ο ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΛΟΓΟ ΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ
      Τα F-35 ως αντάλλαγμα για τη Σούδα;
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 20:04
      media/k2/items/cache/5b8506cf77daa6c536f3307639cb0f68_XL.jpg?t=-62169984000
      Τι δήλωσε ο Σ. Θεοδωράκης

      Στην Ώρα του Πρωθυπουργού φέρνει ο Σταύρος Θεοδωράκης τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Με επίκαιρη ερώτηση καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στη Βουλή, ποια αντισταθμιστικά ανταλλάγματα εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση για τη Σούδα και τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ. Ακόμα, ρωτά τον Πρωθυπουργό, πότε θα υποβάλλει στη Βουλή προς έγκριση το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των συγκεκριμένων πολεμικών αεροσκαφών και αν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης αεροσκαφών F-35 ως αντισταθμιστικού ανταλλάγματος για τη Σούδα.

      Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

      Επίκαιρη Ερώτηση
      προς τον Πρωθυπουργό

      Θέμα: «Ποια αντισταθμιστικά ανταλλάγματα εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση για την Σούδα και την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ;»

      Η συνάντηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τράμπ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Τσίπρα ήταν απαραίτητη σε μια εποχή πολλών αναταράξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η συνεργασία της Ελλάδας στον αμυντικό τομέα με την πιο ισχυρή δύναμη του κόσμου, είναι στρατηγικής σημασίας. Η χώρα μας πρέπει να αποτελέσει την δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη ταραγμένη περιοχή.

      Από την κοινή συνέντευξη τύπου των κ.κ Τράμπ – Τσίπρα πληροφορηθήκαμε για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 κόστους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είχε προηγηθεί στις 29 Αυγούστου 2017, η συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση της ισχύος της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018. Η συμφωνία καθώς και το κείμενο των ρηματικών διακοινώσεων που την καθορίζουν, αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέσα στο τυπικό κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, ούτε για τα πιθανά αντισταθμιστικά ανταλλάγματα που έχει ζητήσει η Αθήνα από την Ουάσιγκτον.

      Ωστόσο, το πνεύμα που διέπει το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης αφήνει πολλά περιθώρια για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία:

      «Κατά την χορήγηση της αμυντικής αυτής υποστήριξης οι Ηνωμένες πολιτείες θα λάβουν υπ’ όψη τις ανάγκες των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και την επιθυμία της Ελληνικής κυβέρνησης όπως η υποστήριξη αυτή χορηγηθεί υπό τους ευνοϊκότερους κατά το δυνατόν όρους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν επίσης υπ’ όψιν τους τον αμυντικό ρόλο της Ελλάδος στης περιοχή καθώς και την σημαντική συνεισφορά της Ελλάδος στη διμερή αμυντική σχέση με τη χορήγηση άδειας στις Ηνωμένες πολιτείες να λειτουργούν στρατιωτικές ευκολίες στην Ελλάδα» (άρθρο ΙΧ.2)

      «Οι δύο κυβερνήσεις έχοντας υπ’ όψη τις σχέσεις μεταξύ αμυντικής ικανότητας και οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας, θα καταβάλουν μέγιστες προσπάθειες για να αναπτύξουν σχέσεις οικονομικής, βιομηχανικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που θα περιλαμβάνουν αμοιβαία συμφωνημένη τεχνική βοήθεια των Ηνωμένων πολιτειών, και ανάλογα με τις συνθήκες, άλλες μορφές βοήθειας» (άρθρο Χ.2)

      Τμήμα της παραπάνω συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών αποτελεί και η ανανέωση της σύμβασης της Αμερικανικής Ευκολίας/Εγκατάστασης (facility) στη Σούδα.

      Με δεδομένη την στρατηγική σημασία της Σούδας, μια δομημένη διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς θα μπορούσε να πετύχει αφενός την αμυντική θωράκιση της χώρας με ευνοϊκούς όρους και αφετέρου την εδραίωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

      Η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ανατραπεί.

      Στις διαπραγματεύσεις των δυο συμμαχικών κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα. Η ασφάλεια της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά απαιτείται «εθνική γραμμή».

      Ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

      1. Ποια ανταλλάγματα δόθηκαν προς όφελος της οικονομικής, βιομηχανικής και τεχνολογικής συνεργασίας των δύο χωρών και του ελληνικού τομέα αμυντικής βιομηχανίας & έρευνας. Ποιο τμήμα της συμφωνίας θα δοθεί στην εγχώρια βιομηχανία για υλοποίηση; (άρθρο Χ.1 & Χ.2 της συμφωνίας);

      2. Τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία για τα F-16 και το τελευταίο πρόγραμμα πενταετούς εκσυγχρονισμού και πότε θα υποβληθεί στην Βουλή για έγκριση; Ποιο το ακριβές κόστος της συμφωνίας και με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί;

      3. Με δεδομένο το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, ιδίως στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης αεροσκαφών F-35 ως αντισταθμιστικού ανταλλάγματος για την, σε βάθος χρόνου, παραχώρηση των ελληνικών διευκολύνσεων στην Σούδα;

      Ο ερωτών βουλευτής
      Σταύρος Θεοδωράκης – Α΄ Θεσσαλονίκης

    2. ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?
      Αφύλακτη η Ήπειρος – Αλωνίζουν οι Αλβανοί κακοποιοί
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 18:21
      Ξαναζούν την “κάθοδο των Αλβανών” οι κάτοικοι της Ηπείρου!

      Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η δράση των Αλβανών κακοποιών σε χωριά του νομού Ιωαννίνων, με τους κατοίκους όχι μόνο να αισθάνονται πλέον απροστάτευτοι, αλλά να ετοιμάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

      Τα κρούσματα επιθέσεων από Αλβανούς κακοποιούς σε ελληνικά χωριά πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, την ώρα που η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας καθίσταται…σπάνια!

      Τα ακριτικά χωριά της Ηπείρου, ιδιαίτερα στον νομό Ιωαννίνων, έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με μία “στρατιά” από Αλβανούς κακοπποιούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι για όλα.

      Από μικροληστείες, βεβηλώσεις ελληνικών εκκλησιών, μέχρι δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών, οι Αλβανοί είναι μέσα σε όλα, ενώ οι ελληνικές αρχές -περιορισμένες σε αριθμό- είναι ουσιαστικά αφοπλισμένες.

      Τα χωριά Κτίσματα, Χαραυγή, Κεράσοβο (Ζαγοροχώρια) και Καστάνιανη υποφέρουν τους τελευταίους μήνες από τις συχνές επιδρομές των Αλβανών. Σε πολλές των περιπτώσεων οι δράστες είναι τόσο αποφασισμένοι που δεν διστάζουν να προβαίνουν σε ληστείες με διαφορά μόλις μερικών 24ωρων, ακόμη και σε διπλανά χωριά!

      Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως η πλειοψηφία των παραπάνω χωριών κατοικούνται από λιγοστούς Έλληνες νεαρής ηλικίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι που στην κυριολεξία ταμπουρώνονται στα σπίτια τους.

    3. Σαν σήμερα: Η απελευθέρωση της Τενέδου το 1912
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 09:31
      Στις 24 Οκτωβρίου 1912 η Πρώτη Μοίρα του Στόλου μας με το «ΑΒΕΡΩΦ»,

      τα «ΨΑΡΑ», τη «ΝΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ» και το «ΛΕΩΝ» αγκυροβόλησε στον όρμο της Τενέδου. Ο Τούρκος διοικητής του νησιού κλήθηκε στο «ΑΒΕΡΩΦ» για να το παραδώσει.

      Ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης απέστειλε το παρακάτω, περιπαικτικό, τηλεγράφημα στον Ναύσταθμο Κωνσταντινούπολης:

      «Κατελάβομεν Τένεδον. Αναμένομεν αντίπαλον στόλον. Εάν στόλος σας στερείται γαιάνθρακας, είμαι προθυμώτατος παραχωρήσω.
      ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ»

      Εκείνη την εποχή η Τένεδος κατοικούνταν από 3.752 Έλληνες, 1403 Τούρκους, 10 Αρμένιους και 7 Εβραίους. Στο νησί λειτουργούσε δημοτικό σχολείο αρρένων με 5 δασκάλους και 250 μαθητές και θηλέων με 3 δασκάλες και 200 μαθήτριες

    4. Σ.Α. ΟΗΕ: Τι θέλει να αποφύγει η Ρωσία στην εμπόλεμη Συρία;
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 19:17
      Ο λόγος για το νέο βέτο της Μόσχας, που βάζει φρένο στα σχέδια της διεθνής κοινότητας για τη Συρία.

      Σε…ψυχροπολεμικό κλίμα διεξήχθη η σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ νωρίτερα σήμερα, με τους εκπροσώπους των Ρωσίας και ΗΠΑ να συγκρούονται λεκτικά αναφορικά με την ετυμηγορία των διεθνών ελεγκτών για τις χημικές επιθέσεις στη Συρία.

      Η Μόσχα ζήτησε παράταση προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία που να αποδεικνύουν την μη συμμετοχή των δυνάμεων του Άσαντ στην πολύνεκρη επίθεση με χημικά που συγκλόνισε την υφήλιο την περασμένη άνοιξη.

      Η Ρωσία άσκηση βέτο, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου να αναβάλλουν τις συζητήσεις για την ερχόμενη Πέμπτη.

      Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, αντέδρασε εντονότατα στην αναμενόμενη αυτή κίνηση των Ρώσων, χαρακτηρίζοντας την Μόσχα “σύμμαχο ενός βαρβαρικού καθεστώτος στη Συρία”.

    5. Citi: Ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα από την καταβολή της υποδόσης του ESM
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 19:27
      Τι σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα

      Ο ESM θα αποδεσμεύσει αύριο την υποδόση ύψους 800 εκατ. ευρώ καθώς η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει η Citigroup σε σημερινό της note.

      Όπως επισημαίνει, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα αποφασίσει την Πέμπτη ην αποδέσμευση του ποσού των 800 εκατ. μετά από την αξιολόγηση της προόδου που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση στην αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών της, όπως συμφωνήθηκε τον Ιούλιο.

      Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει εξοφλήσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, γεγονός το οποίο και οδηγεί στην αποδέσμευση των κεφαλαίων του ESM. Αυτά τα κεφάλαια στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω μείωση των ληξιπροθέσμων οφειλών.

      Όπως σχολιάζει η Citi, η αποδέσμευση της υποδόσης προσφέρει επιπλέον αναγκαία ρευστότητα στην ελληνική οικονομία ενώ θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάκαμψης

    6. Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Τι ζητά η Άγκυρα από τους Έλληνες
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 18:36
      media/k2/items/cache/198cf1a996613e01ad9ea3d9ca08721b_XL.jpg?t=-62169984000
      Ποιους επικηρυγμένους ζητά από τις ελληνικές αρχές η Άγκυρα;

      Να χειραγωγήσει την ελληνική δικαιοσύνη και να επηρεάσει τις αποφάσεις της για το μέλλον των Τούρκων που διώκονται ως αντικαθεστωτικοί, επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώπιον του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά. «Η Τουρκία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές» που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Κοτζιά.

      Σύμφωνα με το protothema, η προκλητική δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έγινε παρουσία του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος απάντησε ότι οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται από την δικαστική εξουσία, η οποία αποφασίζει ελεύθερα, ανεξάρτητα αν οι αποφάσεις τους δεν αρέσουν σε ορισμένους. Ο Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διπλωματικό ταξίδι στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

      «Δεν θέλουμε η γείτονάς μας Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές. Πιστεύουμε ότι οι αιτήσεις (σ.σ. ασύλου) θα εξεταστούν διεξοδικά και αυτοί οι προδότες δεν θα λάβουν έγκριση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιχειρώντας σαφώς να καθοδηγήσει την ελληνική δικαιοσύνη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

      Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες».

      Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις 995 αιτήσεις ασύλου Τούρκων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο πραξικόπημα και συνδέονται το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, προς την Ελλάδα. «Δυστυχώς, το ελληνικό δικαστήριο δεν εξέδωσε τους οκτώ αξιωματικούς, γεγονός που μας απογοήτευσε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

      Συνάντηση με τον Ερντογάν απουσία της ελληνικής σημαίας

      Ο Νίκος Κοτζιάς έγινε δεκτός και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, ο «σουλτάνος» επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στον Έλληνα υπουργό, καταστρατηγώντας το πρωτόκολλο που επιβάλλει την παρουσία και της ελληνικής σημαίας δίπλα στην τουρκική. Η απουσία του ελληνικού συμβόλου ήταν εμφανής, γεγονός που ενδεχομένως να αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η τουρκική ηγεσία το θέμα της γειτονίας της με την Ελλάδα.

    7. Περίγελος η Ελλάδα για άλλη μία φορά – Το παράδειγμα που “καίει” τους Έλληνες ψηφοφόρους
      Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 18:39
      media/k2/items/cache/604eabdc917afb1cb61c3f325c1b64af_XL.jpg?t=-62169984000
      Ποια νομίζετε πως αυτή τη στιγμή είναι η πιο διάσημη ελληνική λέξη, τουλάχιστον στην Ευρώπη; Όχι, δεν πρόκειται για την κλασσική νεο-ελληνική βρισιά, αλλά για κάτι άλλο που ορίζει τις ζωές του “σοφού ελληνικού λαού” τουλάχιστον κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

      Στον τομέα των γλωσσικών εξαγωγών, η ελληνική λέξη “κωλοτούμπα” κάνει διεθνή καριέρα, έχοντας φυσικά μία πολύ αρνητική σημασία.

      Την μάθαμε κατά το καταλανικό δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου ο ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, ανέτρεψε. Σε διαφορετική περίπτωση η Καταλονία σήμερα θα είχε ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την απόσχισή της.

      Κι όμως, ο…ηγέτης-σύμβολο των Καταλανών απογοήτευσε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του, βυθίζοντας την Καταλονία σε έναν άνευ προηγουμένου σκεπτικισμό.

      Ωστόσο η ελληνική αυτή λέξη που προήλθε από το περιβόητο…ηρωϊκό δημοψήφισμα του 2015, χρησιμοποιείται πλέον και για το Brexit!

      Μετά την ισπανική εφημερίδα El Pais, έρχεται η διεθνούς φήμης εφημερίδα Financial Times χρησιμοποιώντας την…«kolotoumba»! Κατά αυτόν τον τρόπο οι Financial Times θέλουν να καταδείξουν την σταδιακή στροφή της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζας Μέι, ως προς το θέμα του Brexit, το οποίο δεν φαίνεται τελικά να είναι και τόσο “ανώδυνο” για την Μ.Βρετανία.

      Το δημοσίευμα της εφημερίδας μάλιστα εκθέτει τόσο και τον Αλέξη Τσίπρα, τον…επαναστάτη πρωθυπουργό της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

      “Η “kolotoumba” έγινε της μόδας το 2015, ως αντίδραση στην τακτική του Αλέξη Τσίπρα. Του κάποτε ριζοσπάστη αριστερού πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αφού επέμεινε για μήνες πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας “έκανε τούμπα” και αποδέχθηκε μια έκτακτη οικονομική διάσωση, της οποίας οι όροι ήταν πιο αυστηροί από εκείνους που είχαν προσφερθεί αρχικά”
      images/BARREEEXITTA.jpg
      Οι συγκρίσεις που γίνονται σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα του 2016 και το ελληνικό του 2015 είναι αναπόφευκτες. Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρθηκε και σε ένα ελληνοβρετανικό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικού εδάφους και κύριο θέμα του ήταν το Brexit.

      Περιμένουμε να δούμε που αλλού θα χρησιμοποιηθεί η διάσημη πλέον ελληνική λέξη, η σημασία της οποίας δυστυχώς επαληθεύεται σχεδόν καθημερινά στην ελληνική πολιτική σκηνή.

      Τουλάχιστον στις εξαγωγές τα…πάμε καλά!

    8. Προσωπικά, γουστάρω να κλείσουν οι κιτρινο-φυλλάδες του συστήματος να ησυχάσουμε! Πόσο θέλω να δώ κάτι Συριζο-φασίστες του Τύπου – και του συστήματος εννοείται! – Βαξεβάνη και Τριανταφυλλόπουλο, που είχε ‘προβλέψει’ και τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου!, να βάζουν λουκέτο στις βρωμο-φυλλάδες τους και να τους λιντσάρουμε όλοι εμείς οι πατριώτες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο…Μήπως είναι κοντά αυτή η ευλογημένη ώρα?

    9. ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!!!!!! ΕΙΠΕ ΔΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘ’ΤΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ !!!!!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΜΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ !!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΦΥΛΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ !!!!!!!!! ΑΠΛΩΣ ΗΛΘΕΗ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ !!!!!!!!!!

    10. Κανε δικια σου εκπομπη κ.Χιο γιατι δεν παει αλλο..!!!!

    11. Τώρα που ήρθε η Τρόικα στην Αθήνα και θα κόψουν ακόμα και τα προνοιακά επιδόματα… τυχαίο;;; Δεν νομίζω. Γαμήστε τους πουστροαναρχοσυριζοφασίστες σε κάθε γειτονιά…

    12. Στεφανε η ΕΣΗΕΑ ειναι ρουφιανοι και χαφιεδες που χρηματιζονται απο το συριζα μεσω καποιοων δηθεν κρατικων επιχορηγησεων. Μολις τωρα αναρτηθηκε βιντεο που κανει τον γυρο του διαδικτυου που δειχνει τον Ασλανιδη του θεστιβαλ , γνωστο συριζοχαφιε να ζητα συλληψη ενος 16χρονου παιδιου απο τα ΜΑΤ ( εδω τα ΜΑΤ ειναι καλα για τον μνημονιακο χιμπατζη) που διαμαρτυρεται για την παρασταση που παιζει στην Θεσσαλονικη. Οπως βλέπεις Στεφανε στην ΕΣΗΕΑ εχουν βρει καταφυγιο ολοι οι χαφιεδες και οι ρουφιανοι που ζητουν απο τα ΜΑΤ να συλλαβει 16χρονα παιδια. Ο συριζαιος Ασλανιδης δινει κοσμο στην ασφαλεια οποτε αξιος για μελος της ΕΣΗΕΑ. Τελος Στεφανε σε φυλλαδα του συριζα εννοειται δεν γινεται καμμια αναφορα για την δολοφονικη επιθεση ταγματος εφοδου του συριζα σε σπουδαστες της σχολης Ευελπιδων( εννοειται πως εχει δωθει εντολη Τσιπρα-Καμμενου να μην συλληφθουν οι παρακρατικοι ). Η συγκεκριμενη φυλλαδα προσπαθει να τρομοκρατησει δικαστες και αφηνει να εννοηθει επιθεση παρακρατικων εναντιον τους. Ξερεις τις μαλακιες πόυ κανουν για να επηρεασουν αποφασεις δικαστων μεσω της τρομοκρατιας. Και αυτη η φυλλαδα που εμμεσως πλην σαφως προαναγγελει τρομοκρατικες επιθεσεις εναντιον δικαστων κυκλοφορει ελευθερα.

      1. συμφωνω απολυτα και ευχομαι να μην μας ξαναενημερωσουν ποτε στην ζωη τους.να κλεισουν τα παντα και να απολυθουν ολοι τους.

    Comments are closed.