LIVE:O ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ! Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΝΕΙ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ..Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ»! ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚ0 (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    -111

    Στον Βαρνάβα έχει φθάσει, με σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο, συνεχίζοντας το καταστροφικό πέρασμά της στην περιοχή. Oι φλόγες έφθασαν στο Γραμματικό και κατευθύνονται προς το Καπανδρίτι.

    ώρα 15:10 Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι

    ώρα 15:04 Ο Κοντονής για τις φωτιές: «Θέλουν να υπάρξει έκρυθμη κατάσταση στη χώρα»(!!!)

    ώρα 14:44 ΠΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!- Η κραυγή απόγνωσης των εθελοντών πυροσβεστών του Ν. Βουτζα…

    ώρα 14:43 Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ! Η φωτογραφία του πυροσβέστη που ραγίζει καρδιές…

    ώρα 14:32 ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ: Πανικόβλητοι κοινοτάρχες “έκαψαν” στρατόπεδο στο Βαρνάβα!

    ώρα 14:26 Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στην Αμαλιάδα – Εκκενώνεται το χωριό Ανάληψη

    ώρα 14:09 «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» η ΕΛΛΑΔΑ: Η υπεύθυνη ΕΡΤ και οι εγκληματικές αθλιότητες του ΣΚΑΪ και της ΝΔ!

    ώρα 14:08 Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στην Αμαλιάδα

    ώρα 14:00 SILVER ALERT ΓΙΑ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ – ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – 25 ΧΛΜ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΙΝΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ MAKELEIO.GR: ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΕΡΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ…

    ώρα 13:27 Οχυρώνεται η Πεντέλη – Θέμα χρόνου να φτάσουν εκεί οι φλόγες

    ώρα 13:23 ΓΥΜΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – Άσχετοι και ανίδεοι ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

    ώρα 12:30 ΧΑΟΣ! Περισσότερες από 90 φωτιές σε ένα 24ωρο – Πύρινη κόλαση σε Κάλαμο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

    ώρα 12:37 Σοκ και δέος από τις νέες εικόνες από την περιοχή του Καλαμου Αττικής

    ώρα 10:57 Κόλαση στον Βαρνάβα: Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος

    Με το πρώτο φως της ημέρας Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πέντε ελικόπτερα.

    Συγκλονίζουν οι κάτοικοι του Βαρνάβα καθώς η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή το απόγευμα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο πέρασε στην περιοχή τους και έκαψε, μάλιστα, και τα πρώτα σπίτια.

    «Προσπαθούμε με κουβάδες στα χέρια να σώσουμε τα σπίτια μας» λένε στο protothema.gr.

    Μιλώντας για τις ώρες που προηγήθηκαν έλεγαν ότι με τον ίδιο τρόπο, με κουβάδες στα χέρια, προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους.

    Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί η δήλωση ενός κατοίκου της περιοχής ότι «εγώ στο σπίτι μου φιλοξενώ 4 οικογένειες τα σπίτια των οποίων μπορεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε να καίγονται».

    ΩΡΑ 10:23 Ένας αγνοούμενος στον φλεγόμενο Βαρνάβα, έκκληση για υδροφόρες

    Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.

    Είναι τεράστιο το μέτωπο, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο, είναι πολύ δύσκολη μέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα.  «Έχω εικόνα ότι αυτήν τη στιγμή, δεν κινδυνεύει οικισμός», πρόσθεσε.

    Τη νύχτα ο δήμος Ωρωπού, με έκτακτη ανακοίνωσή του, κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

    «Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

    Απο πλευράς Πυροσβεστικής δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση.

    Στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η φωτιά κατευθύνθηκε νωρίτερα προς το στρατόπεδο του Βαρνάβα (Μοίρα Πυροβολικού με πυραύλους Χοκ), σύμφωνα με τον δημοτικό Σύμβουλο Ωρωπού Παναγιώτη Πέππα, που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον Σεραφείμ Στρατίκη, κοινοτικό σύμβουλο,  οι πύραυλοι Χοκ μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

    Η πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το στρατόπεδο δεν κινδυνεύει, καθώς στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της πυροσβεστικής.

    Εικόνα αποκάλυψης είναι αυτή που παρουσιάζουν τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Κάλαμος και ο Βαρνάβας στον οποίο έφτασε το μέτωπο που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και συνεχίζει ανεξέλεγκα το καταστροφικό της έργο.

    «Καίγονται τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν τις 6 το πρωί η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου.

    Όπως εξήγησε το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό.

    Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου οι περισσότεροι κάτοικοι του Βαρνάβα έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού που είναι ασφαλής από το πύρινο μέτωπο.

    Το πύρινο μέτωπο που απειλεί τον Βαρνάβα, σύμφωνα με την πρόεδρο της κοινότητας, είναι αυτό που ξεκίνησε από τους Αγίους Αποστόλους καταστρέφοντας αρκετά σπίτια. ««Όταν ξεκίνησε η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ήρθε μόνο ένα ελικόπτερο και ήταν για γέλια η κατάσταση, γύρισε ο αέρας και τέρμα» περιέγραψε η κυρία Ασημακοπούλου για ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ώρες.

    Αυτό που πλέον όλοι περιμένουν είναι να ξεκινήσουν οι πτήσεις των εναέριων μέσων, που απογειώθηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί προκειμένου να βοηθηθεί το έργο των επίγειων δυνάμεων και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

    Δύσκολη νύχτα και στον Κάλαμο

    Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα και στον Κάλαμο, την περιοχή από την οποία ξεκίνησε η κόλαση φωτιάς που καίει αυτό το κομμάτι της Αττικής.

    Ενδεικτική της κατάστασης ήταν η έκκληση για άμεση εκκένωση των οικισμών Πανόραμα, Αγία Βαρβάρα, Κυψέλη, Βλαστός, Αγκώνα και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων.

    Παράλληλα, παρακαλείται ο κόσμος να μην μένει στην παραλία, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν όσοι θέλουν να φύγουν.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, το βράδυ ο άνεμος, που είχε βόρειες κατευθύνσεις μέχρι το απόγευμα, άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμα περισσότερο η πυρκαγιά και να πλησιάσει τα σπίτια των Αγίων Αναργύρων. Ο κ. Καπάκης συνιστά στους κατοίκους να απομακρυνθούν από το μέτωπο της πυρκαγιάς μέχρι να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία του.

    Η συγκεκριμένη φωτιά είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι σε εξέλιξη σε «μεικτή» περιοχή με δάσος και σπίτια, κάτι που καθιστά πολύ πιο δυσχερές το έργο των πυροσβεστών. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε από τον γγ Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το αίτημα να γίνεται δεκτό.

    Αυτή τη στιγμή, στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες, με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 13 οχήματα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ, και 3 χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, ωστόσο είναι αρκετά αυτά που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πολλά που έχουν υποστεί ζημιές. Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για ζημιές σε 15-20 σπίτια, τα πέντε εκ των οποίων παραδόθηκαν εξ ολοκλήρου στις φλόγες.

    Τον αριθμό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος είπε ότι εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώνεις με 320 παιδιά (260 η μία και 60 η άλλη), ενώ κατήγγειλε τον συντονισμό της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν εναέρια μέσα.

    Μαρτυρίες κατοίκων στο protothema.gr αναφέρουν ότι στην αρχή πετούσε μόνο ένα ελικόπτερο πάνω από το σημείο της φωτιάς, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, ενώ τα υπόλοιπα εναέρια μέσα άργησαν να ανταποκριθούν.

    Το χρονικό της πύρινης κόλασης

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που ήταν μεγάλη, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

    Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών! Παράλληλα, ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθυνόταν προς την περιοχή του Καπανδριτίου, με την Πυροσβεστική να μην καταφέρνει να το ανακόψει.

    Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους. Δεν ήταν λίγοι, δε, εκείνοι που ξέσπασαν σε κλάματα, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

    Λόγω και των διακοπών ρεύματος, ορισμένοι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν από την Πυροσβεστική, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, στρατηγός Κωνσταντίνος Γιόβας.

    Ο κ. Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εξαιτίας της μεγάλης έντασης, ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

    Εικόνες πλήρους καταστροφής είναι αυτές που μας έρχονται από τον Κάλαμο, όπου όλη τη νύχτα μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τους Αγίους Αποστόλους και πλέον κινείται προς Βαρνάβα, Μικροχώρι και Καπανδρίτι.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις- 150 πυροσβέστες- έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση από χθες και περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας τη συνδρομή και των εναέριων μέσων.

    ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Που ειναι ένας ΑΥΣΤΗΡΟΣ νόμος για τους εμπρηστές? Άρα……

    2. Να καουν τα σπίτια των πολιτικών και να είναι και αυτή μέσα, ψοφος σε κάθε πολιτικό μύδι που κατέστρεψε αυτόν τον τόπο.

    3. Στα μυδια μας με τον Ευκιλια,μας τα πρηξατε.

    4. πόσα κυλά δίκιο έχεις και μαρέση που καυχιόταν αυτός ο δήθεν πρωθυπουργός πριν λίγο καιρό τον άκουσα να λέει εμείς δεν θα κάψουμε την ελλάδα όπως κάνανε οι προηγούμενοι όχι μόνον την κάψανε αλλά και την ρημαξανε

    5. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

    6. Ήθελαν ΣΥΡΙΖΑ και σπίτια μέσα στο δάσος…

    Comments are closed.