Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ; ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ» ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

    Κοινοποίηση:
    4271366

    Ποινή κάθειρξης 19 ετών επιβλήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (30/10/2017) στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση των αποκαλούμενων «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα.
    Αναλυτικά, οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι οι εξής:
    Άκης Τσοχατζόπουλος : 19 χρόνια κάθειρξη
    Αστέριος Οικονομίδης : 8 χρόνια καθειρξη
    Ευφροσύνη Λαμπροπούλου : 12 χρόνια κάθειρξη
    Νίκος Ζήγρας :4 χρόνια φυλάκιση
    Γιώργος Σαχπατζίδης : 9 χρόνια κάθειρξη
    Αρετή Τσοχατζοπούλου :8 χρόνια κάθειρξη
    Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη
    Ιωάννης Σμπώκος : 8χρόνια κάθειρξη
    Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα : 5 χρόνια καθειρξη
    Νίκος Γεωργουλάκης: 6 χρόνια καθειρξη
    Παναγιώτης Σταμάτης : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
    Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη
    Κωνσταντίνος Αντωνιάδης : 6 χρόνια κάθειρξη
    Γκούντρουν Μόλντενάουερ : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
    Νίκος Καρατζάς : 4 χρόνια φυλάκιση
    Γιώργος Κωνσταντάτος : 6 χρόνια κάθειρξη
    Νωρίτερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 14 από τους συνολικά 16 καταδικασθέντες για την υπόθεση.
    Εκτός της αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων έμειναν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
    Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
    Το Δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου στον Γιάννη Σμπώκο, ενώ κατά πλειοψηφία 4-1 αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στη Βίκυ Σταμάτη.
    Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 10:30 το πρωί της Τρίτης (31/10/2017), για να εξετάσει τα αιτήματα αναστολής στην εκτέλεση της ποινής των καταδικασθέντων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να επιστραφουν τα χρηματα των καταχρησεων οτι τουλαχιστον εχει περισσεψει απο την ονειρεμενη ζωη τους πλαστικους τα botox κλπ .Βεβαια οπου πεφτουν μιζες οι εμποροι σου πωλουν καροτα για πυραυλους αφου σε εχουν στο χερι.Αν λοιπον επιστρεψουν τα λεφτα ας παει η ποινη στο ενα τεταρτο.Οχι ομως να μπουν και σε λιγο να βγουν με καμια ανηκεστο βλαβη. Την ανηκεστο βλαβη την εχουν προκαλεσει στους ελληνες, ολους τους ελληνες,αυτους που ποτε δεν τους επελεξαν και αυτους που τους επελεξαν με μοναδικο προσον το ζειμπεκικο.Και ας ευχηθουμε να μη χρειασθουν ποτε τα οπλικα συστηματα που επελεξαν γιατι εκει θα κλαψουν παιδια και μανουλες.

    2. Βρε να σαπίσει μέσα η σκατόγρια…. έχει φάει έναν σκασμό χρήμα, έχει κάνει ζωή που ούτε στα όνειρά σας δεν θα την πλησιάσετε … λυπάστε κιόλας, καλοί μ@λ@κες είστε!!

    3. Kριμα να εκδικητε το κράτος έναν γερό άνθρωπο με αυτό τον βάρβαρο τρόπο……

    4. Kριμα να εκδικητε το κράτος έναν γερό άνθρωπο με αυτό τον βάρβαρο τρόπο..

    5. Η μονη δικαιη αποφαση σε οσους ΚΛΕΒΟΥΝ δημοσιο χρημα , ειναι καταναγκαστικα εργα μεχρι θανατου 12 ωρες την ημερα και με ενα ξεροκομματο ψωμι .
      Ολα τα αλλα ειναι παρλαπιπες . Δηλαδη , ΟΛΟΙ οι δοσιλογοι του δημοκρατικου ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ απο το ’74 μεχρι σημερα .

    6. ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ….ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΜΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ? ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΩΝ 4000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΩ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΩΡΑΙΑΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ?

    7. κριμα να μπαινει ενας αθωως στην φυλακη και καποιοι αλοι να κυκλοφορουν ελευθεροι

    8. Εμενα αμα με βαλουν τετοια ποινη που θα με στειλουν δηλαδη στην χαβαι ???? πατε καλα ρε για ξεπλυμα μαυρου χρηματος ειναι το λαμογιο και ολο το σοι του εχουν κατακλεψει την ελλαδα και ρωτατε τι θα τους κανουν !!!! μεσα και κακο ψοφω να χουν ΟΛΟΙ ΤΟΥς!!!

    Comments are closed.