ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ: ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ – ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

    Κοινοποίηση:
    ΟΔΗΣΣΟΣ

    Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους και πλέον μπορεί να ειπωθεί ότι ελέγχουν το 30% των εδαφών της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις μετρούν βαρύτατες απώλειες.

    Η ρωσική προέλαση κινείται δυτικά του Severodonetsk και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις νότια του Izyum στα βόρεια.
    Οι ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία διεξάγουν άμυνα ελιγμών αντί να κρατούν στατικές θέσεις, αναδιατάσσοντας μηχανοκίνητες εφεδρείες για να αντισταθούν στις απόπειρες ρωσικής προέλασης.
    Το συγκεντρωμένο ρωσικό πυροβολικό επιτρέπει η Ρωσία να αποκομίζει αργά εδαφικά κέρδη, αλλά οι ουκρανικές θέσεις παραμένουν ισχυρές.
    Στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων βρέθηκε η Οδησσός, το αεροδρόμιο της οποίας καταστράφηκε.

    Τα βασικά σημεία

    Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα σκοπεύουν να αφήσουν μια ελάχιστη δύναμη στη Μαριούπολη απαραίτητη για να μπλοκάρουν τις ουκρανικές θέσεις στο Azovstal
    Μεταφέρουν στρατό και οπλικά συστήματα σε άλλα σημεία της ανατολικής Ουκρανίας.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις επιβραδύνουν σε ορισμένα σημεία τις ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες εξασφάλισαν σημαντικά εδαφικά κέρδη δυτικά του Severodonetsk και δεν προχώρησαν στο μέτωπο Izyum τις τελευταίες 24 ώρες.

    Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στο Kharkin είναι απίθανο να εξελιχθούν σε μεγάλη αντεπίθεση τις επόμενες ημέρες, αλλά μπορεί να αναγκάσουν τη Ρωσία να αναδιατάξει δυνάμεις που προορίζονται για τον άξονα Izyum για να κρατήσουν τις αμυντικές τους θέσεις γύρω από την πόλη.

    Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες συνέχισαν να προειδοποιούν ότι η Ρωσία κάτι ετοιμάζει στην Υπερδνειστερία έχοντας ως στόχο να παρασύρουν την Υπερδνειστερία στον πόλεμο με κάποια ιδιότητα και να εξαναγκάσουν τη Μολδαβία να εγκαταλείψει τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές της.

    Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

    Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε το Σάββατο (30/4/2022) ο ουκρανικός στρατός.
    «Σήμερα, ο εχθρός έπληξε από την Κριμαία με ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα Bastion.

    Ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου της Οδησσού καταστράφηκε.
    Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε ο κυβερνήτης της Οδησσού σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.
    Εν τω μεταξύ η Ουκρανία πραγματοποίησε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία, με επτά στρατιώτες και επτά αμάχους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Iryna Verechtchouk σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο.
    Μεταξύ των στρατιωτών ήταν μια γυναίκα που είναι έγκυος πέντε μηνών, πρόσθεσε.
    Η Verechtchouk δεν είπε πόσοι Ρώσοι παραδόθηκαν στη Μόσχα κατά την ανταλλαγή αυτή.
    Οι δύο χώρες έχουν ανταλλάξει αιχμαλώτους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που άρχισε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, και την Πέμπτη η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία παρέδωσε 33 Ουκρανούς στρατιώτες.

    Βαριές απώλειες για Ουκρανία – Πάνω από 200 νεκροί στρατιώτες

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι έπληξαν 17 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας το Σάββατο (30/4/2022) και επίσης κατέστρεψαν ένα διοικητήριο και μια αποθήκη που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ρουκετών και πυροβολικού.
    Σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι οι επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της ημέρας σκότωσαν περισσότερους από 200 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν 23 τεθωρακισμένα οχήματα.
    Η ανάρτηση δεν έκανε καμία αναφορά σε επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού, την οποία ο τοπικός κυβερνήτης είπε ότι χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο, θέτοντας τον διάδρομο εκτός δράσης.

    Μαριούπολη – Παραμένουν αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal οι Ουκρανοί στρατιώτες

    Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αποχωρούν από τη Μαριούπολη στις 29 Απριλίου για να συμμετάσχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις προς τα βόρεια για να υποστηρίξουν την κύρια προσπάθεια της Ρωσίας να καταλάβει το σύνολο των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk.
    Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι ορισμένες μονάδες από τη Μαριούπολη αναπτύσσονται για να συμμετάσχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις προς το Kurakhiv (δυτική Περιφέρεια του Donetsk, περίπου 50 χλμ δυτικά της πόλης του Donetsk).
    Επίσης ρωσικές δυνάμεις έχουν αναδιαταχθεί προς την περιφέρεια Zaporizhia από τις 20 Απριλίου.

    Νέα πλήγματα στο Azovstal

    Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά αεροπλάνα συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά της πολιορκημένης πόλης της Μαριούπολης, εστιάζοντας στη χαλυβουργία Azovstal όπου έχουν καταφύγει στρατεύματα και πολίτες.
    Σε ανάρτηση στο Facebook, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο τεσσάρων οικισμών στην περιφέρεια του Χαρκόβου.
    Στόχος των ρωσικών δυνάμεων η πλήρης κατάληψη του Luhansk και Donetsk
    Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να βομβαρδίζουν ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στο Donetsk και Luhansk και εξασφάλισαν αρκετές τακτικές προόδους.

    Φιλορωσικές πηγές δημοσίευσαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ρωσικών δυνάμεων που χρησιμοποιούσαν θερμοβαρικά πυρομαχικά εναντίον ουκρανικών θέσεων στην Avdiivka ενώ ο Ουκρανός Επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Donetsk Serhiy Haidai ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου στο Ocheretyne.

    Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα εντεινόμενα ρωσικά πυρά εναντίον ουκρανικών θέσεων αποσκοπούν στο να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση των ουκρανικών στρατευμάτων και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα διεξάγουν «ενεργό άμυνα ελιγμών».

    Οι ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται νοτιοανατολικά από το Izyum, δυτικά από την Kreminna και την Popasna και βόρεια από την πόλη του Donetsk πιθανότατα θα έχουν σταθερά τακτικά κέρδη έναντι των Ουκρανών δυνάμεων.
    Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα προσπαθήσουν να εξοτνώσουν τους εναπομείναντες στρατιώτες του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

    Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις για την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας της Kherson τις επόμενες ημέρες.

    H Ρωσική προέλαση πάντως συνεχίζεται νοτιοδυτικά προς την περιοχή του Mykolaiv.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Μετά απο 3 ολοκληρους μήνες οι Ρώσοι μεθυστακες δεν έχουν κατακτήσει σχεδόν ούτε μια μεγάλη Ουκρανική πόλη. Με τα χίλια ζόρια πήραν μόνο την Μαριουπολη. Ήταν που που μας λέγατε εσείς οι ψεκασμενοι Ρωσοδουλοι/Ρωσολαγνοι ότι σε 5 μέρες ο στρατός των αλκοολικων θα έκανε παρέλαση στο Κίεβο! Χαχαχαχα γελάνε και τα τσιμέντα με τους Ρώσους μεθυστακες!

    2. Άντε ρε αρχηγέ ζούμε για την ημέρα που θα κρεμάσεις τον ζελέ

    Comments are closed.