ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ….

    Κοινοποίηση:
    death-penalty-utah-senator

    Ίσως το πιο σκοτεινό σημάδι της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα είναι ότι οι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί έχουν αρχίσει να καταρρέουν, μετά από χρόνια ύφεσης, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, «μέσα στην απελπιστική οικονομική κρίση, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά πλέον δέχεται και εκείνα που οι γονείς τους αδυνατούν να τα ταΐσουν».

    Με το 1/4 του εργατικού δυναμικού της χώρας να μην έχει δουλειά και το 1/4 των Ελληνόπουλων να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, «οι γονείς εξαναγκάζονται να ζητούν την ελεημοσύνη των παππούδων». Όμως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο.

    Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος βρίσκεται το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και το οποίο «αγωνίζεται πλέον να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια».
    Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

    Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος συγκριτικά με πριν από δύο χρόνια. Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα «γυμνό» δωμάτιο με σειρές από ομοιόμορφα κρεβάτια, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πόρων η οποία δεν επιτρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα.

    Σύμφωνα με την κυρία Ζερβάκη, σημειώνονται καθημερινά νέες αφίξεις. Ωστόσο, για τα παιδάκια ηλικίας 2-5 ετών, ο αποχωρισμός από τους γονείς τους είναι ιδιαίτερα τραυματικός.

    «Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να το σκάσουν για να επιστρέψουν στη μητέρα τους», δήλωσε η κ. Ζερβάκη στο Reuters. «Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, έτσι ρωτούν καθημερινά ”Είναι Παρασκευή;”», εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Ανθούλα Ζαρμακούπη. «Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το σαββατοκύριακο», συμπληρώνει.

    Μερικές φορές όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν. «Εχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το σαββατοκύριακο», επισημαίνει η ίδια.

    Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει περικοπεί σε βαθμό που να καλύπτει μόλις τη μισή μισθοδοσία, τα πράγματα πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολα για το ίδρυμα, το οποίο πλέον βασίζεται σε δωρεές για φαγητό και ρούχα, για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

    Όπως παραδέχεται η κ. Ζερβάκη, δεν μπορεί καν να ξέρει με σιγουριά αν θα μπορέσει να καταβάλει τους μισθούς του επόμενου μήνα. «Δεν φαίνεται να καλυτερέψουν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Θα πάρει μερικά χρόνια. Ελπίζω όχι πολλά», καταλήγει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Αν και εγω ως ανωνυμος γραφω,εχω να΄πω τα εξης.Αυτα τα σκουλικια που μας κυβερνουν εμεις τους ψηφισαμε,αλλα να μη νοιωθουν καλα αυτοι που δεν πηγαν στις καλπες/.Ειναι δυνατον το εξαπατημενο,΄30/%του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαου [ψηφοφορων]που τωρα ειναι δεν ειναι 14%,να ταλαιπωρη την πλειοψηφια?ολοι στο κεντρο εξω απο την βουλη,ΟΧΙ σαν αγανακτισμενοι,αλλα σαν τρελαμενοι.Εναν ηγετη θελουμε,που να μην ειναι ευρωληγουρης,να αγαπαη την ΕΛΛΑΔΑ μας,και να διωξη τους ταλιμπαν.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.Ποτε ? οταν πανε να ψηφισουν τα μετρα,που εδω και πολυ καιρο τωρα μας λενε οτι ερχονται.ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ οι παπουδες μας και οι προπαπουδες μας,πολεμησαν και δεν εσκυψαν το κεφαλι.Εμεις θα σκυψουμε για το ευρω?

    2. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ……..ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ……
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΟΝΕΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ;;;;;;
      ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ;;;;;;
      ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ;;;;;
      ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ η ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ;;;;;
      ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΘΟΩΤΗΤΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ;;;
      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΧΩΔΙΟΚΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….
      ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ….
      ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ.ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ
      ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ [ΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ.

    3. ΤΟ 1909 ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΑΝ ΟΛΙΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ,Η ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ,ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ???

    4. Ποιος θα τους στήσει στον τοίχο ακόμα και το και καλά πατριωτικό κόμμα που ψηφίζετε τις δουλειές μαζί τις κάνουνε έχει πόσους δυνατούς η Ελλάδα αλλά όλοι τους είναι προδότες και απατριδες το χρήμα δεν έχει πατρίδα μόνο αυτό δεν φοράει κάνεις παντελόνια και είναι όλοι τους παλιοπουστες …
      Δεν υπάρχει σωτηρία ο λαός της δεν θα αλλάξει ποτε μια ζωή θα μαντρωνετε ο Έλληνας, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει με τους πλούσιους πολιτικους να υπερηφανεύονται για τους αρχαίους Έλληνες με ενα καταχαρακωμενο λαό που θα ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες, και με όλους τους ξένους να αλωνιζουν και βάση στατιστικής ο αληθινός Έλληνας θα χαθεί!!
      Όσο για στρατό και αστυνομία είναι για κλάματα όλοι οι καταβάσεις μισθοφόροι!!!

    5. αναμεσα στους ραγιαδες κυκλοφορουν οι δοσιλογοι προδοτες πολιτικαντηδες, ειδατε να καθαρισουν κανεναν .!!!..ολοι τους ειναι κομματικοι γλειφτες και για να καθαρισει αυτος ο τοπος απο την καφριλα γενικα μονο με εναν βλαντ δρακουλα θα γινει αυτο ωστε να στηθουν παλουκια. Αλλα δεν θα γινει τιποτα διοτι το 90 τις 100 του λαου απο τον εβρο εως την κρητη ειναι αμμορφωτο, λοβοτομημενο και προσκυνημενο, χωρια την αστυνομια και τον στρατο που και αυτοι παιζουν κομματικα παιχνιοδια. Υπαρχει πολυ σαπιλα στην ελλαδα και εθναι τοσο μεγαλη που δεν καθαριζει ουτε με τονους απολυμαντικου..

    6. ναι στον τοιχο…
      τιποτα δεν θα γινει…
      γιατι ολοι ειναι βολεμενοι…
      το δημοσιο εχει τοση αγραμματη κοπρια μεσα……..απο τον στρατο με τους εμθ και τους εποπ?απο τις νομαρχιες με τους διευθυντες με εναν υπαλληλο απο κατω τους?με τους αγραματους αντιδημαρχους και δημοτικους συμβουλατορες?

      σε καμια τριανταρια χρονια ισως αρχιζει να αλλαζει κατι…οσο ο κοσμακις εχει τυρακι…….κουκουρουκου!!!!!!

    7. Οχι στον τοιχο . Αυτα ειναι περασμενα . Και αλλωστε ξεμπευρδευεις γρηγορα …
      Δουλεια …το υπολοιπο της ζωης τους σε δημοσια καταναγκαστηκα εργα . Πρεπει να πληρωνουν για οσο ζουνε και παλι εκλεψαν και καταστρεψαν εναν λαο και 100 ζωες να ειχαν δεν θα εφθαναν . θανατος θαναι λυτρωση .
      Οι πολιτικοι εκαναν ΜΕΓΑΛΟ κακο και ειναι αποριας αξιο γιατι ο κοσμος ακομη υπακουει στους κατοχικους αλητες .Μαλλον επειδη δεν εκλεισαν πριν χρονια πολλα τα διαβολοκουτια και ο Αντινοος ακομη ζει !

    8. Να τους στήσουν στον τοίχο ποιοι;;;;; Η διατύπωση σας ειναι λαθος. Το σωςτο ειναι να τους στήσουμε στον τοίχο, ολοι εμεις, μη περιμένετε απο κανεναν αλλον να το κανει. Δεν υπάρχει αςτυνομια, δεν υπάρχει στρατος, δεν υπάρχει δικαιοσύνη.
      Μονοι μας οτι κανουμε και ας το πάρουμε απόφαση. Εξ αλλου αυτο επρεπε να είχε γινει χθες. Θα ειχαμε γλυτωςει πολυ πόνο, αιμα και δάκρυ.

    Comments are closed.