“ΓΑΛΟΥΧΟΥΝ” ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Η “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ” – ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ “ΣΤΡΑΤΙΑ” ΜΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ

Κοινοποίηση:
xartis-galazia-patrida

Την επόμενη σχολική χρονιά οι Τούρκοι μαθητές θα εμπλουτίσουν την “εθνική τους συνείδηση” με μαθήματα για την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα.

Στα σχολικά βιβλία θα περιλαμβάνονται επίσης η ανατολική Μεσόγειος, η Θάλασσα των Νήσων (όπως αποκαλείται το Αιγαίο) και η Πατρίδα των Αιθέρων, αλλά και η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο. Η ενσωμάτωση υποδηλώνει μια αλλαγή προσέγγισης προς ένα πιο εθνικιστικό πλαίσιο.

ΤΟΥΡΚΙΑ_0

Κι επισήμως θα διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», σύμφωνα με τουρκική εθνικιστική εφημερίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, από τη νέα χρονιά στα σχολικά βιβλία εντάσσεται όχι μόνο το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και η «Θάλασσα των Νήσων» – όπως αποκαλούν το Αιγαίο Πέλαγος – καθώς και η «Πατρίδα των Αιθέρων».
Ακόμη, στα σχολικά βιβλία αναδεικνύεται η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και γενικά για τον τουρκικό κόσμο.
Ο απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάντ Γκιαϊτζί, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής επιτροπής στο συμβούλιο εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανέφερε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι το «Εθνικό σύμφωνο της Τουρκίας στις θάλασσες».

Τρεις απόστρατοι ναύαρχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι τώρα μεγαλώνει μια γενιά που έχει συνείδηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Με τον Μητσοτακη και το 41% και ποιο πριν με τον τσιπρα τον αλληλεγγυο , παλι καλα που φτασαμε στο 2024 και δεν θελουμε διαβατήριο για να παμε στην Σάμο και στην Ρόδο.Θα συμβει στανταρ αυτο προσεχώς, γιατι αυτοι εξοπλιζονται και εμεις…χαριζουμε στην Ουκρανία και στην Ζελενσκι οτι εχουμε και δεν εχουμε. Με τα @@ μου θα πολεμησουμε? Φυσικά εχουμε ετοιμοπολεμο τον Κασελάκη τον κριτηκαρο που τελειωσε την εκπεδευσή του. Δυνατο χαρτι… anyway….ειμαστε τοσο μπουρδ… που πραγματικα αν οι τουρκοι παρουν μονο τα νησιά του Β.Αιγαιου , και κολοφαρδοι θα μαστε.Εγω αν ημουν τουρκος, με τόσο μπουρδ… ηγεσία που εχει η Ελλαδα, θα ζωγραφιζα στον χάρτη και Αθηνα μέσα την ημισέληνο.

    1. το μοιρασμα θα γινει με τους εξω μην ξεχνας εβραικη αποικια μας εχουν κανει εμεις απλα δεν υπαρχουμαι ταχουν ειδη κανονισμενα τη θα παρουν οι μεν και οι δεν…

  2. Ξεχάσατε τήν πατάτα τής ΕΣΗΕΑ πού κυκλοφόρησε το 1982 Ενημερωτικό Πολυσελιδο ξενόγλωσσο έντυπο γα ενημέρωση της Διεθνούς Κοινότητας γιά την Ελληνική Υφαλοκρυπιδα στό Αιγαίο, όπου η νήσος Σύμη ήταν στήν Πλευρά τών χωρικων υδατων τής Τουρκιας και επί πλέον βαμμένη κόκκινη όπως τά “Τουρκικά” νησιά στόν χάρτη πού δείχνει ο Ερντογαν ;

  3. Αντί για τη Μύκονο ..να δώσουμε όλους τους π@@στηδες στην Τουρκία για να καταλάβουν τι εστί Οθωμανικό Δίκαιο…..

    Και να βγάλουμε κι εμείς σχολικό χάρτη που να δείχνει την ‘Γαλανή Ελλάδα της καρδιάς μας’ που φτάνει από το Γιβραλτάρ μέχρι και την Ινδία…..για να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι είναι βάρβαροι κατακτητές και όχι αυτόχθονες στη γη της Ανατολίας…

  4. Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗ! ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, ΑΝΟΗΤΕ, ΑΝΩΜΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ (ΜΟΝΟ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝΕ!!!!) ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕ.

  5. Τη Μυκονο μη πειραξουν και ολα τα αλλα δεν με ενδιαφερει. Μπορει να ειναι και καλυτερα χωρις τους παληκαραδες κρητικους και τους αθλιους Δωδεκανησιους.Οσο για τους αλλους Μυτηλινιους χιωτες κλπ μπορει και να τους συμφερει να πανε με τους Τουρκους. Αλλωστε οι καλυτεροι τουριστες τους ειναι Τουρκοι και τωρα τους τα πουλανε ολα. Μονο τη Μυκονο μη δωσετε και θελουμε διαβατηριο για να πανε.

Leave a Response