ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ: ΡΩΣΙΑ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ** ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ- ΒΙΝΤΕΟ

    Κοινοποίηση:
    STENA2

    Σύμφωνα με δήλωση που έγινε στο πρακτορείο RIA Novosti (που είναι κρατικό και εκφράζει την ρωσική κυβέρνηση), «τα ρωσικά πλοία αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διέλευσή τους από τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Βέβαια, κάποια πλοία χρειάζεται να περιμένουν για τη διέλευσή τους, ωστόσο αυτό μάλλον οφείλεται στην “κίνηση” που παρατηρείται ή σε φυσικά φαινόμενα, που καθυστερούν τη διέλευση». 

    Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, σε μια σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου! Αποτέλεσμα είναι το ότι δεκάδες ρωσικά πλοία βρίσκονται σε αναμονή.

    Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο.

    «Η Τουρκία, είπε ο κ. Κραβσένκο, δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Montreux, ειδικότερα, – ένα έγγραφο που υπεγράφη εκείνη την εποχή από τις περισσότερες χώρες..».

    Η Σύμβαση του Montreux ( Μοντρέ) του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2, “εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις”.

    Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση του Μοντρέ, σε περιόδους ειρήνης, η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων.

    Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας, (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα η Ρωσία) μπορούν να πλοηγούν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κατηγορίας, μέσω των Στενών, «υπό τον όρο ότι τα σκάφη αυτά περνούν μέσα από τα Στενά μεμονωμένα, συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά.”

    Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πολεμικών πλοίων θα πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο.

    Τον Δεκέμβριο του 1982, ο ΟΗΕ επεξεργάστηκε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει και η Σύμβαση του Montreux ( Μοντρέ) παρέμεινε σε ισχύ.

    Το 1994, η Τουρκία εξέδωσε μονομερώς κανονισμούς νέας θαλάσσιας κυκλοφορίας για τα Στενά, και περιελάμβανε μια σειρά περιορισμών για τη διέλευση των ξένων πλοίων.

    Στο μεταξύ, είχε αναφερθεί ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ και ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle ( Σαρλ ντε Γκολ), θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.

    ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ

    Εγκλωβισμένα στο Βόσπορο κρατά δεκάδες ρωσικά πλοία η Αγκυρα

    Εγκλωβισμένα στα Στενά του Βοσπόρου παραμένουν εδώ και ώρες τα ρωσικά πλοία καθώς περιμένουν το πράσινο φως από την Αγκυρα για τη διέλευση της πλωτής οδού προκειμένου να φτάσουν στη Συρία.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές, με μια σαφή παραβίασητων διεθνών κανόνων, προκαλούν εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο. Όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο πρώην επικεφαλής προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβτσένκο, η μονομερής πρόκληση εμποδίων στη διέλευση των ρωσικών πλοίων παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
     «Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά σκάφη που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Συρία. Μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης του Μοντρέ»,τόνισε ο Κραβτσένκο.Η Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία υπεγράφη το 1936 και αφορά το καθεστώς διέλευσης πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο και τη θάλασσα του Μαρμαρά ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η σύμβαση παραχωρεί στη Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.
    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑhttp://gr.rbth.com/news/2015/12/01/egklovismena-sto-vosporo-krata-dekades-rosika-ploia-i-agkyra_546335

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Δυστυχώς η ενέργεια των Τούρκων να καθυστερούν ειδικά τα Ρώσσικα πλοία στα Στενά δεν είναι τυχαία, όπως ισχυρίζεται ο NAYTIKOS. Πρόκειται για σχεδιασμένα αντίποινα και έκφραση πρώτης ωμής απειλής της Τουρκίας, στο οικονομικό εμπάρκο των προίόντων της Τουρκίας που επέβαλε ο Πούτιν. Προβλέπω ότι στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες Θα επεκταθεί η απαγόρευση διέλευσης των Στενών και στα πολεμικά πλοία των Ρώσσων. Οπως φαίνεται, η “ηγεμονική” νεοθωμανική αυτοκρατορία, που ονειρεύεται ο παράφρων σουλτάνος της Γείτονος, σχεδιάζει να μην κάνει πίσω, προωθώντας με μαθηματική ακρίβεια το γενικότερο ξέσπασμα του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου στις μέρες μας, που τελικά με εκατόμβες εκατομμυρίων νεκρών -ένθεν, κακείθεν- θα τελειώσει με τη διάλυση της Τουρκίας και την προφητευμένη ύψωση της Ελληνικής σημαίας με τον Σταυρό στην Αγιά-Σοφιά.
      Οχι ότι εμείς θα πολεμήσουμε στον πόλεμο αυτόν -άλλοι θα κάνουν τη “δουλειά” για εμάς- αλλά κι εμείς σαν λαός θα υποστούμε καταστροφές και θα έχουμε ανθρώπινες απώλειες. Από έναν παγκόσμιο πόλεμο ουδείς βγαίνει κερδισμένος, ούτε ο Ελληνικός λαός -ας μην ξεγελιόμαστε!
      Κανείς ας μην χαίρεται, διότι και αυτουνού η δυστυχία, η πείνα και ο πόνος θα χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι, να παρακαλούμε τον καλό Θεό μας, να καθυστερήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο λίγο ακόμα το ξέσπασμα της θύελλας αυτής που θα προκαλέσει η χώρα όλων των δαιμόνων (Τουρκία), διότι δεν θα μείνει μεγάλη πόλις στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αμερική που δεν θα βομβαρδισθεί και δεν θα ισοπεδωθεί σε ερείπια! Αυτό που βλέπουμε σήμερα στη Συρία =με τις κατεστραμμένες πόλεις παντού και με τα ισοπεδωμένα χωριά, με ερείπια παντού- δεν θα είναι τίποτα μπροστά στις εικόνες φρίκης και ανθρώπινης αθλιότητας, των οποίων θα γίνουμε θεατές -ΑΝ προλάβουμε να γίνουμε και δεν θαφτούμε, εν τω μεταξύ, κάτω από ερείπια- στον Γ΄Π.Π!
      Γι’ αυτό κανείς ας μην επιχαίρει.

    2. ενταξει μωρε…παντα περιμενεις για να περασεις τα στενα….. μην τα μεγαλοποιητε ολα ποια!

    3. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε την Τουρκία να τεμαχιζεται. Χάνουν οι Αμερικάνοι την εξουσία και το πλιάτσικο στην Μ.Ανατολή και βάλανε τον σύμμαχο-βλάκα να φάει το κεφάλι του για την πάρτη τους.

    4. Όλα στημένα είναι παίζετε σε ενα στημένο σχέδιο μαζί και των θρησκειών και του “Αντίχριστου”. Ο μόνος σκοπός όπως και η κοινωνία σήμερα να δέσουν την ψυχή σας.

      1. δεν ελπίζω τίποτα
        δεν φοβάμαι τίποτα
        ψωνίζω ελεύθερα

    Comments are closed.